• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İzmir 15 °C

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları İzmir’de Başlıyor

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları İzmir’de Başlıyor
IEFT YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI İZMİR’DE BAŞLIYOR

Daha iyi bir iş, daha iyi bir maaş ve daha iyi bir gelecek isteyen gençler, yurtdışında eğitim almak için yollara düşüyor. Bu yıl 31. Kez düzenlenecek IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları ‘Kalk Gidiyoruz’ sloganıyla gençleri harekete geçiriyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce genç daha iyi bir geleceğin kapısını IEFT Yutdışı Eğitim Fuarları’nda aralıyor. Liseliler ACT sınavlarında burslu üniversite şansını yakalamaya çalışırken, beyaz yakalılar TOEFL hazırlık sınavlarında dil yeterliliklerini ölçüyor, tıp okumak isteyenler ise USMCE sınavı ile hayallerine giden yola bir adım daha yaklaşıyor…

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuaları 21 Mart tarihinde İzmir Hilton Otel’de yurtdışında eğitim ile ilgilenen İzmirli öğrencileri bekleyecek. 

Fuar kapsamında düzenlenen sosyal medya yarışmalarıyla gençler, yurtdışında eğitim kazanma şansı da yakalayacak.


Küçük yaşlarından itibaren iyi bir geleceğe sahip olmak için titizlikle seçilen eğitim kurumlarında eğitim alan, destekleyici kurslarda dirsek çürüten, kendini hem bilimsel hem de kültürel olarak geliştirmek isteyen gençler daha iyi bir gelecek için çareyi yurtdışında eğitim almakta buluyor. Daha iyi bir gelecek kurabilmek için iyi bir üniversiten mezun olmak, iyi derece yabancı dil bilmek, geniş bir vizyona sahip olmak gerektiğini bilen gençler iş bulma yarışına sıkı bir şekilde hazırlanıyor.
Her yıl binlerce öğrenciyi lise, üniversite, yaz okulu, dil okulu, mesleki eğitimler, staj, work&travel ve sertifika programlarıyla yurtdışına gönderen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları bu sene aldıkları ön başvurular neticesinde rekor katılım seviyesine ulaşacaklarını açıkladı. Konu hakkında konuşan IEFT Genel Müdürü Deniz Akar “31. Kez düzenleyeceğimiz fuarımızı bu sene ‘Daha İyi Bir İş, Daha İyi Bir Maaş, Daha İyi Bir Gelecek İçin Kalk Gidiyoruz’ mottosuyla kurguladık. Her yıl binlerce öğrencinin yurtdışına gitmesine aracı olan bir fuar organizasyonu olarak öğrenciler ve aileleriyle birebir görüşme imkanı buluyoruz. Bilgi almak veya kayıt yaptırmak için ziyaretimize gelen öğrenciler ve ailelerin pek çoğuna ‘neden yurtdışı?’ sorusunu yönlendiriyoruz. Bu soruya gelen yanıtlar çoğunlukla; daha iyi bir iş, daha iyi bir maaş ve daha iyi bir gelecek kurma ekseninde oluyor. Biz de bu sene öğrencilere ve ailelerine kendi cümleleriyle ulaşmak istedik” dedi. 

Ailelerin ve öğrencilerin bu yöndeki düşüncelerinin yanlış olmadığını, aksine yeni nesil aile ve öğrencilerin çok bilinçli olduğunu da belirten Akar; yurtdışında eğitim alan gençlerin Türkiye’ye döndüklerinde daha iyi şirketlerde, daha yüksek maaşlarla işe girdiklerini gözlemlediklerini söyledi. Bu durumun sadece konjenktürel etkenlerden dolayı Türkiye’de bu şekilde olmadığını belirten Akar; diğer ülke gençlerinin de yurtdışından eğitim aldığında daha kolay ve daha iyi şartlar altında iş bulduklarını belirtti. 


Akar; gençlerin yurtdışında eğitim alma isteklerini gerçeğe çevirmek için fuar kapsamında çeşitli ödüller sunacaklarını da belirtti. Akar; yurtdışında okuma isteğini en güzel şekilde anlatacak öğrenciye yurtdışında 3 haftalık konaklama ve uçak bileti dahil eğitim sunulacağını, kazanan2.,3., 4. ve 5. gençlere ise TOEFL ve IELTS sınavına ücretsiz giriş yapma hakkı verileceğini sözlerine ekledi. Yarışmanın detaylarına dair bilgiler IEFT’nin sosyal medya hesaplarından öğrenilebilmektedir.

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTEYENLER HAZIRLIKLARA LİSE EĞİTİMİYLE BAŞLIYOR

Yurtdışında üniversite okumak isteyen pek çok genç ve aileleri lise döneminden hazırlıklarına başlıyor. Yurtdışında kaliteli bir lisede eğitim alan gencin dünyanın sayılı üniversitelerine giriş şansını artması aileleri bu yöne doğru itiyor. 19-27 Mart’ta düzenlenecek  31.IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları kapsamında Türkiye’ye gelecek ve ailelerle görüşecek liseler, çocukların dünyanın en iyi üniversitelerine nasıl gireceğine dair de ayrıntıları da ailelerle paylaşacak.  

ACT SINAVI İLE DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN BURS ALMA İMKANI 

Çocuklarının yurtdışında okumasını isteyen aileler; ACT sınavı ile dünyanın en iyi üniversitelerinin kapısını zorluyor. Dünyanın en saygın üniversitelerinin yeterlilik belgesi olarak kabul ettiği ACT sınavları, öğrencilerin bu okullara direkt başvuru yapmasını ve aynı zamanda burs alabilmesini sağlıyor.

Başta Amerika olmak üzere birçok ülkede üniversiteye giriş aşamasında değerlendirilme kriterlerinden biri olarak kullanılan ACT sınavı; SAT sınavlarına alternatif olarak yapılmaktadır. Sınavdan 32 ve üzeri puan alan öğrenciler Amerika’da ve diğer birçok ülkede bulunan üniversitelerde burslu okuma şansı yakalayabilmektedir. 

Normalde ücrete tabi girilen sınavın deneme versiyonuna;  31. IEFT Fuarları kapsamında girilebilecek, aileler düzenlenecek seminerlerde sınavın yararlarına dair bilgilendirilecekler. Sınava 10. Sınıftan itibaren lise öğrencileri katılabilmektedir.  

TOEFL IBT DENEME SINAVI İLE SEVİYENİZİ ÖLÇÜN

Dünya çapında geçerliliğe sahip TOEFL İngilizce seviye belirleme sınavı hem gençlerin hem de profesyonel çalışanların ilgisini çekiyor. Gençler başvuru yapacakları okullarda yeterliliklerini ispatlamak için sınava girerken beyaz yakalılar işlerinde yükselebilmek, maaş artışlarından yararlanabilmek ve CV’lerini geliştirebilmek adına bu sınava giriyorlar. Fuar kapsamında TOEFL IBT tarafından yapılan deneme sınavına ücretsiz olarak giriş yapılabilmektedir. 

DÜNYADA 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ IELTS’İ TERCİH EDİYOR

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı) dünyanın en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır. Her yıl 2 milyondan fazla kişinin girdiği sınav dünya çapında 9 binden fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koyan ülkelerce kabul edilen tek sınav olan IELTS gelecek planlarını bu yönde şekillendirenler için iyi bir alternatifir. Fuar kapsamında British Council tarafından IELTS deneme sınavı ücretsiz olarak yapılacaktır.
Tıp Okumak İsteyenlere ve Doktorlara Özel “USMLE “ Semineri

Yurtdışında Tıp eğitimi almak isteyenler veya Tıp eğitimi alıp kariyerini yurtdışında sürdürmek isteyenlere özel açılan USMLE Sınavına öğrenciler ve profesyoneller katılabilmektedir.  IEFT  Fuarları kapsamında USMLE Sınavı ve detayları hakkında seminerler yapılacaktır. Seminerlerde USMLE sınavının incelikleri, nasıl hazırlanılmalı konularında bilgi verilirken Amerika’da doktorluk yapma 

şartları konuşulacaktır. Fuar  kapsamında bu alanla ilgili özel danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca fuara katılanlar; Online USMLE hazırlık programına çok özel indirimlerle sahip olabilecekler.

YURTDIŞINDA EĞİTİMDE EN DOĞRU KARAR NASIL ALINIR?

Her yıl milyonlarca öğrenci yurtdışında eğitim için uzun süren araştırmalar yapıyor. Üniversiteler hakkında online bilgi alınabiliyor fakat öğrenciler ve ailelerin ilk tercihi eğitim kurumlarıyla yüzyüze görüşmek oluyor. Bu sebeple dünya genelinde eğitim fuarları bilgi edinmek için tercih edilen noktalar oluyor. 2002 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen IEFT Fuarları Avrupa ve Ortadoğu’nun en geniş kapsamlı eğitim fuarı olması sebebiyle Türkiye’den ve dünya genelinden birçok öğrenciyi eğitim kurumlarıyla biraraya getiriyor. Bu yıl 31.’si düzenlecek olan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları 200’ün üzerinde eğitim kurumunu tek bir çatı altında toplayarak öğrencilerin yönelimlerini analize ederek bilglendirmeyi amaçlıyor. 

Dil okulları, lisans, yüksek lisans, master, staj programları ve Work & Travel hakkında bilgi almak isteyenler www.ieft.com.tr adresinden veya 0212 244 42 13 numaralı telefondan bilgi ve online davetiye alabilecekler.

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Takvimi

19 Mart 2017 Eskişehir
21 Mart 2017 İzmir Hilton Otel
23 Mart 2017 Ankara Sheraton Otel
25-26 Mart 2017 İstanbul Kongre Merkezi (Avrupa Yakası)
27 Mart 2017 İstanbul Hilton Otel (Anadolu Yakası)

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894