• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İzmir 23 °C

İnsan Hatası Şirketleri Yakıyor

İnsan Hatası Şirketleri Yakıyor
Siber güvenlik sektörünün önde gelen dört markası tarafından 10 ilde gerçekleştirilmesi planlanan Secure Day

Siber güvenlik sektörünün önde gelen dört markası tarafından 10 ilde gerçekleştirilmesi planlanan Secure Day etkinliğinin dördüncü durağı Denizli oldu. 3 Temmuz Salı günü Park Dedeman Denizli Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, şirketlere ve bireysel kullanıcılara yönelik saldırıların arttığını ve çeşitlilik kazandığını vurguladı. Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun ise, çalınan değerli kullanıcı verilerinin iz sürülmesi daha zor olan derin internette dijital para karşılığında başka ülkelerden siber korsanlara satıldığını dile getirdi.

Siber güvenlik sektörünün önde gelen dört şirketi Bitdefender, Veeam, Veri Kurtarma Hizmetleri ve WatchGuard’ın iş birliğiyle Türkiye genelindeki 10 şehirde düzenlenmesi planlanan Secure Day’ın dördüncüsü 3 Temmuz Salı günü Denizli’de gerçekleşti. Park Dedeman Denizli Otel’de düzenlenen Secure Day etkinliğinde, alanında uzman isimler, siber güvenliğin şirketler için önemine değinerek bilgiler aktardı. Teknolojideki en yeni trendler ile şirketlerdeki bilgi güvenliğine yönelik tehditlerin ele alındığı etkinliğe Denizli’deki pek çok kurumun temsilcisi ve IT yöneticileri katıldı.

“SALDIRI ÇEŞİTLERİ VE SAYISI ARTIYOR!”

Etkinlikte konuşan Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, şirketlere ve bireysel kullanıcılara yönelik saldırıların arttığını ve çeşitlilik kazandığını söyledi. “Bu saldırılara karşı güvende kalınabilmesi için bir çok güvenlik önlemi alınması gerekiyor ancak şirketler bunun için yeterli bütçe ayırmıyor.” diyen Akkoyunlu, öncelikle temel güvenlik çözümlerinin şirket bünyesinde bulundurulması ve doğru yapılandırılması gerektiğini belirtti. Yakın zamanda yaşanan veri sızıntılarına da değinen Akkoyunlu “Verilerin kaybolma ihtimaline karşı şirketin iş sürekliliğini sağlayabilmesi için yedeklerini alternatif noktalarda bulundurması gerekiyor.” dedi. Şirketlerdeki en önemli güvenlik zafiyetinin insan hatası olduğunun altını çizen Akkoyunlu, bu nedenle çalışanlara yönelik güvenlik eğitimleri verilmesi ve yaşanabilecek felaket durumları için bir felaket senaryosu çalışmasının yapılması gerektiğini ifade etti.

“POLİS SİZİ TELEFONLA ARAMAZ!”

Etkinlikte konuşan Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun, günümüzde bilişim suçlarının çok yaygın olduğunu ve Türkiye’de bu alanda en çok kredi kartı kopyalama sorunuyla karşılaşıldığını söyledi. “Artık suçlar küresel olduğu için kişisel bilgileriniz çalındığında, iz sürülmesi daha zor olan derin internette dijital para karşılığında başka ülkelerden siber korsanlara satılıyor.” ifadelerinde bulunan Altun, resmi olmayan sosyal medya hesaplarında yazılanlara veya virüslü bağlantıların bulunduğu sözde hediye kampanyası içeren mesajlara kanılmaması gerektiğini belirtti. “Polis ya da hakim telefonla kimseyi aramaz.” diyen Altun, “Banka hesabınızda şüpheli hareketler var!” gibi çağrılara inanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER SİBER GÜVENLİĞİ ANLATTI

Etkinlikte Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu 2017 yılında gerçekleşen saldırılar ve trendlerden bahsederken, WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, katılımcılara uç birimde siber saldırılara karşı defansif stratejinin önemini aktararak, önemli ipuçlarını açıkladı. Veeam Türkiye’nin Satış Öncesi Yöneticisi Murat Açıncı, saldırılar sonrası yaşanabilecek veri kayıpları ve iş sürekliliğinin önemine değinirken, Veri Kurtarma Hizmetleri’nin Pazarlama Koordinatörü Kaman Şahan siber saldırı ve/veya fiziksel felaketlere karşı kurumlara ne gibi çözümler sunduklarını aktardı. İlhan & Duman Avukatlık Ortaklığı’ndan Av. Hatice Name Parlak Nisan ayında yürürlüğe giren KVKK ile birlikte her kurumun bilmesi gereken çalışmalar hakkında temel ipuçlarına dikkat çekti ve İsa Altun özellikle Türkiye’de yaşanan siber saldırı vakalarını katılımcılarla paylaşarak, yaşanabilecek zararın kurumlar tarafından önemsenmesini sağladı.

10 İLDE GERÇEKLEŞECEK

Türkiye’nin her yerindeki bilişim profesyonellerini ve kurum yöneticilerini gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği siber riskler ve çözümleri konusunda bilgilendirmek, merak edilen konulara açıklık getirmek amacıyla dördüncü ayağı Denizli’de gerçekleşen Secure Day etkinliğinin her ay bir il olmak üzere, toplam 10 şehirde gerçekleştirilmesi planlanıyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894