• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

İzmir Üniversitesinde İntegratif Tıp Eğitimi

İzmir Üniversitesinde İntegratif Tıp Eğitimi
İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, İntegratif Tıp Uygulamaları kapsamında müfredata alınan

İZMİR ÜNİVERSİTESİNDE İNTEGRATİF TIP EĞİTİMİ

İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, İntegratif Tıp Uygulamaları kapsamında müfredata alınan ‘Tamamlayıcı Tıp ve Hemşirelik, Kişisel gelişim, Semptom yönetiminde yeni yaklaşımlar: NLP, EFT, Refleksoloji’ gibi dersler ile dünya standartlarında bir eğitim alarak, kariyer planlamalarında yeni fırsatlar yakalayacak.

Öğrencilerine, iş yaşamlarında farklı ve yeni kapılar açabilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Üniversitesi, dünyada en yeni sağlık eğitimi yöntemlerini öğrencileriyle buluşturuyor. Avrupa ve Amerika’da hızla yayılan İntegratif Tıp Uygulamaları kapsamındaki ‘Tamamlayıcı Tıp ve Hemşirelik, Kişisel gelişim ve Semptom yönetiminde yeni yaklaşımlar: NLP, EFT, Refleksoloji’ dersleri, İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü müfredatına alındı. Bu derslerin, 2015-2016 eğitim yılı içerisinde başladığını ve böylece sağlık eğitiminde öncü bir rol üstlendiklerini belirten Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, “Mezuniyet sonrası transkültürel bakımı bilen ve kariyer planlamasında çok farklı seçenekler ile mezun olan öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi.

KENDİNİ TANIMAK ÖNEMLİ

Bu doğrultuda Hemşirelik Bölümü öğrencilerine kişisel gelişim eğitimi veren Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya, iletişimin ve kişinin kendini tanımasının önemine değindi. Kişisel gelişim dersi ile öğrencilerin, içlerindeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarından uzaklaşarak olumlu kalıplara yöneleceklerini ve böylece özgüven sahibi olacaklarını vurgulayan Kaya, “Kısacası kişisel gelişim eğitimi; öğrencinin kendini tanımasını sağlar” diye konuştu. Etkili iletişim ile her alanda kendine güvenen, gücünü kendinden alan, empati yapabilen, kendini her koşulda rahat ifade edebilen, kendini seven ve değer veren bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Kaya, “Bu eğitimler sonucunda, mesleki hedeflerini daha iyi belirleyen ve daha kaliteli bakım hizmeti sunabilen sağlık profesyonelleri yetişecek” ifadelerini kullandı.

AVRUPA VE AMERİKA DA UYGULUYOR

Modern Batı Tıbbı ile Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp (TAT) uygulamaları arasındaki işbirliği temelli yaklaşım sonucunda hayata geçen İntegratif Tıp Uygulamaları, Avrupa ve Amerika’da sağlık eğitimi sunan birçok okulun müfredatına girdi. Bu eğitimler, akupunktur, bitkiler ve botanik, meditasyon ve rahatlama,  kiropratik, homeopati ve beslenme ve diyetle ilgili TAT yöntemlerini içeren dersleri kapsıyor. İntegratif Tıp Uygulamaları, Türkiye’de ise Sağlık Bakanlığının 2014 yılında yürürlüğe koyduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile eğitim programlarına alınmaya başladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894