• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Kadınların İş Gücüne Katılım Oranı Artıyor

Kadınların İş Gücüne Katılım Oranı Artıyor
Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlara odaklı insan kaynakları platformu Eleman.net
Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlara odaklı insan kaynakları platformu Eleman.net, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken kadın iş arayanların istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Bugün itibariyle eleman.net’te toplam kadın özgeçmiş sayısının 4 milyon 487 bin kişi olduğunu söyleyen Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, son 3 yılda oluşturulan yıllık kadın özgeçmiş sayısının arttığını söyledi. İş arayanların yüzde 33,78’inin üniversite mezunu olduğunu söyleyen Duyarlar en çok; eğitim, gıda ve tekstil sektörlerinde kadınların iş aradığının altını çizdi.
 
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken önemli bir araştırmaya imza atan mavi yaka ve ara kademe pozisyonlara odaklı insan kaynakları platformu Eleman.net, kadın iş arayanların istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Bugün itibariyle datalarında 4 milyon 487 bin kadın CV’si olduğunu söyleyen Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, TÜİK verilerine göre; kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 34,1 olduğunu söyledi. Yine aynı rapora göre; kadınların istihdam oranının yüzde 29,1 olduğunun altını çizen Duyarlar, kadın işsizlik oranın ise yüzde 14,7 (1 milyon 542 bin kişi) olduğunu aktardı. 
 
İŞ ARAYAN KADINLARIN YÜZDE 33,78’İ LİSANS MEZUNU…
 
Gerçekleştirdikleri istatiksel araştırmaya göre;  Kadın özgeçmiş sayısı 2018 yılında yüzde 18 oranında azalsa da son 3 yıla bakıldığında artış yaşandığını söyleyen Duyarlar, bu oranın 2017 yılında yüzde 14 artışla 494.400, 2016 yılında ise yüzde 20 artışla 423.500 kişi olarak gözlemlediklerini aktardı.  İş arayan kadınların yüzde 33,78’inin lisans mezunu olduğunu söyleyen Duyarlar, yüzde 31,36’sının lise, yüzde 34,64’ünün ise ön lisans mezunu olduğunu belirtti.  İş arayan kadınların yaş aralıklarını da gözler önüne seren araştırma; 26-30 yaş arasındaki kadınların yüzde 32,12’lik kısmı oluşturduğunu, deneyim süresinde ise yüzde 28,92’lik kısmın 1-2 yıllık deneyimli olduğunu gösterdi. Araştırma; 5-10 yılık deneyimli iş arayan kadınların da yüzde 16,04’lük kesimi oluşturduğunu ortaya çıkardı.
 
“KADINLARIN DAHA FAZLA İŞ HAYATINDA OLMASI GEREKİYOR”
 
İstatistiklere bakarak kadın çalışanların iş hayatında daha fazla rol alması gerektiğine inandıklarını söyleyen Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, “Kadınlar her alanda olduğu gibi iş dünyasında da güçlerini her geçen gün kanıtlıyor. İşe alımlarda İK politikalarını gözden geçiren günümüz şirketlerinin pozitif ayrımcılık yaptıklarını biliyoruz.  Kadın eli her yeri güzelleştirdiği gibi iş dünyasını da güzelleştiriyor. Duygusal zekalarını tecrübeleriyle birleştirdiklerinde harikalar yaratıyorlar. Dolayısıyla kadınların daha fazla iş hayatında olması için biz de elimizden geleni yapıyoruz.  Doğru işe girmeleri ve istedikleri sektörde çalışmaları için tüm gücümüzü harcıyoruz. Bir kadın yönetici olarak kadınlara desteğimizin sonsuz olduğunu söyleyebilirim. Hayatı kadınlar güzelleştirecek” dedi. /EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894