• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Kalbi Ege’de Kalanların Yeni Buluşma Adresi

Kalbi Ege’de Kalanların Yeni Buluşma Adresi
Ege Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için birçok yeni projeyi hayata geçiren Ege

Ege Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için birçok yeni projeyi hayata geçiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, mezunların üniversiteyle bağlarının devam etmesi için mezun platformu uygulamasını başlattı. Yeni uygulama ile güçlü bir kurum kültürü ve Ege Üniversiteli olma aidiyet duygusunun aşılanmasının hedeflendiğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Mezunların sadece üniversitede geçen sürede değil, tüm hayatları boyunca gururla taşıyacağı ‘Egeli Ruhu’nu yaşatabilmeyi, mezunların kendi aralarında ve üniversite ile iletişimini sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.  

Ege Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler, Başarı ve Kariyer Planlama Ofisi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde aktif hale getirilerek çalışmalarına başladı. Ofis, mezunların ve mezun adaylarının gelecek planlarına yardımcı olmayı, kariyerlerine yönelik eğitimler düzenlemeyi, mentörlük sistemi oluşturmayı,  iş ve staj olanaklarını sunmayı, sektörlerdeki iş imkanlarını tanıtmayı, mezunların deneyim ve tecrübelerinden faydalanarak,  mezun adaylarına aktaracağı bilgiler ile bir köprü oluşturmayı hedefliyor. Faaliyetlerini  “Mezun Platformu’’adı altında yürütecek olan birim, aynı zamanda mezunların Ege Üniversitesi’nin olanaklarından yararlanabilmeleri için “Mezun Kartı” uygulamasını başlattı. Mezun Kartı; kampüse 7/24 giriş-çıkış kolaylığı, sosyal tesis ve kütüphane hizmetlerinden yararlanma olanağı sunacak.

EGE ÜNİVERSİTESİ İLE  MEZUNLARI ARASINDA BİR KÖPRÜ OLACAK

Ege Üniversitesinin girişimci ruhunu toplumun bütün katmalarına yaymak hedefiyle oluşturulan uygulama; mezunların birbirleriyle ve üniversite ile ilişkilerini devam ettirmelerine katkı verecek, üniversiteye projeleri için kaynak sağlayacak, Ege  ve mezunları arasında bir köprü olacak. 

Kalbi Ege’de kalan mezunların “yaşam boyu birliktelik” felsefesiyle bir arada olmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan uygulama, ayrıca Ege Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanlardaki faaliyetlerine, mezunların da maddi ve manevi destek sağlamaları misyonuyla oluşturuldu.

En büyük hedefinin; çalışan, öğrenci ve mezunlarla gönül köprülerin kurulduğu kurumsal aidiyet duygusu güçlü bir Ege Üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Mezunlarımızı, network ağı üzerinden buluşturmak istiyoruz. Ege Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk üniversitelerinden birisi, 64 yıllık geçmişe sahip güçlü bir kurum. Ülkeyi bilimin ışığı ile aydınlatan, adını aldığı bölgeye yeni değerler katan bir üniversite. İsminin her tekrarlanışında göğsümüzü kabartan, gurur duyduğumuz, mezun olduğumuz, işimiz her şeyimiz.  Ege Üniversitesi, bilimsel çalışmaları başta olmak üzere çağdaş, etik, katılımcı, yaratıcı, girişimci çizgisiyle ülkeye bugüne kadar yüzbinlerce idealist genç yetiştirmiştir.  Bunun için Ege Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır. Tıp, fen, mühendislik, ziraat, iktisat, eğitim, edebiyat, iletişim, spor ve sanatta öncü olan Ege Üniversitesi, milli ve manevi değerlere bağlı, birlik ve beraberlik duygusu yüksek genç nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Ege Üniversitesi, 
İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye sağlık hizmeti veren hastanesi, sanayi kuruluşları ile el ele veren fakülteleriyle hizmet ağını toplumun bütün kesimlerine yaymaktadır. Ülkemizin hedefleri doğrultusunda yeni dönemde de önceliğimiz üniversitemizi uluslararası üstün nitelikte eğitim sunan bir çekim merkezi haline dönüştürmek olacaktır. Üniversitemizin mezunlarıyla bundan böyle her zaman dayanışma içerisinde olacağız. Mezunlarımızın,  Üniversitemizle olan bağlarını bundan sonra güçlendirerek devam ettireceğiz. “Ege Üniversitesi Ailesinin Evladı”  teması ile güçlü bir aidiyet duygusu oluşturacağız. Öğrencilerimiz ile arasındaki bu bağı, üniversite hayatı ile başlayan, mezuniyetle biten bir zaman dilimiyle sınırlı tutmayacağız. Üniversitemiz ile mezunlarımız arasındaki iletişimi güçlendirmeyi, mezunlar arasındaki dayanışmayı arttırmayı istiyoruz. Mezunlarımızın desteğini çok önemsiyoruz” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894