• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İzmir 15 °C

İzmir SEV’in öğrencileri Dünya Bilginler Kupasında

İzmir SEV’in öğrencileri Dünya Bilginler Kupasında
Dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan uluslararası Dünya Bilginler Turnuvasının Bangkok’ta gerçekleşen elemelerinde

İZMİR SEV’İN ÖĞRENCİLERİ DÜNYA BİLGİNLER KUPASINDA

Dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan uluslararası Dünya Bilginler Turnuvasının Bangkok’ta gerçekleşen elemelerinde 50 ülkeden 3 bin 500 yarışmacı arasından ilk 10’a girmeyi başaran İzmir SEV öğrencileri, Yale Üniversitesi’nde yapılacak olan ‘Şampiyonlar Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan ve 50’den fazla ülkenin takımlarının yarıştığı “World Scholar’s Cup” (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılından bu yana düzenleniyor. Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı turnuvanın teması bu sene “An Imperfect World” olarak belirlenmişti.

İZMİR SEV İLK 10’A GİRDİ

Tamamı İngilizce olarak gerçekleşen turnuvanın Bangkok’ta düzenlenen Orta Asya elemelerinde (Central Asian Global Tournament)  dünyanın dört bir yanından 3 bin 500 katılımcı yarıştı. İzmir SEV Ortaokulu’nun iki takımı, Orta Asya ülkeler sıralamasında ilk 10’a girmeyi başararak, ülkemizi ve okullarını dünya turnuvasında temsil etmeye hak kazandı.

YALE’DE YARIŞACAKLAR

İzmir SEV öğrencileri, Kasım 2017’de, dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Yale Üniversitesi’nde yapılacak olan ‘Şampiyonlar Turnuvası’nda (Tournament of the Champions) ülkemizi ve okulumuzu temsil edecekler.

Bangkok’ta düzenlenen turnuva sürecinde açılan Kültür Fuarında, Özel İzmir SEV Ortaokulu öğrencilerinden Alara Serdar ülkemizin bayrağını taşıyarak, Türkiye’yi gururla temsil etti.

WORLD SCHOLAR’S CUP NEDİR?

‘World Scholar’s Cup’ta; üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılıyor. Turnuva, dört temel bölümden oluşmaktadır: ”The Scholar’s Challange, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar’s Bowl”. Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de  yer alabilmektedir. Organizasyonun amacı; geleceğin alim ve liderlerine fikir ve görüşlerini diğer ülkelerinden gelen yaşıtlarıyla tartışabilecekleri global bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerini sağlamaktır. Ayrıca odaklanılan en önemli konu ise farklı kültürleri biraraya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktır.  http://www.scholarscup.org/

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894