• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İzmir 19 °C

İzmir’in ilk şehir tiyatrosu Menemen’de kurulacak..!

İzmir’in ilk şehir tiyatrosu Menemen’de kurulacak..!
GÜNAYDIN ALİAĞA GAZETESİ / İZMİR’İN İLK ŞEHİR TİYATROSU MENEMEN’DE KURULACAK..!

Menemen Belediyesi’nin bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında 9.’sunu düzenlediği İnadına Tiyatro Festivali’ne, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in verdiği söz damgasını vurdu. ‘Kubilay Aydınlık Yüzler Onur Ödülü’nü, Menemen’de Şehir Tiyatrosu kuracağına söz vermesi şartıyla Başkan Şahin’in elinden alacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür’e Başkan Tahir Şahin’in cevabı net oldu; “İzmir’de ilk Şehir Tiyatrosu’nu kurmak bize nasip olacaktır. Bu sözü net olarak veriyorum.”

    Ülkemizin önde gelen tiyatro organizasyonlarından biri haline gelen ve Menemen Belediyesi’nin bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında 9.’sunu gerçekleştirdiği İnadına Tiyatro Festivali, “İnadına Tiyatro, İnadına Sanat” söyleminin yankılandığı coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı.

    Menemen Belediyesi önünden başlatılan ve Belediye Bandosu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden korteje eşi Nurdan Şahin ile birlikte katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Türk sinemasının unutulmaz komedi filmi Hababam Sınıfı’nın Tuncay Akça, Ahmet Arıman, Bülent İğdiroğlu gibi efsane oyuncuları ile Tamer Levent, Uğur Polat, Cihat Tamer, Mehmet Özgür gibi ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları ile birlikte kortejin önünde halkı selamladı. CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği kortejde tiyatrocular kostümleriyle yer aldı, Menemen sokaklarında renkli görüntüler yaşandı.

    Festivale İlgi Her Geçen Yıl Artıyor..!
    Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 9. İnadına Tiyatro Festivali açılış töreni, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden törende konuşan Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) Sanat Yönetmeni Metin Güler; “Karanlığa inat, yaşasın sanat” sözleriyle festivale katılan tiyatro gönüllülerini selamladı.

    1999 yılından bugüne hizmet veren Menemen Belediye Tiyatrosu’nun 9. İnadına Tiyatro Festivali’ne katılan usta sanatçılar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurdun 7 bölgesinden festivale katılan 15 tiyatro topluluğunu selamlayarak konuşmasına başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, “40 tiyatro gurubumuz bu festivalimize gelmek için müracaat etti, ancak biz 15’ini kabul edebildik. Demek ki burada çok ciddi bir başarı var. Tiyatro adına, çağdaşlık adına, medeniyet adına. Bu başarı benim değil, bizim, sizlerin, siz tiyatro severlerin başarısından başka bir şey değildir” diye konuştu.

    “Tüm Türkiye çapında bu festivallerin örnek oluşturmasını ve gelişmesini diliyorum” diyen usta sanatçı Tamer Levent’in konuşmasının ardından,  Karşıyaka Gezer Dans Topluluğu gösterileriyle törene renk kattı. Maltepe Belediye Tiyatrosu da ‘Barış’ adlı sokak oyunuyla büyük beğeni topladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, tüm sanatçılar ve tiyatro topluluklarının yer aldığı festivalin hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

    
    Başkan ŞAHİN; “İzmir’in ilk Şehir Tiyatrosu’nu kuracağız”
    Festivalin ilk gecesi, ilk gün sahne alan konuk ekiplerin ödüllendirilmesi ile başladı. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuk ekiplere ödüllerini sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ‘Kubilay Aydınlık Yüzler Onur Ödülleri’ni ise usta sanatçılar Mehmet Özgür, Tamer Levent, Uğur Polat ve Nazif Uslu’ya takdim etti.

    Kubilay Aydınlık Yüzler Onur Ödülü’nü, Menemen’de Şehir Tiyatrosu kuracağına söz vermesi şartıyla Başkan Şahin’in elinden alacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür konuşmasında; “Lütfettiler bizi bu ödüle layık gördüler ama ben bu ödülü bir şartla alacağım. Eğer burada Başkan’dan bu sözü alamazsam, bu ödülü reddetmek zorunda kalacağım. Sayın Başkanım bugün sizi izledim. Çok vizyon katmışsınız bu kente. 4. döneminiz olduğunu öğrendim. 9.’sunu yapıyorsunuz bir festival var. 18 yıldır bir tiyatro var yaşattığınız. Fakat siz gittikten sonra da bunlar yaşasın istiyorsanız, bunu bir hükme bağlamak lazım. Bunun da sırrı, Şehir Tiyatrosu kurmaktır. Biz bunu 1,5 yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kurduk. Bizden sonra Nilüfer kurdu, şimdi Denizli kurdu, arkasından birçoğu geliyor. Ama sizin bir şansınız var, İzmir bölgesinde kurulacak ilk Şehir Tiyatrosu siz olabilirsiniz” dedi.

    Mehmet Özgür’e net bir cevap veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Şehir Tiyatrosu’nu kurarım, hiç sorun yok. Antalya gibi çağdaş bir kent, 1,5 yıl önce Şehir Tiyatrosu’nu kurmuşsa, İzmir’in daha düne kadar metropol dışında kalan bir ilçesi eğer 1,5 yıl sonra Şehir Tiyatrosu kuruyorsa, kurma sözü o Belediye Başkanı tarafından veriliyorsa, biliniz ki laikliğin mabedi Menemen’den başkası değildir. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. İzmir’de ilk Şehir Tiyatrosu’nu kurmak bize nasip olacaktır. Bu sözü net olarak veriyorum. Eğer yasal mevzuatta bir sıkıntı yoksa, ben hemen yarın sabah Şehir Tiyatrosu nasıl kurulur diye araştırmaya başlıyorum. Bir engel yoksa biliniz ki Şehir Tiyatrosu kurulmuştur. Hayırlı, uğurlu olsun. Eğer 16 Nisan’da ‘Hayır’ çıkarsa, 2 kez, 3 kez ‘Hayır’lı olsun” sözleriyle ayakta alkışlandı. 
    “Bu Şehir Tiyatrosu’nu kurmak boynumun borcu olsun” diyen Başkan Tahir Şahin’in elinden Menemen’e özgü topraktan yapılmış testi, plaket ve çiçek hediyelerini alan Mehmet Özgür, Menemen’de Şehir Tiyatrosu kurulma aşamasında ücretsiz destek vereceğini sözünü verdi. 
    
    Türk sinemasının unutulmaz komedi filmi Hababam Sınıfı’nın efsane oyuncularının da ödüllendirildiği gecede, sanatçı Bülent İğdiroğlu şunları söyledi; “Bizi 4 nesil izledi, herhalde bir 4 nesil daha izleyecek. Ölümsüzleşiyoruz. Bunlar sizlerin sayesinde. Çok teşekkür ediyoruz hepinize.”

    Ödül töreninin ardından sahne alan ve festivale Hatay’dan katılan konuk ekip Tiyatro Karnaval, “Yunus Emre’yi Kim Öldürdü” adlı oyunuyla büyük beğeni topladı. 

Aliağa / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem / Yeni Vizyon Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894