• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C

Hizmetin Siyaseti Olmaz

Hizmetin Siyaseti Olmaz
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / • Gelecek 10 yılın planını yapıyoruz, Türkiye gelecek 10 yılını görüp planlıyorsa, bu başarılı bir 8 yıl öncesine dayanır.

BİNALİ YILDIRIM “HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ. BUNUN İÇİN EL ELE VERİP HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ” 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / • Gelecek 10 yılın planını yapıyoruz, Türkiye gelecek 10 yılını görüp planlıyorsa, bu başarılı bir 8 yıl öncesine dayanır.
• Bu gün, İzmir fuarcılık alanı gibi bir çok alanda daha da kötüye gidiyor. İçine kapanmış bir yapısı var. İzmir"in bu günkü genel durumundan İzmirliler de rahatsız. İzmir"in ülke ticaretinin itici gücü haline gelmesi gerekiyor. Elimizde Expo 2020 gibi çok önemli bir fırsat var.

İZİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Terhan"ın açılış konuşmasını yaptığı toplantının onur üyesi olarak katılan Yıldırım, günün anlam ve önemine ilişkin olarak “92 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için Samsun"a çıktığında Türk ve Müslüman iş adamları sayısı 420"den azdı. Bugün pek çok işadamımız dünyayla ticaret yapıyor. Bu önemli günde istiklal mücadelesini Samsun"da başlatıp, İzmir"de sonlandıran kurmayları ve milli mücadeleye katılan tüm kahramanları rahmetle anıyorum. Gençlerimizin de bayramını kutluyorum” dedi
Binali Yıldırım daha sonra İZSİAD hakkında görüşlerini dile getirerek “10 bin kişiye istihdam sağlayan, 5 milyar dolar ciro gerçekleştiren, üyelerini seçerken  son derece titiz  davranan, gerek İzmir gerekse de ülkenin katma değerine takdir edilir bir ağırlık koyan  bu derneğin konuğu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Konuşmasında seçim dönemine de atıfta bulunan Yıldırım, “Benden bazı klasik cümleler beklemeniz doğaldır, bazı siyasetçiler seçim arifesinde vaatte sınır tanınmıyor. Kimisi ayı sağ elinize, güneşi sol elinize vereceğinizi söyler. Bu siyasetlerinin gereği doğaldır.

Bizim vaatlerimiz, son sekiz yılın muhasebesidir. Türkiye"nin nereden nereye geldiğini anlatıyor. Ama, bunun üzerinde çok durmuyoruz. Aslında söylediğimiz, gelecek sekiz yıl Türkiye"yi nelerin beklediğidir. Gelecek 10 yılın planını yapıyoruz. Türkiye gelecek 10 yılını görüp planlıyorsa bu başarılı bir 8 yıl öncesine dayanır” dedi.
Önümüzdeki dönemde daha büyük bir fotoğrafa bakmayı arzu ettiklerini dile getiren Yıldırım, “Ben İzmir"in yanında olacağım. İzmir için üreteceğiz, İzmir"in kayıp yıllarını birlikte telafi edeceğiz” dedi.
İlk iktisat kongresinde İzmir"in seçilmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Yıldırım, ülkede o dönemin dünyayla teması olan tek ilinin İzmir olduğunu, ama bu gün İzmir"in fuarcılık alanı gibi bir çok alanda daha da kötüye gittiğini, daha fazla içine kapanmış olduğunu belirtti. ”İzmir"in bu günkü genel durumundan İzmirliler de rahatsız. Artık, İzmir"in ülke ticaretinin itici gücü haline gelmesi gerekiyor. Elimizdeki Expo 2020 fırsatı çok önemli. Expo sadece İzmir"i turizm, fuarcılık, deniz ticareti, bilişim şehri yapmakla kalmayacak. İzmir altyapı sorununu çözmüş, Anadolu"yla bütün bağlantılarını sağlamış ve ülkenin en büyük limanıyla ticarette yolunu almış bir şehir olacak. Hizmetin siyaseti olmaz. Bunun için el ele verip hep birlikte çalışacağız”  dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894