• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 22 °C

İlhan İşbilen ALTO Ziyareti

İlhan İşbilen ALTO Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ÖMER GÜL / AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili İlhan İşbilen Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti, bölge ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ İLHAN İŞBİLEN’DEN ALTO’YA ZİYARET

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ÖMER GÜL / AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili İlhan İşbilen Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti, bölge ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

İlhan İşbilen:”Aliağa tam bir ağır sanayi bölegesi”

Aliağa’nın tam anlamıyla bir ağır sanayi bölgesi olduğunun altını çizen İşbilen, ilçenin ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını bildiklerini ve bu doğrultuda bazı planlamalar yapılması gerektiğini belirtti.

İlçede üniversite ya da fakülte olmaması dikkatlerden kaçmadı

İşbilen ilçede bir üniversite bulunmadığını öğrendiğinde üzüldüğünü belirtirken, “Ağır sanayi bölgesi olan ve ülke ekonomisine önemli katkıları olan bir ilçede yetenekli, vasıflı çalışanların yetişeceği bir üniversite ya da bir üniversiteye bağlı fakülte bulunmuyor. Halbuki burada doğru bölümlerin tespit edilmesi ile sanayi işbirliğine giderek, burada ülkenin geleceği için önemli bireylerin yetişeceğine inanıyorum. Aslında burada kurulacak bir üniversite ya da fakültede pratik ve teorik uygulamalarla profesyonel çalışanların yetişmesi sanayinin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Eminim ki bu durumu üniversiteler de kısa süre içinde tespit edecek ve ilçeye yönelecektir. İlçe bu konuda da ivme kazandığı takdirde doru yer ve alanların planlanması ile gelişecek ve hak ettiği yere gelecektir” dedi.

Adnan Saka:”Aliağa çok hızlı büyüyor”

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa’nın, organize sanayi bölgesi, gemi sökümü tesisleri, limanları, demir çelik sektörü, Petro kimya, rafineri ve enerji sektörü ile her geçen gün geliştiğini, nüfusun da bu gelişime paralel çok hızlı artarak 77 binlere geldiğini belirtti.

Plansız büyüme ilçenin geleceğini tehdit ediyor

İlçenin yeni yatırımlar almasından ve gelişerek ülke ekonomisine önemli katkı sağlamasından dolayı mutlu olduklarını belirten Saka:”Gelişiyoruz, mutluyuz ancak gelişmeye ayak uydurabilen bir planlama yapımız bulunmuyor ve yeni yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. Planlamalarda yaşanan sıkıntının nedeni ilçeyi merkezi yönetimin planlaması. Merkezi yönetim, ilçenin yaşadığı sıkıntıları doğru tespit edemiyor, ihtiyaçlarını bilemiyor ve dolayısıyla merkezin yaptığı planlamalar ilçenin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bizim beklentimiz yerel yönetimlerin şehrin planlamasında etkisinin arttırılması. Geçmişten şikayet etmiyoruz. Bazı uygulamalar ama doğru ama yanlış yapılmış. En azından bundan sonrasında doru planlamalar yapalım. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi(ALOSBİ) hızla yatırım alıyor. Yeni fabrikalar kuruluyor. En azından bundan sonrasını doğru planlayabilmek için bazı olumlu gelişmelerin yaşanmasını diliyoruz” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894