• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C

İletişimde Blog Dönemi

İletişimde Blog Dönemi
Türkiye’nin Web 2.0 mantığında kurgulanmış ilk kurum içi blog uygulaması HSBC Bankası’nda hayata geçti. Şeffaf bir ortamda özgür bir şekilde fikir paylaşımını sağlamak amacı ile kurulan blog uygulamasına “Açık Alan” adı

KURUM İÇİ İLETİŞİMDE BLOG DÖNEMİ

Türkiye’nin Web 2.0 mantığında kurgulanmış ilk kurum içi blog uygulaması HSBC Bankası’nda hayata geçti. Şeffaf bir ortamda özgür bir şekilde fikir paylaşımını sağlamak amacı ile kurulan blog uygulamasına “Açık Alan” adı verildi.

Türkiye’nin önde gelen interaktif teknoloji şirketlerinden MagiClick Digital Solutions tarafından tasarlanıp geliştirilen blog uygulaması üzerinde HSBC çalışanları banka ile ilgili konulardan kültür ve sanata, spordan teknoloji ve bilime kadar farklı konularda serbestçe sisteme yazı ekleyebiliyorlar. Eklenen yazılara yine tüm çalışanlar tarafından serbestçe yorum yapılabiliyor. En çok okunan ve en fazla yorum yapılan yazılar blog ana sayfasında listeleniyor. Çalışanlar beğendikleri yazıları “favorileri” arasına katabildikleri gibi beğendikleri kişileri veya ilgilendikleri kategorileri takibe alarak o kişi yeni bir yazı eklediğinde veya ilgilendikleri kategoriye yeni bir yazı eklendiğinde anında e-posta yolu ile haberdar ediliyorlar. Portal üzerinde arşivlenen ve üzerinde detaylı arama yapılabilen yazılar kurum açısından aynı zamanda bilgi ve iletişim yönetimi açısından da önemli ve kolay kullanılır bir araç oluşturuyor.

Henüz iki ay önce yayına giren portal kurum içinde büyük ilgiyle karşılandı. HSBC Kurumsal İletişim ekibi tarafından yürütülen bir “teaser” kampanyasından sonra yayına başlayan blog portalında şu anda 1.000’in üzerinde yazı ve 5.000’e yakın da yorum bulunuyor.

Kurum içi iletişim aracı olarak tüm çalışanlara açık blog bazlı bir portal uygulamasının ilk kez hayata geçirildiğini belirten MagiClick Digital Solutions Genel Müdürü Murat Kalaora şunları söyledi: “MagiClick olarak görevimiz müşterilerimizin doğru zamanda, doğru yerde, doğru teknolojileri doğru şekilde kullanabilmelerini sağlamak. Dünyanın en büyük finans kurumlarından biri olan HSBC, temel iş süreçlerinden reklama kadar her alanda interaktif teknolojileri etkin şekilde kullanıyor. HSBC’nin kendi iç iletişimine yönelik ve tüm çalışanlarına açık bir blog portalı oluşturarak yenilikçi bir adım atması, bu alandaki vizyonunun genişliğini gösteriyor. Bu vizyonun hayata geçirilmesine yardımcı olabilmek ise MagiClick olarak bize mutluluk veriyor.”

VİDEO HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894