• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İzmir 20 °C

Kafkas Rüzgarı Esecek

Kafkas Rüzgarı Esecek
KAFKAS RÜZGARI BURSA’DA ESECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, her gösterisi dans, zarafet ve güzellik festivali olan ‘lezginka’ya ev sahipliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Dağıstan Halk Dansları Topluluğu Lezginka’nın muhteşem gösterisi 8 Nisan Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda saat 19:30’da başlayacak.

Lezginka, Kafkasya’da yaşayan birçok halkın ortak dansı ve müziğidir. Rusya Federasyonu içindeki Dağıstan, Çeçenistan, İnguşetya, Osetya, Karaçay-Çerkez, Kabardino- Balkarya ile Abhazya, Gürcistan ve Azerbaycan içinde yer alan çok sayıda etnik topluluk kendi Lezginka yorumlarıyla solo, çiftli ve grup olarak dans eder. Kafkasya tarihinin unutulmaz önderi İmam Şamil’in vatanı olan Dağıstan’ın devlet halk dansları topluluğu, “lezginka” adıyla 1958 yılında kuruldu. Topluluğun başkanlığını 1993 yılından bu yana, Rusya Federasyonu Onur Ödülü sahibi, Saygın Kültür Emekçisi Canbolat Magomedov, Sanat Yönetmenliğini ise Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı Zalimhan Hangereyev yapıyor.

“Lezginka”, repertuarındaki etnik çeşitliliği yansıtan 100’den fazla dans ile dünyada eşsizdir. Topluluk 5 kıtadaki 65 ülkede milyonlarca seyircinin izlediği çok sayıda gösteri gerçekleştirmiş ve profesyonel grupların yarıştığı 50 yi aşkın tanınmış festivalde ödül kazanmıştır. “Lezginka”, 2015-2016 yıllarında gösterdiği olağanüstü performanslarıyla Rusya’da en başarılı dans grubu olarak anılmıştır
“Lezginka” topluluğunun folklorik güzelliği, 33 etnik halkı olan Dağıstan’ın yanı sıra, diğer Kuzey Kafkas ve Rusya halklarının folklorundan oluşmasıdır. “Lezginka” çok sayıdaki Dağıstan halklarının değişken duygulu ve ateşli danslarından oluşan yoğun bir program sunmaktadır. Konseri izleyenler eşsiz ulusal çalgıların büyülü müziği eşliğinde parıltılı ulusal giysilerin canlı bir karnavalına tanık olur. Geleneksel folklor motiflerinin çağdaş sahne yorumu, sanatçıların performanslarındaki yüksek ustalık ve duygusallıkla birlikte unutulmaz bir izlenim bırakır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenecek etkinlik kapsamında ayrıca Sedeget Kerimova tarafından yazılan “Lezgiye” kitabının da tanıtımı yapılacak.

İZMİR Yeni Vizyon Gazetesi, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894