• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

İzmir Türkiye’nin lokomotifi olmayı hak ediyor

İzmir Türkiye’nin lokomotifi olmayı hak ediyor
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
İZMİR TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ OLMAYI HAK EDİYOR
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
İzmir'in gerçek potansiyelini kullanamadığını, kentin şehir anayasasının olmadığını ifade eden Yıldırım, “Şehir merkezine kruvaziyer turizmi getiriyoruz, buraya yolcuları getiriyoruz, onları niye şehirde tutamıyoruz? Çünkü bir destinasyon politikamız yok” dedi.  İzmir, kendi enerjisini kendi içinde tükete tükete maalesef dışarıya bakamaz, yeni hedefler ufuklar koyamaz hale geldi. Biz şehrin değerlerini geri getireceğiz. Bu kadar büyük hazinenin üzerinde oturan bir şehir, bu kadar yoksulluk içerisinde olamaz. Bunun kabul edilebilir yanı yok. İzmir, Türkiye’nin lokomotifi olmayı hak ediyor” diye konuştu. 
 
Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’yla birlikte İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen “Türkiye'de ve Dünyada Kruvaziyer Turizmi, İzmir'in Kruvaziyer Turizmindeki Başarısı ve Geleceği” konulu konferansa katıldı. 
 
TURİST GELMİYOR, GELEN DE KALMIYOR
Kruvaziyer turizminin 2003-2004 gibi Türkiye'de başladığını, gemilerin rotalarını başka limanlara çevirdiğini, aldıkları tedbirlerle İzmir'e yılda 600 bin turistin kruvaziyerle geldiğini anlattı. İzmir'e yılda 1 milyon 400 bin turistin geldiğini, bunun 8 bin 500 yıllık tarihi olan, 7-8 medeniyete ev sahipliği yapmış, 4 milyon nüfuslu bir kent için çok mütevazi olduğunu anlatan Yıldırım, gelen yabancı misafirlerin de kentte kalmadığına dikkat çekti. 
 
İZMİR BENİ BAĞRINA BASTI
Büyükşehir Belediyesi'ni kazansa da kazanmasa da İzmir'de olduğunu, son 3 ayda yaptıkları seçim çalışmalarında İzmir ile çok güçlü bir bağ kurduğunu anlatan Yıldırım, “Türkiye'nin türbülanslı bu kadar gündemine rağmen, hükümet -muhalefet arasında meydan muharebeleri devam etmesine rağmen İzmir beni bağrına bastı. Bu bize sorumluluk getiriyor. Bu bize İzmir için daha çok şey yapabileceğimizin ipuçlarını veriyor” dedi.
 
HAZİNENİN HAZİNE ÜRETMESİNİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Yıldırım, şöyle konuştu; “Şurada kruvaziyer limanı var ama buna çok üzüldüm. Bunu konuşamadık bile, yani yanlışı varsa yanlışı da konuşamadık. Böyle bir derdimiz var. İzmir'de iş yapmak velhasıl kolay değil. Ya İzmir beni değiştirecek ya da ben İzmir'i değiştireceğim. Değiştirme derken kimsenin yaşamını, düşüncesini, yemesini, içmesini değil İzmir'in altyapısını, üst yapısını tamamen elden geçmesi lazım. Her türlü siyasi ideolojik bakış açısından arındırılmış olarak bunun yapılması icap ediyor. Başka hiç çaresi yok. Bu kadar büyük hazinenin üzerinde oturan bir şehir bu kadar yoksulluk içerisinde olamaz. Bunun kabul edilebilir yanı yok. İzmir kimseye kalelik, bekçilik yapmak mecburiyetinde değil. İzmir büyüyen Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin lokomotif şehri olması lazım. Muhalif direncin şehri olarak İzmir'e kimse bir görev yüklemesin, bu İzmir'e iyilik değil kötülüktür.”
 
MÜHÜR VERİLİRSE “BİSMİLLAH” DEYİP BAŞLAYACAĞIZ
İzmir’in kendi enerjisini kendi içinde tükete tükete maalesef dışarıya bakamaz, yeni hedefler, ufuklar koyamak hale geldiğini savunan Yıldırım, şöyle devam etti; “Biz şehrin değerlerini geri getireceğiz. Finansın merkezi İstanbul, siyasetin başkenti Ankara, kültür, turizm, sanatın başkenti de İzmir olacak. Kruvaziyerde gelen yolcular niye bir düzenlemeyle Kemeraltına, Agora'ya, Kadifekale'ye getirilip o güzergahta tutulmasın. Bu pekala olur. Bunların hepsinin projeleri var. Bir üzüntüm var. Tabi bizim bu kadar titiz dikkatli çalışmamız ne yazıkki genel gündemin, ulusal gündemin türbülansı içerisinde fazla dikkat çekmiyor. Yerel seçimlere 10 gün kaldı. Hala yerel konuları tartışacak bir ortam maalesef bulamadık. İş adeta bir referanduma döndü, genel seçime döndü. Ve bu gürültüde İzmir konuları da maalesef kaynadı gitti. Ama sonuç ne olursa olsun biz hazırız. Her türlü hazırlığımızı yaptık. İş başı yapmaya hazırız. Anahtar sizde, mühür sizde. Bize mühürü verdiğiniz an "Bismillah" deyip işe başlarız. Vermeseniz de birşey olmaz. Gene çalışırız farketmez. Bu kadar emeği ben boşa çıkaracak değilim. Yapacak çok şey var."
 
TÜRKİYE TURİZM DEVLERİ ARASINA GİRDİ
Panelde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete’de bir konuşma yaptı.  Mete, TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu'nun konuşacağını ancak ses tellerindeki sorun nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirterek, “Kendisine acil şifalar diliyorum, Allaha şükür bize de sıra geldi, TOBB başkanım kekeleyemiyor bile” diyerek espri yaptı.Türkiye'nin bugün dünyanın turizm devlerinden biri haline geldiğini belirterek, “Son 30 yılda dünyadaki turist sayısı 5 kat artarken ülkemize gelen turist sayısı 120 kat arttı” dedi.
 
BİNALİ YILDIRIM’IN SAYISIZ ESERLERİ TÜRKİYE’YE KAZANDIRDI
Yeni havalimanlarının, THY'nin doğrudan uçuşlarının sürece olumlu katkısının olduğunu dile getiren Mete, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bir önceki Bakanı Binali Yıldırım'ın 11 yıllık bakanlığı döneminde karayollarından demiryollarına, havacılıktan denizciliğe kadar sayısız eseri ülkeye kazandırdığına dikkat çekti. Bu sayede sadece turizmde değil birçok sektörde sıçrama yakalandığına işaret eden Mete, “Attığımız adımlar sayesinde Türkiye bugün dünyanın turizm devlerinden biri haline geldi. Son 30 yılda dünyadaki turist sayısı 5 kat artarken ülkemize gelen turist sayısı yüzde 120 kat arttı. 2012'de Türkiye 37 milyon turistle dünyanın en çok turist alan 6. ülkesi oldu, fakat turizm geliri sıralamasında aynı performansı maalesef gösteremedik. 30 milyar dolarlık gelirle 12. sırada yer alabildik” diye konuştu.
 
İZMİR’E BİNALİ YILDIRIM LAZIM
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, toplantı sonunda kendisi için hazırlanan sürprizle karşılaştı. Ünlü Ağam baklavalarının sahibi Veysel Murat hazırladığı 'İzmir'e Binali Yıldırım lazım' yazılı baklavayı Yıldırım'a sundu. Yıldırım, baklavayı işadamlarına ikram ederken, İTO Meclis Başkanı RebiiAkdurak'ın doğum günü pastasını da birlikte keserek Akdurak'ı kutladı.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894