• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

İzmirli Esnaf "Susam" Dedi

İzmirli Esnaf "Susam" Dedi
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Mehmet Ali Susam, 4 yıllık süre için tekrar başkan seçildi. Büyük tartışmaların yaşandığı genel kurulda İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam'ın, kendisini eleştiren Aya

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Mehmet Ali Susam, 4 yıllık süre için tekrar başkan seçildi. Büyük tartışmaların yaşandığı genel kurulda İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam'ın, kendisini eleştiren Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel'e "ruh sağlığı bozuk" şeklinde hitap etmesiyle ortalık gerildi. Genel kurula Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın da katıldı.

İESOB 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Fuar 1 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Toplantıya İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, CHP İzmir Milletvekilleri Türkan Miçoğulları, Erdal Karademir, Bülent Baratalı, Yılmaz Kaya, DYP Genel İdare Kurulu Üyesi Emin Dinleten, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile 1047 delege katıldı. Mehmet Ali Susam'ın yanısıra Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Kara'nın da aday olduğu genel kurulda, toplantı salonuna büyük bir şovla giren Mehmet Ali Susam, delegelerin büyük çoğunluğu tarafından ayakta alkışlandı. Divan Başkanlığı'nı Demir İşleri Odası Başkanı Atilla Almaç'ın yaptığı genel kurulda ilk olarak söz alan Mehmet Ali Susam, ülkenin birliğe beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, kriz dönemlerinin aşılmış olmasından dolayı hükümete teşekkür etti. Ancak ekonomik iyileşmenin etkilerini toplumun her kesiminde göremediklerini belirten Susam, "Ekonomik iyileşme toplumun önemli bir kesimine ulaşamamaktadır. Esnaf ve sanatkar zor durumdadır. Bu gelişme bizlere de uygulanmalıdır, aksi takdirde esnaf ve sanatkar kaybedilecektir. Ekonomik ve yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Sırtımızdaki vergi yükünün hafifletilmesini istiyoruz. Bu şekilde girişimci insanların yeni istihdam yaratmasına olanak yaratılmalıdır" dedi.

Susam'ın arkasından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise esnafa müjde vererek, tabela vergilerinin bu yıl artırılmayacağını kaydetti. Daha sonra söz alan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, hükümet olarak esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını belirterek, esnafın sorunlarını kendi sorunları olarak gördüğünü söyledi. Göreve geldikleri günden bugüne kadar esnaf ve sanatkar kesiminin ele alınmadığı hiçbir Bakanlar Kurulu Toplantısı gerçekleşmediğini vurgulayan Bakan Aydın, "Esnaf ve sanatkarlara destek sağlanması ve işsizlik sorununa aynen katılıyoruz. Bu görüşün haklılığı yatırım imkanlarını geliştirmeye yönelik sağlanan kolaylıkların ardından işsizlik rakamlarındaki değişimle ortaya çıktı. Esnaf ve sanatkara önem veriyoruz ve hükümet olarak yanındayız" diye konuştu. Demokrasinin toplumda yer edinebilmesi için sivil toplum örgütlerinin de tıpkı iktidarı elinde bulunduranlar gibi demokrasi değerlerine bağlı kalması gerektiğini dile getiren Aydın, "Sivil toplum örgütleri sivilliğin bu iki boyutunu dikkate alarak siyaset yapmalıdır. Bireye özgürlük, bireye saygı, hukukun üstünlüğü, şeffaflık orada da söz konusudur" şeklinde konuştu 

"BİR BİRLİK MASALI"

Genel kurulda söz alan Başkan Adayı Mustafa Kara ise, İESOB'in aymazlık ve anlayışsızlıkla idare edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Türk halkı haftalarca Bir İstanbul Masalı ile yattı kalktı. Bugünkü birlik yönetimimizde 'İzmir Birliği Masalı' yazıp çok iyi oynuyorlar. Bu yönetim söylediklerinin yüzde 1'ini gerçekleştirmiş olsaydı eğer, aday olmayacaktım. Ben birlik başkanını zengin babanın şımarık çocuğuna benzetiyorum. Har vurup harman savuruyor" dedi. Daha sonra söz alan Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel ise, esnafın 30 bin lira ciro yapmazken, İESOB Başkanı'nın 30 milyar lira maaş aldığını söyleyerek, "Bu mevkileri babalarının malı sandılar. Odalara baskı yaptılar, tehdit ettiler. Bazı arkadaşlarım bana selam bile veremiyor, ben cüzzamlı mıyım? Odanın paralarını ona buna peşkeş çekeceğinize, odalara verseydiniz de kendilerini geliştirselerdi. Artık şapka düştü kel göründü. BESAŞ gibi tedarik şirketini, aile şirketi haline getirdiler. Şovlarla bu mevkiler idare edilmiyor. İyi edebiyat yapılarak başkan olunsaydı, Halit Kıvanç cumhurbaşkanı, Orhan Boran da başbakan olurdu" diye konuştu.

Bu konuşmalardan sonra söz alan Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice'nin, Mehmet Ali Susam'ın genel kurul toplantısına gelen eşi Münire ve kızı Gökçe'nin yanında bu sözlerin sarf edilmemesi gerektiğini söylemesi üzerine ise, Susam gözyaşlarını tutamadı. İddialara karşılık vermek üzere kürsüye gelen Mehmet Ali Susam, Mustafa Kara'nın iddialarını yanıtlayarak, "Sana birçok yardımda bulundum. 2002'de 15 milyar, 2003'te 15 milyar, 2004'te 24 milyar ve 2005'te ise 18 milyar lira çıraklık eğitimi için para verdim ama sen oda bütçesinden bir kuruş para vermedin. BESAŞ'la ilgili görevi ihmal suçundan yargılanıyorum, aklanacağımdan anamın ak sütü gibi eminim. Benim gırtlağımdan bir tane haram lokma geçmedi. Tahsin Güzel zaten şahsına münhasır bir arkadaş. Ruhsal durumunu da herkes bilir, o nedenle onu Allah'a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Susam'ın bu sözleri üzerine ise salonda ortalık karıştı. Tahsin Güzel'in "asıl ruh sağlığı bozuk sensin" diye bağırması üzerine, bir delege Güzel'in üzerine yürüdü. Bir anda ortalığın karışması üzerine araya giren delegeler, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan tartışmaların ardından yapılan seçimde 985 geçerli oydan 831'ini alan Mehmet Ali Susam tekrar başkan seçilirken, Mustafa Kara 154 oyda kaldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894