• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İzmir 22 °C

İYTE İle Havelsan Arasında İş Birliği

İYTE İle Havelsan Arasında İş Birliği
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile Havelsan Teknoloji Radar A.Ş. Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı.

İYTE İle Havelsan Arasında İş Birliği

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile Havelsan Teknoloji Radar A.Ş. Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı. 

Teknopark İzmir İnovasyon Merkezinde yapılan toplantıya İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Havelsan Teknoloji Radar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Macit Arslan, İYTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, Havelsan Teknoloji Radar A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İhsan Eroğlu, Ar-Ge Merkezi Müdürü Pelin Kuş ve akademisyenler katıldı. 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “İYTE olarak tüm insan kaynaklarımız ve alt yapımız ile Havelsan Teknoloji Radar A.Ş’nin çalışmalarını destekleyeceğiz” dedi. Rektör Baran sözlerine şu şekilde devam etti: "Bir teknoloji firmasının bugünün koşullarına ayak uydurabilmesi ve rekabet edebilmesi için üniversitelerle yakın temasta bulunması gerekiyor. YÖK verilerine göre Türkiye'nin en iyi araştırma üniversiteleri arasında yer alan İYTE, ürettiği bilgi ve nitelikli insan kaynaklarıyla toplumun ihtiyaç ve taleplerini karşılamak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizin ileri teknoloji ürün üretiminde daha etkin olması için çalışmalar yapıyoruz. Savunma sanayimizin dışa bağımlılığını azaltmak adına bilgi üretiyor ve nitelikli insan kaynağı yetiştiriyoruz. Türkiye'nin jeopolitik konumu ve her gün değişen koşullarını dikkate alırsak, bu konuda somut projeler üretmek hepimizin vatan borcu. Dolayısıyla anlaşmanın ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyor ve bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum".

Toplantıda söz alan Havelsan Teknoloji Radar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümamiral Macit Arslan, Havelsan A.Ş.’nin kuruluş amacı ve kurumda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Savunma sanayi alanında yerli ve milli çözümler üretmek amacıyla üniversitelerde üretilen bilgiye önem verdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümamiral Macit Arslan "Türkiye'nin en iyi araştırma üniversitelerinden birisi olan İYTE'de savunma sanayi ve yazılım alanında yürütülen mevcut projelerin ve planlanan çalışmaların daha verimli bir şekilde ürüne dönüştürülmesinde bu anlaşmanın etkili olacağına inanıyoruz" dedi.

İmzalan iş birliği anlaşması sayesinde iki kurum arasında ortak projeler, seminer ve çalıştaylar yapılabilecek. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894