• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 22 °C

HSYK'dan Flaş Karar 2 bin 847 Hakim ve Savcı İhraç Edildi

HSYK'dan Flaş Karar 2 bin 847 Hakim ve Savcı İhraç Edildi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında 2 bin 847 Hakim ve Savcıyı meslekten ihraç etti. Görevine son verilen tüm isimler açıklandı.

HSYK'DAN FLAŞ KARAR 2 BİN 847 HAKİM VE SAVCI İHRAÇ EDİLDİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında 2 bin 847 Hakim ve Savcıyı meslekten ihraç etti. Görevine son verilen tüm isimler açıklandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 24 Ağustos tarihli gerekçeki kararı ile 2 bin 847 Hakim ve Savcı görevden ihraç edildi. 23 Temmuz tarihli 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği OHAL kapsamında alınacak tedbirlerle ilgili olarak HSYK’nın verdiği gerekçeli karar bugün yayınlandı. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verildiğinden ilgili Hakim ve Savcılar meslekten ihraç edildiler. Gerekçeli ve karar yayınlandı.

667 Sayılı Olağanüstü Hâl (OHAL) kapsamındaki KHK’nın ilgili hükümleri gereği Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun salt çoğunluğu tarafından karar verileceği, Ayrıca Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri hakkında ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu tarafından karar verileceği belirtildi.

Öte yandan Danıştay daire başkanı ve üyeleri hakkında Danıştay Başkanlık Kurulunca karar verilirken hâkim ve savcılar hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunca karar verileceği belirtildi. Sayıştay meslek mensupları hakkında ise Sayıştay Başkanının başkanlığında, başkan yardımcıları ile Sayıştay Başkanı tarafından belirlenecek bir daire başkanı ve bir üyeden oluşan komisyonca karar verileceği belirtilir hükümleri gereği bugünkü görevden ihraçlar karara bağlandı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) FETÖ/PDY terör örgütü mensubu oldukları Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele birimlerince düzenlenen raporlarla anlaşıldığı belirtildi. Alınan kararlar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından temin edilen bilgi ile belgeler ile ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın niteliği ve soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının ifade ve sorgu tutanakları, itirafçıların beyanlarına göre ve diğer belgelere dayandırılarak Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin incelemesine sunulduğu ve karara bağlandığı belirtildi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun aşağıdaki tam listesinde de yer alan 2bin 847 Hâkim ve Cumhuriyet savcısının FETÖ/PDY örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirildiğinden 667 sayılı KHK'nın 3. maddesi uyarınca meslekten çıkarılmalarına oybirliği ile karar verildi.

Hakim ve Savcıların tam listesi için TIKLAYINIZ. HSYK Gerekçeli Kararı İçin TIKLAYINIZ

/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894