• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İzmir 17 °C

İletişim Kanallarının Kralı: Video

İletişim Kanallarının Kralı: Video
İnternette video içeriklerin gördüğü ilgi, kurumları kendi online video platformlarını kurmaya yönlendiriyor

İLETİŞİM KANALLARININ KRALI: VİDEO

İnternette video içeriklerin gördüğü ilgi, kurumları kendi online video platformlarını kurmaya yönlendiriyor. Ürün ve hizmetlerin tanıtılması veya iş ortaklarına ve çalışanlara yönelik eğitim verilmesi gibi farklı amaçlarla kullanılabilen kurumsal video platformları, kurumların videolarını yönetebilmelerini de kolaylaştırıyor. Medianova tarafından geliştirilen 360 derece video yönetim platformu Enterprise Video, 2016 itibariyle Türkiye’de 800’ü aşkın noktada sıfır kurulum maliyeti avantajı ile aktif olarak kullanılıyor.

İnternet ve sosyal medya dünyasında iletişim kanalları ve yöntemleri farklılık gösterirken, videolar en çok kullanılan içeriklerin başında gelmeye başladı. Araştırmalar da kullanıcıların sadece günlük hayatlarında değil, iş hayatlarında da video içeriklerden yararlanmak istediklerini ortaya koyuyor. İnternetin yükselen yıldızı video, ürün ve hizmetlerini ilgi çekici biçimde tanıtmanın yanında iç iletişim, oryantasyon ve eğitim gibi kurumsal süreçlerini geleneksel yöntemlerin yanı sıra görüntü ile de desteklemek isteyen şirketleri kendi online video platformlarını kurmaya yönlendiriyor.

Bu amaçla “Enterprise Video” adlı bir platform geliştiren Medianova’nın ‘Kullandığın kadar öde’ mantığıyla çalışan bulut tabanlı servisleri, altyapı kurmaya gerek kalmaksızın, donanım ve yazılım maliyetlerini de önemli ölçüde düşürüyor. Medianova CEO’su Serkan Sevim, “360 derece video yönetim platformu Enterprise Video için, son kullanıcıların yaygın olarak kullandıkları online video platformlarının kurumsal versiyonu diyebiliriz. Son derece kolay bir şekilde kullanılabilen Enterprise Video, kurumların farklı süreçlerine yönelik videoları tek bir noktadan yönetebilmelerini sağlıyor. Platform, online saha eğitimlerinden sunum ve toplantıların canlı olarak yayınlanmasına, kurumsal videoların şirket içinde ya da dışında paylaşılmasına kadar birçok farklı amaca yönelik olarak kullanılabiliyor. Telekomünikasyon, sağlık, finans ve perakende gibi farklı sektörlerde birçok kurum, 800’ü aşkın noktada platformumuzu aktif olarak kullanıyor. Türk Telekom, Migros, A Bank, Eczacıbaşı, TEB ve Turkcell bu hizmetten faydalanan firmalar arasında yer alıyor” dedi.

Bugün gelinen noktada, farklı bölgelerde bulunan saha ekiplerinin eğitiminde büyük operasyonlar gerçekleştirmek için büyük bütçeler ayırmaya gerek kalmadığına değinen Sevim, “Kolay kullanımlı arayüz, içerik yönetiminin ve dağıtımının hızlı bir biçimde gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Yönetim mantığı olarak kurumsal kullanıcıların alışageldikleri web tabanlı servislerle arasında herhangi bir fark olmaması da bu süreçleri son derece kolaylaştırıyor. iPhone, iPad ve Android de dahil olmak üzere tüm mobil cihazları ve formatları destekleyen platform son derece esnek bir yapıya sahip. Bu sayede kurumların var olan ya da sonradan ekleyebilecekleri portal ve web sitelerinin altyapılarına da kolay entegrasyon sağlanıyor” diye konuştu.

ENTERPRİSE VİDEO’NUN FAYDALARI:

•    Videolar yardımıyla kurumsal hafıza oluşturmanızı sağlar.
•    Saha ve operasyon maliyetlerini düşürür.
•    Hem iç iletişimde hem de müşteri ilişkilerinde şirketin yenilikçi imajını güçlendirir.
•    Sunum ve toplantı videolarınız on demand olarak paylaşılabilir.
•    Çalışanlar video içeriklerine web’den, mobilden ve tabletten kesintisiz ulaşır.
•    Şirketin bant genişliği tüketilmeden (Local), network yatırımı olmaksızın (Cloud) kullandığınız kadar ödersiniz.
•    Videolarınızı HD kalitede ve kesintisiz olarak tüm çalışanlarınıza ulaştırır.
•    Kurum çalışanları arasında işbirliğini sağlar, öğrenmeye teşvik eder ve kurumsal iletişimi geliştirir.

SOSYAL AĞLAR İLE TAM UYUM

‘Enterprise Video’ platformunun sahip olduğu ‘Content Syndication’ özelliğinin içerik ve videoların arama motorlarına kaydedilmesini sağladığını belirten Sevim, “Böylece çeşitli video paylaşım siteleri ve Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşılan videoların daha fazla kişi tarafından izlenmesinin de önü açılıyor. Ek olarak, kurumun internet sitesine gelen ziyaretçi sayısında da artış kaydedilmiş oluyor” dedi.

BÜYÜK YATIRIMLAR GEREKTİRMİYOR

Medianova’nın tüm çözümlerinde olduğu gibi, tamamen Medianova tarafından geliştirilen Enterprise Video’da, kurumlar videolarının izlenme rakamlarına ait ayrıntılı raporlar alabiliyor; iç iletişim stratejilerini geliştirirken bu raporlardan yararlanabiliyorlar. “On demand” ve “Canlı”, tüm kurumsal video çözümlerini uçtan uca sunan platform, “kullandığın kadar öde” modeli ile büyük yatırımlar gerektirmeden ve atıl kapasite oluşturmadan maliyet avantajı sağlıyor.

Medianova, Enterprise Video platformunu kurumların ihtiyaç ve kaynakları doğrultusunda üç farklı modelde hizmet verecek şekilde sunuyor:

Lokal kurulum: Intranet üzerinden erişimle internet bağlantısı ihtiyaç ve maliyetini sıfıra indirir.

Hibrit kurulum: İnternet bağlantısı ihtiyacı minimum seviyededir ve kurulum maliyeti düşüktür.

Bulut kurulum: Intranet ve internet üzerinden erişime sahiptir ve kurulum maliyeti yoktur. /Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894