• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 24 °C

İzmir Verdiğini Alamıyor

İzmir Verdiğini Alamıyor
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Başbakan Köydes konusunda da doğruyu söylemiyor. Köydes’te İzmir’e destek verdik söylemini rakamlar

İZMİR VERDİĞİNİ ALAMIYOR, KÖYDES"TE 49. SIRADA

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Başbakan Köydes konusunda da doğruyu söylemiyor. Köydes"te İzmir"e destek verdik söylemini rakamlar doğrulamıyor. İzmir Türkiye"nin 3. büyük ili. Türkiye ekonomisine 3. büyük il olarak çok büyük kaynak aktarıyor. Köydes projelerine baktığımızda İzmir Köydes"ten aldığı payla 49. Sırada”

Türkiye"yi yeniden şekillendirilmek isteniyor
Türkiye"nin seçime giderken, tarihinin en bunalımlı günlerini yaşadığını iddia eden Meclis Başkanı Değirmenci, “AKP iktidarı ileri demokrasi adı altında toplumun bütün kesimlerini susturup sindirerek Türkiye"yi yeniden şekillendirmek, yeniden yapılandırmak istiyor.  HSYK, Danıştay, Yargıtay kısaca Yüksek Yargı yeniden şekillendiriliyor. Muhalifler birer birer susturuluyor, tutuklanıyor. Telekulak dinlemeleriyle, çekilen kasetlerle herkes kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yandaş basın vasıtasıyla, mali baskılarla medya susturuluyor. Yıllarca Türk Ordusuna hizmet etmiş generaller, komutanlar bir bir tutuklanıyor, aydınlar, yazarlar, çizerler, üniversite rektörleri hapishaneleri dolduruyor” dedi.
Basılmayan kitaplar toplatıldı
Üniversitelerin YÖK kararıyla bilim yuvası olmaktan çıktığını savunan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “YGS sınavında şifreler konularak 1 milyon 700 bin gencin kaderiyle oynanmıştır. Sadece "Parasız Eğitim İstiyoruz" diye pankart açan gençler tutuklanıp aylardır hapiste çürütülmektedir. Matbaalar basılarak henüz basıma girmeyen kitaplar toplatılmakta, yazarları tutuklanmaktadır” diye konuştu.
Açılımlar kapandı
“Meşhur açılımlarda artık tedavülden kalktı. "Kürt Açılımı, Ermeni Açılımı, Roman Açılımı, alevi Açılımı" açılmadan teker teker kapandı, diyen Başkan Değirmenci, “Başbakanın "Ananı da al git" söylemi ile başlayan üslubu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu"na "edepsiz, ahlaksız, alçak" diyecek kadar bir seviyeye düşüyor. Bu ülkeye başbakan, Cumhurbaşkanı olarak hizmet etmiş 87 yaşındaki Demirel"e, oradan Cumhuriyeti kuran kadrolardan Kılıç Ali"ye, İsmet İnönü"ye kadar herkes ama herkes bu hakaretlerden nasibini alıyor” dedi.
İzmir Atatürk"çü kent!
Başbakanın İzmir mitinginde yaptığı konuşmaya da değinen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Başbakan İzmir"deki konuşmasında "Şu anda kör ideoloji İzmir"i esir almış durumda" diyerek İzmirlilerin çağdaş-demokrat Atatürkçü tavrını eleştiriyor. Başbakan kör ideoloji derken neyi kastediyor? İzmirliler Cumhuriyeti, Cumhuriyetin 80 yılda yarattığı tüm değerlere şimdiye kadar sahip çıkmışlardır, bundan sonra da sahip çıkacaklardır. İzmirliler kör ideolojinin esiri değil, Atatürk Devrimlerinin hür savunucularıdır” diye konuştu.
İzmir verdiğini alamadı, Köydes"te 49. Sırada,
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Başbakan Köydes konusunda da doğruyu söylemiyor. Köydes"te İzmir"e destek verdik söylemini rakamlar doğrulamıyor. İzmir Türkiye"nin 3. büyük ili. Türkiye ekonomisine 3. büyük il olarak çok büyük kaynak aktarıyor. Köydes projelerine baktığımızda İzmir Köydes"ten aldığı payla 49. Sırada. 2005-2010 yılları arasında Köydes dağılımına bakarsak; birinci sırada 224 bin 264 bin lira ile Diyarbakır var. Trabzon 215 milyon 113 bin, Şanlıurfa 213 milyon 476 bin, Ordu 188 milyon 295 bin, Samsun 177 milyon 508 bin, Van 174 milyon 113, Erzurum 173 milyon 297 bin, Kastamonu 137 milyon 72 bin, Giresun 157 milyon 157 bin, Ağrı 153 milyon 682 bin lira ödenek alırken, İzmir ise bu 10 sene içersinde 64 milyon 543 bin lira ödenek almış.Bütün bunların bir tek amacı var. Başbakan bu seçimlerde Anayasayı değiştirmek için çoğunluğu yakalayıp başkanlık sistemine geçerek, tek adam olmak istiyor. Türk Halkı bu seçimlerde AKP"ye geçit vermeyerek, CHP"yi iktidar yapacaktır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894