• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

İzmirliler, epilepsi için 10 kilometre pedal çevirecek

İzmirliler, epilepsi için 10 kilometre pedal çevirecek
İZMİRLİLER, EPİLEPSİ İÇİN 10 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEK

Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişide görülen epilepsi astım, diyabet gibi kronik bir hastalık olmasına rağmen toplum genelinde süregelen yanlış ve eksik bilgiler ön yargılara sebep oluyor.

Hastaların günlük hayatlarına devam etmelerini engelleyen bu ön yargıları ortadan kaldırmak amacıyla İzmir’de özel bir etkinlik gerçekleştirilecek. Farklı üniversitelerin yanı sıra bisiklet kulüplerinin katılımı ve Belçika kökenli biyoteknoloji firması UCB Pharma’nın koşulsuz katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte İzmirliler, 22 Nisan günü saat 10.00’da bisikletlerine binecek ve epilepsi farkındalığı için 10 kilometre pedal çevirecek.

Dünyada yaklaşık her 100 kişiden birini etkileyen epilepsi, yaş ve cinsiyet ayırmadan görülen bir nörolojik rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Epilepsi, doğru ve düzenli tedaviyle yüzde 90-95 oranında yanıt alınan bir hastalık olmasına rağmen toplumdaki ön yargılar, hastaların sosyal yaşamını olumsuz etkileyebiliyor. Sosyal yalnızlık, işsizlik ve depresyon bu problemlerden yalnızca birkaçını oluşturuyor.

Hastaların yaşadığı bu problemlere dikkat çekmek ve hastalık hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla 22 Nisan Cumartesi günü saat 10:00’da yaklaşık 200 bisikletli epilepsi için pedal çevirecek. Üçkuyular Vapur İskelesi önünden başlayacak bisikletliler 10 km devam ederek Gündoğdu Meydanı’nda turlarını tamamlayacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurumları ile İzmir’deki bisiklet kulüplerinin katılımı ve UCB Pharma’nın koşulsuz katkılarıyla düzenlenecek etkinlik ile epilepsiyi daha geniş kitlelere duyurmak hedefleniyor.

Bisikletini alan herkes epilepsi için pedal çevirebilecek
Nöroloji alanındaki yenilikçi ve köklü çözümleriyle hastaların hayatında değer yaratmayı hedefleyen UCB Pharma’nın desteklediği ‘’Epilepsiye Pedal Çevir’’ etkinliği, bu yıl ikinci defa gerçekleştirilecek. Bisikleti olan her İzmirliyi etkinliğe beklediklerini söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Barış Baklan ‘’Epilepsi, ülkemizde hala sosyal açıdan bir tabu niteliğinde. Farkındalık oluşturmak amacıyla Epilepsiyle Pedal Çevir etkinliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl da büyük ilgi gören bu etkinlik sayesinde epilepsi hastalarının sağlıklı bireyler gibi günlük hayatına devam etmelerine yardımcı olmayı ve onları topluma geri kazandırmayı hedefliyoruz’’ dedi. Prof. Dr. Baklan, İzmir halkından desteklerini istedi. 

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894