• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İzmir 16 °C

İzmir'de Adam Aranıyor

İzmir'de Adam Aranıyor
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir
İZMİR’DE ADAM ARANIYOR
 
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi 
 
Ülkenin neredeyse genelinde fırtına gibi esen bir AK Parti var, Türk siyaset sahnesinde…
 
AK Parti, hemen her kesimden oy alabilen tek parti konumunda Türkiye’de…
 
Ben AK Parti’yi karpuza benzetiyorum; dışı yeşil, ama içine baktığınızda kıp kırmızı…
 
AK Parti’nin dış görünüşü muhafazakâr, İslamcı… İçine baktığınızda ise; sosyalist geçinen CHP’den bile çok daha sosyal demokrat…
 
CHP’lilerin haklı olduğu bir eleştiri var. CHP’liler, AK Parti’nin 2002’den bugüne yaptığı yatırımların zaten yapılması gereken işler olduğunu söylüyor. CHP’lileri gerçekten haklı buluyorum.
 
Zira 1989’da göreve gelen SHP’li Belediyelerin başarısızlığı 1994’te Refah Partili Belediyeleri, 1990’lı yıllarda da ülkeyi yöneten koalisyon hükümetlerinin becerisizlikleri de 2002 Yılında AK Parti’yi iktidara taşıdı.
 
CHP’lilerin de dediği gibi; AK Parti yapılması gereken asli işleri ve yatırımları yapınca,  sanki imkânsızı başaran bir parti algısını oluşturdu halk nezdinde…
 
Diğer taraftan muhalefet kanadında Deniz Baykal’ın kaset komplosuna kurban gitmesiyle başlayan yaprak dökümü; Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar tekrar Genel Başkanlığa getirilmesiyle de ayyuka çıktı…
 
Kötü muhalefet AK Parti’yi iktidar sahibi yaptı. Kılıçdaroğlu,  bol keseden konuştukça AK Parti iktidara mahkûm oldu.
 
Elbette AK Parti’nin başarısını getirip tamamen bunlara bağlamak haksızlık olur.
 
Kaldı ki AK Parti’nin oyunu kuralına göre oynayan ve doğru zamanda doğru hamleler yapan bir lideri var.
 
Evet, Ahmet Davutoğlu’ndan bahsetmiyorum. Her ne kadar şimdi Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor olsa da, AK Parti’nin doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır.
 
Türk siyasi tarihine damga vuran AK Parti’nin muktedir olamadığı yegâne şehir ise İzmir’dir.
 
AK Parti’nin İzmir’deki başarısızlığının iki nedeni olabilir.
 
Ya, Kılıçdaroğlu’nun varlığına her daim şükreden AK Parti,  İzmir’i bilinçli olarak CHP’ye bağışlıyor. Ya da AK Parti’nin beyin takımı İzmir’de yanıltılıyor.
 
Allah aşkına hiç kimse bana  ‘İzmir CHP’nin kalesidir’ geyiğini yapmasın. Çünkü bende birçok meslektaşım gibi İzmir’in CHP kalesi olmadığını kanıtlamaktan sıkıldım artık…
 
Bu bağlamda yineliyorum CHP İzmir’i kazanmıyor, AK Parti,  CHP’ye adeta hediye ediyor.
 
Daha önce de yazdım ve yazdığımın halen arkasındayım. AK Parti İzmir’de il ve ilçe teşkilatlarını kapatsın, iddia ediyorum oyunu en az yüzde 10 artırır.
 
İzmir,  CHP ile iyi geçinmeyi siyaset sanan İl Başkanlarından, bazı vizyonsuz İlçe Başkanlarından, yerel ve genel seçimlerde belirlenen yanlış aday tercihlerinden bıktı, AK Parti İzmir’de hata yapmaktan bıkmadı…
 
Örneğin Foça’da… Halk AK Parti’ye değil, İlçe Başkanına duyduğu tepkiden ötürü AK Parti’ye oy vermiyor!  Aynı AK Parti, kamuoyunda kabul görülmeyen Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin’i yaklaşık 10 yıldır koltukta tutuyor.
 
Türkiye siyasetinin vitrini niteliğinde olan İzmir, bugüne kadar nice isimler kazandırdı ülkeye…
 
İzmir siyasetinde iz bırakmış İl Başkanlarından CHP’de Ekrem ağabeyi (Bulgun), Doğruyol Partisi’nde Turan Arınç’ı, MHP’de Müsavat Dervişoğlu’nu unutmak mümkün mü?
 
AK Parti’nin 14 yıllık mazisinde İzmir’de efsaneleşmiş tek bir İl Başkanı yok!  AK Parti’ye İzmir’de vizyon kazandırma yetisine sahip olan tek il Başkanı Avukat Ömür Kabak’tı, ama o da çok kolay harcandı.
 
Ömür Kabak, AK Parti’yi İzmir’e entegre edebilirdi. İzin verilmedi. Ömür Kabak’ın yerine son dönemde AK Parti’yi çok sert bir dille eleştiren Sabık Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a olan yakınlığıyla bilinen Ömer Cihat Akay getirildi. Gerisini zaten biliyorsunuz anlatmaya gerek yok!
 
AK Parti’nin İzmir’de ki mevcut patronu Bülent Delican’ında İzmir’i, İzmirlileri ve teşkilatları heyecanlandıramadığı aşikâr.
 
Stat, ulaşım, otopark gibi sorunlara isyan eden İzmirliler Aziz Kocaoğlu’na ateş püskürürken,  Bülent Delican, Kocaoğlu’na övgüler diziyor.
 
Yoksa Sayın Delican da, bir zamanlar İzmirlilerin,   İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ana muhalefet liderliği görevini verdiği Yusuf Kenan Çakar gibi geleceğe dair siyasi yatırım mı yapıyor?
 
İktidar konusunda makûs talihini bir türlü yenemeyen İzmir’in aynı kaderi şehrin muhalefet kanadında da yaşıyor.
 
Sözün özü: İktidar ne kadar önemliyse muhalefette en az onun kadar önemlidir. İzmir, tuttuğunu koparan, yumruğunu masaya vurabilecek, İzmir halkının hakkını arayacak ve adeta çiftlik gibi yönetilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hesap sorabilecek bir muhalefet liderini gündüz vakti mumla arıyor
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894