• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Kardeş ülke Kırgızistan’dan Başkan Zolan’a ziyaret

Kardeş ülke Kırgızistan’dan Başkan Zolan’a ziyaret
Kardeş ülke Kırgızistan’dan Başkan Zolan’a ziyaret Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kırgızistan’dan gelen heyeti makamında ağırladı. İki ülkenin kardeşliğine vurgu yapan Başkan Zolan, “Bizler dili, dini, kültürü, özü bir olan iki milleti

KARDEŞ ÜLKE KIRGIZİSTAN’DAN BAŞKAN ZOLAN’A ZİYARET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kırgızistan’dan gelen heyeti makamında ağırladı. İki ülkenin kardeşliğine vurgu yapan Başkan Zolan, “Bizler dili, dini, kültürü, özü bir olan iki milletiz” diye konuştu.

Kırgızistan’ın Talas şehrinden gelen heyet Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un eşlik ettiği ziyarete, Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov, Talas Meclis Başkanı Aydarbek Cusupbekov, Kırgızistan Cumhuriyeti Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Javalbek Baltagulov, meclis üyeleri ve Kırgız iş adamları katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iki şehrin kardeş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Zolan, “Denizlimize hoş geldiniz. Burası sizin de şehriniz. Kardeşlerimizi gördüğümüz zaman kendimizi daha güçlü daha mutlu hissediyoruz. Bizim köklerimiz bir. Bizler aynı kökten gelen bir ağacın farklı dallarıyız” dedi.

“BİZLER DİLİ, DİNİ, KÜLTÜRÜ, ÖZÜ BİR OLAN İKİ MİLLETİZ”

İki millet arasındaki kardeşlik bilincinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Başkan Zolan, “O kadar ortak noktamız var ki, sadece iki hafta beraber zaman geçirsek, dillerimizi anlar hale geleceğiz. Şu anda bile kardeşlerimizin konuştuğu kelimelerin yarısını anlıyorum. Bizler dili, dini, kültürü, özü bir olan iki milletiz” diye konuştu. Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov ise, Türkler ve Kırgızların aynı kökten gelen iki kardeş halk olduğunu ifade ederek, “Kardeşlerimizle buluşmaya geldik. Türkiye’ye her ziyaretimizde kardeş ülkemizin daha da geliştiğini görüyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Siz ne kadar büyürseniz, siz ne kadar gelişirseniz bizim de önümüz açılacaktır” dedi.

BAŞKANI ZOLAN KIRGIZİSTAN YEREL KIYAFETİ GİYDİ

Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Kırgızistan’ın yerel kıyafetini hediye etti. Heyet daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894