• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İzmir 25 °C

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 100 milyon TL’lik Ramazan dayanışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 100 milyon TL’lik Ramazan dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik uygulamalarını Ramazan ayı boyunca iftar programları ve çeşitli desteklerle sürdürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik uygulamalarını Ramazan ayı boyunca iftar programları ve çeşitli desteklerle sürdürdü. 30 milyon liranın üzerindeki nakit desteği ile birlikte toplamda 100 milyon liraya ulaşan kaynak İzmir’deki ihtiyaç sahiplerine ve depremzedelere ulaştırıldı.

Ramazan ayı boyunca gıda paketi ve iftar yemeği dağıtımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında ayni ve nakdi yardımları da aksatmadı. Ekonomik kriz ve depremin gölgesinde geçen Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, şehit yakını ve gaziler ile birlikte depremde zarar gören şehirlerde yaşayan depremzede vatandaşlar için kurulan iftar sofralarıyla, gıda paketi dağıtımları ve bayram nedeniyle verilen nakit desteği ile ihtiyaç duyan tüm kesimlerin yanında olundu. Ramazan ayında 500 binin üzerinde İzmirli ve depremzedenin hayatlarına dokunuldu.

Sosyal destek kartları üzerinden 75 bin 145 ihtiyaç sahibi hanenin hesaplarına 400’er lira olmak üzere toplam 30 milyon 58 bin TL bayram parası yatırılmasının yanı sıra artan yardımlarla birlikte toplamda 95 milyon TL’lik kaynak ihtiyaç sahibi ve depremzede vatandaşlara ulaştırıldı.

Ramazan boyunca yoğun program
Ayrıca Ramazan ayı ile birlikte 10 Dayanışma Noktası, yatılı kurumlar, İzmir’e yerleşen depremzede vatandaşların konakladığı yurt, pansiyon ve oteller, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman’daki çadır ve konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler için 440 bin kişilik iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Konak Meydanı’nda düzenlenen ilk iftar programı ile başlayan toplu iftarlar mahalle, pazar yerleri, parklarda halka açık şekilde Ramazan ayı boyunca sürdürüldü.

Ramazan ayında başlayan gıda paketi dağıtımları kentteki ihtiyaç sahipleri, İzmir’e yerleşen depremzede vatandaşlar ve deprem bölgelerindeki illerde 1 ay boyunca devam etti. Bu süreçte 85 bin gıda paketi dağıtıldı. Kadir Gecesi nedeniyle 8 ilçedeki camilerde 20 bin seccade, 20 bin kişilik helva ve kandil simidi dağıtıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894