• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İzmir 25 °C

İzmirli Yatırımcılar KKTC'ye Açılıyor

İzmirli Yatırımcılar KKTC'ye Açılıyor
Birleşmiş Milletler gözetimindeki Kıbrıs müzakereleri İsviçre’de devam ederken İzmirli yatırımcılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) gayrimenkul sektörüne gözünü dikti.

Birleşmiş Milletler gözetimindeki Kıbrıs müzakereleri İsviçre’de devam ederken İzmirli yatırımcılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) gayrimenkul sektörüne gözünü dikti. Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasında ilk beş içinde yer alan KKTC”de yatırım fırsatlarının anlatıldığı İzmir toplantısı iş dünyasından büyük ilgi gördü.

Binax Gayrimenkul Türkiye tarafından düzenlenen toplantıda aralarında belediye başkanları, birlik ve oda başkanlarının da olduğu İzmirli yatırımcılar, KKTC'deki fırsatlar hakkında bilgilendirildi.  İnşaat sektöründe hem finansal hem de teknolojik olarak yüksek rekabet gücüne sahip uluslararası kuruluş GTR Development tarafından KKTC'nin İskele bölgesinde inşaa edilen 2 bin konuttan oluşan Renaissance Residence'ın ilk etabı dün İzmir'de tanıtıldı.

FIRSATLAR ALTIN TEPSİDE
Renaissance Residence'in satış pazarlama sürecini yürüten Binax Gayrimenkul KKTC Ortağı Özbek Dedekorkut, kriz ortamlarında dahi en güvenli liman özelliğini kaybetmeyen sektörün yavru vatanda da zirvede olduğunu söyledi. Dedekorkut, "Ada'da iki kesim arasındaki müzakere süreciyle birlikte inşaat sektöründe büyük bir gelişim yaşandı. Ancak burada dikkatinizi çekmek isterim ki sektör, bu müzakere sürecinden etkilenmeyecek şekilde büyüdü. Yani tek başına lokomotif haline geldi. Bugün Kıbrıs, altyapısını tamamlamış, elektrik ve su sorunu olmayan, altın gibi kumsallara, masmavi bir denize, inanılmaz bir güneşe sahip. Sektör gelişirken altın tepside fırsatlar da sunuyor” dedi.

GÜVENLİ LİMANA GÜVENLİ YATIRIM
Günümüzde ekonomisi güçlü ülkelerin ayakta kaldığına dikkat çeken Dedekorkut, “Türkiye ve KKTC de ekonomileri güçlü olduğu için ayakta kalacak. Bundan kimsenin kuşkusu yok. O nedenle yatırımlarınızı güvenli liman gayrimenkulde en güvenli yer olan KKTC’de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz” diye konuştu.

KAYBETME İMKANI YOK
KKTC'de fiyatlar, Rum tarafına göre en az 4-5 kat daha ucuz. Dört bir tarafı denizle çevrili olması müthiş bir turizm potansiyeli sunuyor. Ayrıca bir üniversite ülkesiyiz ve her konut burada eşi bulunmaz bir yatırım aracına dönüşüyor. Kaybetme imkanı olmayan bir yatırım" dedi.

TL İLE ALAN DÖVİZLE KAR EDİYOR
Renaissance Residence'ın hem tatil hem de daimi yaşam fırsatı sunduğunu da söyleyen Dedekorkut, “192 bin metrekarelik alanda 5 bloktan oluşan Renaissance Residence'ın kusursuz alt yapıya sahip. Dış görünümü sanatsal bir sarayı yansıtıyor aynı zamanda da sıcak ve samimi bir yaşam vaadediyor. Adanın 5 kilometre uzunluğundaki en uzun kumsalı olan Long Beach yürüyüş mesafesinde yer alıyor" dedi. Bu noktada İzmirli yatırımcılara özel bir fırsat da sunduklarını belirten Dedekorkut, "Dairenizi Türk Lirası ile alacaksınız ancak aldığınız o dairenin değeri Sterlin olarak artacak" diye konuştu.

ROTA KKTC
Renaissance İzmir Otel'deki toplantıda konuşan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Binax Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu ise  KKTC'nin 12 üniversiteye ev sahipliği yaptığını, Ercan Havalimanı'na yakın yeni 200 bin öğrencinin eğitim alacağı üniversitenin inşasının da kısa sürede tamamlanacağını belirterek “Kıbrıs'ta çok büyük bir öğrenci potansiyeli bulunuyor. İzmir'de Buca, Bornova, Balçova, Seyrek'te üniversitelerin açılmasıyla konut sektöründe yatırım yapanların nasıl kazançlı olduğunu biliyorsunuz. Bu avantajların aynısı Kıbrıs'ta da olacak. Üstelik orada 12 üniversite var" dedi.

KİRA GARANTİLİ
KKTC’de yatırımı düşünenlere kendilerinin de kira geliri garantisi sunduklarını belirten Güleroğlu, “Gayrimenkul sektörü şu anda en güvenli yatırım aracı. Ancak KKTC'de yatırım hem en güvenli hem en çok kazandıran bir yatırım aracı haline geldi" dedi. Güleroğlu, bunu tüm İzmirlilere sunmak istediklerini, yatırımı düşünenlerin 4258591 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini söyledi. 

GTR Development Temsilcisi Elvira Sabirova da KKTC’nin Miami’si olarak anılan İskele bölgesindeki yatırımın ilk etabının 273 konuttan oluştuğunu, konumu itibariyle üniversite, Gazi Magusa’ya 10 dakikalık mesafede bulunduğunu denize 450 metre yakındaki konutların “Şehir içinde şehir” konseptiyle inşaa edildiğini söyledi. Toplam 2 bin konuttan oluşan Renaissance Residence'ın “Herkesin istediğini bulabileceği” formatta yapılandırıldığını, özellikle çocuklara yönelik bir çok yeniliği de barındırdığını söyledi. Sabirova, “Yüzme havuzlarından sinema salonuna, spa’dan alış veriş merkezine kadar içinde her şeyin düşünüldüğü bu yer aslında bir yatırımdan da öte, yeni bir yaşamın kapılarını açıyor” dedi. // EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ             www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ                 www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                  www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com                                             

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER                 www.aliagahaber.com

ARASTA HABER               www.arastahaber.com

YENİ SAZAN                      www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET                   www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON                     www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ                www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR                   www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                       www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                        www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET               www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR                www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                           www.azizizmir.com

EGE RAPOR                        www.egerapor.com

EGE İLAN                             www.egeilan.net

EGE İHALE                         www.egeihale.com

ALFA TİVİ                            www.alfativi.com

EGE VİDEO                         www.egevideo.com

EGEPLAY                            www.egeplay.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894