• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İzmir 7 °C

Jeotermale Zorlu Enerji Yatırımı

Jeotermale Zorlu Enerji Yatırımı
Zorlu Enerji’nin Kızıldere III jeotermal santralinin ilk faz açılışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen resmi törenle gerçekleştirildi

Zorlu Enerji’nin 320 Milyon Dolar yatırımla tamamladığı Kızıldere III projesinin 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesinin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu ve çok sayıda katılımcının yer aldığı törenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde ekonomiye kazandıran Zorlu Enerji’nin Kızıldere III jeotermal santralinin ilk faz açılışı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen resmi törenle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu katıldı.

Enerji sektörünü temsilen, çok sayıda katılımcının da yer aldığı açılışta duygu ve düşüncelerini dile getiren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu; “Zorlu Holding olarak daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya hayalimize hayat verecek uzun soluklu yatırımlar için önemli adımlar atıyoruz. Son 10 yılda 2 milyar dolar civarında yatırım yaptığımız enerjide, sürdürülebilir bir gelecek inşa edebilmek adına yerli, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına dayalı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bunun bir yansıması olarak, Zorlu Enerji’nin bugün Türkiye’deki kurulu gücünün yüzde 76’sı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanıyor. Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki dördüncü jeotermal enerji projesi olan Kızıldere III jeotermal santralimizin ilk fazı için 320 Milyon Dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki yıl tamamlamayı planladığımız Kızıldere III santral projemiz sahip olacağı toplam 165 MW kurulu güç ile Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olacak” dedi.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde kurulumuna geçen yıl itibarıyla başlanan Kızıldere III jeotermal santralinin sisteme kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmişti. Ticari elektrik satışına başlanan Kızıldere III jeotermal santralinin 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesi yılda 720 milyon KW/saat elektrik üretecek./EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894