• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Kalem Festivalini 4.500 Kişi Ziyaret Etti

Kalem Festivalini 4.500 Kişi Ziyaret Etti
Dünyaca ünlü prestij kalem üreticileri, koleksiyonerleri ve sanatçıları Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Penfest’te bir

Dünyaca ünlü prestij kalem üreticileri, koleksiyonerleri ve sanatçıları Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Penfest’te bir araya geldi. Yoğun ilgi gösterilen festivale 2 günde 4 bin 500 kişi katıldı. Festivalde toplamda 500 bin TL’lik kalem satılırken, alıcısını bulan en pahalı ürün 12 bin euro değerindeki Montegrappa marka kalem oldu. Festivali düzenleyen markakalem.com’un Kurucusu Faruk Atalar, gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını, festivali uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi. “Penfest 2019 için çalışmalara başladık” dedi.   

İstanbul, dünyada ilk kez düzenlenen prestij kalem festivali Penfest’e ev sahipliği yaptı.  Clairefontaine, Kilk, Manuscript, Colorverse, Sheaffer, Tomoe River, Waldmann, Cross, De Atramentis, E+M, Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, J. Herbin, Kaweco, Lamy, Montblanc, Montegrappa, Namiki, Noodler’s, Parker, rOtring, Visconti, Diplomat, Scrikss, Tibaldi, Twsbi, Pilot, Rhodia ve Waterman gibi dünyaca ünlü prestij kalem markalarının en özel tasarımları Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen festivalde meraklılarıyla buluştu. Prestij kalem üreticileri, koleksiyonerler ve kalem tutkunlarını bir araya getiren festivalde kültür-sanat, siyaset, tarih ve akademiden de ünlü isimler yer aldı. 2 gün boyunca yoğun ilgi gösterilen festivali 4 bin 500 kişi ziyaret etti. Konuklar, kurulan Mürekkep Bar’da kalemleri farklı mürekkep çeşitleriyle deneme imkanı buldu.    

12 BİN EUROLUK MONTEGRAPPA ALICISINI BULDU

Markakalem.com tarafından düzenlenen festivale, kalem işleme sanatçılarının eşsiz eserleri de damga vurdu. Oruç Gazi Kutluer ve Akif Gözcü gibi ünlü ustaların fiyatı 14 bin doları bulan altın ve mücevherlerle işlenmiş eserleri görücüye çıktı. Graf von Faber-Castell markası ile lüks otomobil üreticisi Bentley’in iş birliği sonucu ortaya koyulan özel bir koleksiyon da ilk kez festivalde sergilendi. Parker’ın 130’uncu yılına özel sadece 1.300 adet ürettiği, 18 karatlık som altın uçtan oluşan 19 bin TL değerindeki 'Duofold The Craft of Travelling' adlı serisi de yerini aldı. Toplamda 500 bin TL değerinde 3 bin 200 adet kalem satışının gerçekleştiği festivalde satılan en pahalı ürün 12 bin euro değerindeki Montegrappa marka özel tasarım kalem oldu.   

2019 İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Uluslararası markaları bir araya getiren dünyada ve Türkiye’de ilk prestij kalem festivalini yapmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden markakalem.com Kurucusu Faruk Atalar, “İlki düzenlenen festival beklediğimizin çok daha üzerinde ilgi gördü. Yabancı firmalar da burada olmak istediler. Bize güvendiler. Bu güveni boşa çıkarmadık diye düşünüyorum. Bu bize büyük bir güç ve motivasyon verdi. Festivalimizin özellikle uluslararası boyutlara taşınması için şimdiden çalışmalarımıza başladık. 2019’da konuklarımıza birçok sürprizimiz olacak” dedi. 
  
SİYASETTEN KÜLTÜR-SANATA BİRÇOK KONUĞU AĞIRLADI

Festivalin açılış konuşmalarını yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yaparken, ayrıca Türk edebiyatının ünlü kalemleri Buket Uzuner ve Feridun Andaç ile söyleşiler gerçekleştirildi. Sunucu ve yazar Metin Uca ile gün boyu ‘Kalemin Doğrusu’ yarışması düzenlenip, ‘Yazı Tükanı’ ile kaligrafi sanatının incelikleri gösterildi. Koray Şerbetçi ve Prof. Dr. Muhittin Şimşek kalemin derin tarihi hakkında bilinmeyenleri aktardı. Derya Aslan’ın keyifli sohbeti ve soruları eşliğinde ünlü akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile ‘Kalem ve Diplomasi’, Prof. Dr. Nabi Avcı’yla da kalemler üzerine özel bir söyleşiye yer verildi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894