• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İzmir 21 °C

Hürrem Sultan Foçalı mı Oluyor?

Hürrem Sultan Foçalı mı Oluyor?
HÜRREM SULTAN FOÇALI MI OLUYOR?

Muhteşem Yüzyıl adlı televizyon dizisinde; cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Haseki Hürrem Sultan’ı canlandırarak sanatında zirve yapan deneyimli oyuncu Vahide Perçin, Foçalı mı oluyor? Tarihi Rum evleriyle bilinen İzmir’in Foça ilçesinde;  koruma altında olup, günümüze ulaşmayı başaran taş evlerden birini de ünlü oyuncu Vahide Perçin’in satın aldığı iddia ediliyor.

ÖDÜLLÜ MİMAR İLE ANLAŞTI 
İddiaya göre;  Foça’nın küçük deniz sahilinde bulunan leb-i derya niteliğindeki eski Rum evlerinden birini satın alan Vahide Perçin, hatırı sayılır miktarda ödeme yaptığı bu evi restorasyon kapsamına aldırdı. Vahide Perçin, tarihi eser niteliği taşıyan yeni evinin restorasyonu için mesleğindeki başarısını aldığı ödüllerle taçlandıran Foçalı Mimar Nurcan Dağlı ile anlaştı. Restorasyon için gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından; Foça’nın mavi sularını seyreden evin balkonuna restorasyonla ilgili kamuoyu bilgilendirme tabelası asıldı.

ADI: VAHİDE EVİ 
İsmet Yürükoğlu & Nurcan Dağlı çiftinin sahibi olduğu ‘FOKA Mimarlık Firması’nın imzasını taşıyan tabelada yer alan bilgilerde;  eve ‘Vahide Evi’ adının verildiği görüldü ve bu isim söz konusu iddiayı güçlendirdi. FOKA Mimarlık Firması’nın yetkilileri, evin Vahide Perçin’e ait olup olmadığı konusunda ser verip sır vermezken,  Vahide Perçin’in tatil zamanlarını değerlendirmek üzere satın aldığı evi daha ne kadar saklayacağı merak ediliyor. 

ÜNLÜLER FOÇA'NIN BAKİR KALMASINI İSTİYOR 
Engin Günaydın, Nilüfer Açıkalın gibi Foça’yı tercih eden ünlülerin, Foça’nın Kuşadası, Bodrum ya da bir Marmaris gibi çok fazla gelişmesini istemedikleri için,  isimlerinin Foça ile çok fazla anılmamasına özen gösterdikleri biliniyor. Vahide Perçin’in de Foça’nın reklamını yapmamaya özen gösteren birçok ünlü gibi düşündüğü tahmin ediliyor. Öte yandan Vahide Perçin’in Foça’dan ev aldığı söylentileri Foçalıları şimdiden heyecanlandırmaya başladı bile.  
 
VAHİDE PERÇİN KİMDİR?
13 Haziran 1965 doğumlu Vahide Perçin İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Perçin, lisede grafik okudu, daha sonra İktisat Fakültesine girdi ama aklı oyunculuktaydı. Sınavlarına girdiği 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Okul birincisi olarak bitirdiği DEU GSF Tiyatro Bölümü'nde, en büyük desteği hocası Özdemir Nutku'dan gördü. Okuldan mezun olunca Ankara'ya yerleşti ve AST'ye girdi. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gitti.

Vahide Perçin 2003'te başlayan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım attı. Gördüm ailesi İstanbul'a yerleşir. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya rölüyle seyirci karşısına çıktı. 2006'da İlk Aşk filminde Çetin Tekindor ile başrolü paylaştı. Vahide Perçin, 2007 yılından 2010 yılına kadar Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırdı. Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak Zehra Yılmaz karakterine hayat veriyordu; ancak sağlık sorunları nedeniyle 3. sezondan itibaren dizide yer almadı. Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan Merhaba Hayat adlı yeni bir medikal dizide Yetkin Dikinciler, Seda Güven, Nihan Büyükağaç, Yasemin Sanino, Melike Güner ve Keremcem ile doktor rolünde oynadı. 13 Ocak 2013 tarihinde bu dizi yayından kaldırıldı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli'nin diziden ayrılmasından dolayı 3. sezonun son bölümünden itibaren Hürrem Sultan karakterini canlandırmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894