• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 25 °C

İçinizdeki Balon Sessizce Büyür, Hayatınızı Tehdit Edebilir

İçinizdeki Balon Sessizce Büyür, Hayatınızı Tehdit Edebilir
Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin “İçinizdeki Balon- Aort Anevrizması Farkındalık Projesi- Karın Anadamarı Balonlaşması” konulu “Halkı Bilgilendirme Toplantısı” hasta ve hasta yakınlarının katılımı ile gerçekleştirilecek.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin  “İçinizdeki Balon- Aort Anevrizması Farkındalık Projesi- Karın Anadamarı Balonlaşması” konulu “Halkı Bilgilendirme Toplantısı” hasta ve hasta yakınlarının  katılımı ile gerçekleştirilecek. Toplantı, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda 19 Ocak Perşembe günü saat 14:00’de Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği üyesi hekimler tarafından düzenlenecek. Etkinliğe konuşmacı olarak Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi   Prof. Dr. Anıl Z. Apaydın ile Uzm. Dr. Serkan Ertugay konuşmacı olarak katılacak.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, ölümcül durumlara yol açabilen Karın Anadamarı Balonlaşması (Abdominal Aort Anevrizması) ilgili toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla “İçinizdeki Balon” adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı  Prof. Dr. Anıl Z. Apaydın, “İçinizdeki balon sessizce büyür, hayatınızı tehdit edebilir. Yaşınız 65’in üzerinde ve erkekseniz, sigara kullanıyorsanız, ailenizde bu hastalığa sahip bireyler bulunuyorsa, kalbinizi veya kan damarlarınızı ilgilendiren bir hastalığınız mevcutsa, Abdominal Aort Anevrizması açısından risk altında olabilirsiniz. Karın Anadamarı Balonlaşması (Abdominal Aort Anevrizması), tüm vücuda kan akımını sağlayan ana damara aort damarı denir. Bu damarın karın içerisindeki bölümünde meydana gelen balonlaşma ise “abdominal aort anevrizması” olarak adlandırılmaktadır. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, ölümcül durumlara yol açabilecek bu hastalıkla ilgili toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla “İçinizdeki Balon” adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Karın anadamarı balonlaşması için en önemli risk faktörleri 65 yaş ve üzerinde erkek olmak ve sigara kullanımıdır. Karın anadamarı balonlaşması hiçbir şikayete yol açmadan ve belirti vermeden büyüyebilir. Basit ve hızlı bir tetkik ile kolayca saptanabilir” diye konuştu.// EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894