• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Karabağ Kadınlara Projelerini Anlattı

Karabağ Kadınlara Projelerini Anlattı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Postacılar Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla kahvaltılı toplantıda bir araya

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Postacılar Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yenilenen imar planlarından, semt merkezlerine, temeli yeni atılan kültür merkezinden başarılı dershaneye kadar birçok konuda Türkiye’de ses getiren projeleri anlatan başkan Karabağ, “Markalaşma konusunda artık akla Bayraklı geliyor. Bu hepimizin başarısıdır” diye konuştu.

Hedeflerinin Bayraklı’da gecekonduyu kaldırarak, yerine yeni, çağdaş ve modern görünümlü daha güzel yapıların yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Karabağ, ilçe sakinlerinin daha huzurlu, daha yeşil ve sosyal alanlara sahip güzel bir Bayraklı’da yaşaması için çalıştıklarını kaydetti.

DAHA YAŞANABİLİR BAYRAKLI İÇİN…

Toplantıda belediye faaliyetleri konusunda vatandaşları bilgilendiren Başkan Karabağ, “Biz Bayraklı’da 2-3 büyük mahallede değişikliğe gittik. Sıra bu mahalleye geldi. Küçük parselleri bir araya getiriyoruz. Büyük parseller oluşturuyoruz. Oradaki inşaat hakkını yukarı vererek 2 katlıysa 7-8 kat vererek inşaatın içinde değerlendiriyoruz. O zaman evler müteahhitliğe elverişli hale geliyor. Yamanlar ve Onur mahallelerinin açmazı bu. Bizim haliyle yeşil alan park yapılmıyor gibi şikayetlerin altında yatan eski imar planlarında park alanı sosyal donatı alanı var. Ama üstünde gecekondular var. Onları istimlak edip kamulaştırmak hem onlara zarar veriyor hem de belediye bütçesi yetmiyor. Biz büyük bir revizyon plan çalışmasına başladık. Planları değiştirmeye başladık. Düzlükte Folkart karşısındaki arazide yaptık. Orayı 10 kata çıkardık. Onun yanındaki Çay Mahallesi’ni yaptık. Tepekule kazılarının arkasındaki mahalleyi 10 kata çıkardık. Küçük parselleri birleştirip büyük parseller oluşturduk. Oradaki inşaat haklarını yukarı verdik. Evleri genişlettik yolları genişlettik ve yeşil alan miktarını artırdık. Bu çözümde bir kişi bile kabul etmese mağdurum dese orada müteahhit yaptırımda bulunamıyor. 18 uygulaması dediğimiz bu uygulamada herkesin gönlünün olması gerekiyor. Bu çalışmayı 8 mahalleli bu bölgede de yaptık. Biz en kısa zamanda gecekonduyu bu Bayraklı’dan kurtarmak istiyoruz. Kenarlardaki imarlı bölgeler gecekonduları sıkıştırmaya başladı. Bayraklı’nın yüzünü değiştiren bir çalışma yaptık. Aslında esas kalıcı olan bu. Ben size yeşil alan bulduğum yere yaparım. Yol yaparım ama imar planlarını değiştirerek geleceğe hazırlamak lazım şehri. İzmir’in esas sorunu gecekondu. İzmir’e dışarıdan gelen bakıyor tepelerdeki gecekonduları görüyor ve köy gibi diyor. Bu köy gibi lafından kurtulmanın başka çaresi yok” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI PROJE ÖDÜLÜNÜ ALDIK”

Bayraklı’nın artık önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Karabağ, İzmir denilince akla artık Bayraklı’nın geldiğini vurgulayarak, “Cumhuriyet Bayramında 4 bin kişiyle kalpaklı Atatürk portresi oluşturduk ve tüm Türkiye’de ses getiren bir projeye imza attık. 29 Ekim etkinlikleri bizi Bayraklı olarak epey tanıttı. Türkiye’nin en başarılı proje ödülünü verdi bir kurum. Markalaşma konusunda eskiden Kemeraltı, Karşıyaka akla gelirdi. Şimdi gittiğimde bakıyorum Bayraklı deniyor. Semt Merkezi sayımız 28. Her Mahallede belediye var şimdi ve o belediyenin içinde de kızlarımız çalışıyor. Bunlar orada sizinle ilgili bütün etkinlikleri organize ediyorlar. Ve en büyük etkinliği de 29 Ekim’de yaptılar. İnternette hala bizim 29 Ekim’de yaptığımız etkinliğin görselleri dolaşıyor. İnanılmaz mutluluk verici bir olay. Bayraklı’nın değer olmasında önemli katkısı var. Cumhuriyetin korunmasında önemli bir katkı unsuru oldu bu. Türkiye’nin duygularını ayağa kaldırdık. Bir kenti Bayraklılıyım diyebilme noktasına getirmek önemli” diye konuştu.

YENİ DİŞ POLİKLİNİĞİ MÜJDESİ

İnsana dokunan projeler ürettiklerini belirten Başkan Karabağ, “Postacılar’da 8’inci diş hekimi polikliniği açmak istiyorum. İhtiyaca bakıyorum. Yapalım diye bir talep gelirse ki büyük bir çoğunluğun bunu istediğini görüyorum o nedenle buraya bir diş hekimi daha koymak istiyorum. Bizim diş hekimlerimiz Türkiye’de olmayan bir şey. 7 diş hekimimiz var. Bu bölgede Onur Mahallesi Açık Havada, Nafiz Gürman’da, Gümüşpala’da var. Ücretsiz dolgu, diş tedavisi ve diş çekimleri yapıyorlar. 7 diş hekimimiz geçen yıl 20 bin insanın dişine bakmış” dedi.

HAYAT KOLAYLAŞTIRAN PROJELER

Başkan Karabağ, “Öte yanda 8 tane önemli tesis yaptık. Bu tesisler manzaralı yerlerimizde var. Bornova aksı üzerinde de var. Sizin hayatınızı kolaylaştıracak bu işleri bizim gönüllü kız arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir kadın kooperatifimiz var. Yaklaşık 250-300 bayanımız var. Bayraklı Sevgi Yolu ve Migros Kafe’deki tezgahları dönüşümlü olarak kullanıyorlar. El emeklerini oralarda sergileyip satarak, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Türkiye’de ses getiren çok başarılı bir dershanemiz var. Yaklaşık 3 bin kişi başvurdu ancak biz sadece bin kişi alabileceğiz. Kapadılar biz direndik yeniden açıldı. Oluru ilk alan dershane de biz olduk. Paralı dershaneleri bırakıp gelenler var” diye kaydetti. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894