• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İzmir 15 °C

Kaymakam Yılmaz Aliağayı Karıştırdı

Kaymakam Yılmaz  Aliağayı Karıştırdı
Kaymakam Yılmaz, “Her anayasal hakkın, her özgürlüğün olduğu gibi bu konuda da bir sınırın olması gerektiği düşüncesindeyim” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilgili maddesini eleştiren ifadeler kullandı.

KAYMAKAM BAYRAM YILMAZ, ALİAĞA’YI KARIŞTIRDI

KAYMAKAM BAYRAM YILMAZ, “KALİTESİZLER ALİĞA’YA GELMESİN”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın ‘Stratejik Araştırmalar Derneği’nin düzenlediği ‘Aliağa’ya Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konulu konferansta katılımcılara hitaben yaptığı konuşma tepkileri de beraberinde getirdi.


Kaymakam Bayram Yılmaz, Aliağa’yı karıştırdı paylaşan: egeplay

Konuşmasında; Türkiye’de seyahat özgürlüğüne sahip olan insanların istedikleri şehirde çalışma ve ikamet etme tercihlerinin anayasal bir hak olduğunu kabul eden Kaymakam Yılmaz, “Her anayasal hakkın, her özgürlüğün olduğu gibi bu konuda da bir sınırın olması gerektiği düşüncesindeyim” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilgili maddesini eleştiren ifadeler kullandı.

KAYMAKAM YILMAZ: “ANAYASAL HAKLAR SINIRLANDIRILMALI”

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın yaptığı konuşma ve anayasada açıkça belirtilmiş ilgili maddelere muhalefet etmesi konferans salonunda soğuk duş etkisi yarattı.Her bireye  ırk, dil, din, kültür ve eğitim düzeyine bakılmaksızın eşit hak ve hürriyetler sunan T.C Anayasasına devletin Aliağa’daki en üst temsilcisinin ağzından çıkan ayrımcılık iddiaları,  konferansa katılan davetlilerden tepki aldı.

Türkiye mozaiğinden oluşmuş bir nüfusa sahip olmakla övünülen Aliağa’da Kaymakam Yılmaz’ın işsiz insanları kalitesiz olarak nitelendirmesi ve  iç göçünün Aliağa’ya gelmesine engel olunması gerektiği yönünde ki ifadeleri bardağı taşıran son damla oldu. 

İnsanların gezip görme ve turizm amacıyla her hangi bir şehre geçici olarak gitmelerini olumlu karşılayan,  ancak yerleşme amaçlı yapılan göçlerin birbirini tetikleyen birçok unsuru da beraberinde getirdiği gerekçesiyle; insanların şehir değiştirmesine sıra dışı yorumlar getiren Kaymakam Yılmaz, “Sürekli yer değişikliğini yapan şahıs, kaliteli ve iyi bir eğitim almış ve iyi bir iş gücüyse bulunduğu yere olumlu katkı yapar. Ama kalitesizse olumsuzluk takip ediyor. İş bulmak için bir yere gitmek doğru değil, iş bulduğunuz zaman gitmek doğru” dedi. 

KAYMAKAM YILMAZ,  UÇ FİKİRLERİNİ PAYLAŞTI

Kaymakam Yılmaz, Anayasal özgürlüklerin belirlendiği ilgili yasalar olmasına karşın iç göç ve istihdam konularında  ‘uç fikirleri’ olduğunu ifade ederek bir formül ile bunların kısıtlanması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Anayasamız da Türkiye de insanların seyahat özgürlüğü var. İstihdam, iş bulma, çalışma hakları ve yerleşme hakları var. Ancak her hakkın her özgürlüğün olduğu gibi bu konuda da bir sınırın olması gerektiği düşüncesindeyim” diye konuştu

Bayram Yılmaz’ın insanları kaliteli ve kalitesiz olarak kategorize ettiği bu konuşmasının Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’nın vatandaşlarına tanıdığı eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını savunan Aliağalı vatandaşlar ise, sosyal medya üzerinden Kaymakam Yılmaz’ı eleştiri yağmuruna tuttu. 

KAYMAKAM YILMAZ ,  “İÇGÖÇ İZNE TABİ OLMALI”

Kaymakam Yılmaz’ın, “İnsanların sürekli yer değişikliğinin kontrol edilmesinden yanayım. Sürekli yer değişikliğinin ayrıldığı yer ve geldiği yerde ki yerel yönetimlerin iznine tabi olması gerektiğini düşünüyorum. Öbür türlü avare, sosyal yapıyı ve dokuyu hazırlıksız yakalayan, emniyet ve asayiş yönünden de sıkıntı oluşturan sonuçlar bizi bekliyor diye düşünüyorum”  ifadelerine  eleştiri getiren Aliağalı vatandaşlar,  Kaymakam Yılmaz’ın maksadını aşan bir konuşma yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi  ‘Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz’, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız tek millet, tek vatan, tek bayrak diye haykırırken, Aliağa Kaymakamı’nın toplumu sınıflandıran açıklamaları  akıl dışıdır. Çünkü vesayet dönemi çoktan geride kalmıştır. Halk iradesini esas alan ve her şeyin üstünde tutan “Yeni Türkiye’ye böylesine aristokrat ve uç ifadeler kullanan kaymakamlar yakışmamaktadır. Bu tür söylemler barış sürecinde emin adımlarla ilerleyen ülkemize zarar vermektedir”   

YILMAZ, “ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMAMALI”

Kaymakam Bayram Yılmaz’ın konuşmasının her bir bölümü farklı tartışmalara neden oldu. Kürsü de adeta bir siyasetçi gibi konuşan Yılmaz, insanların istihdam konusunda eğitilmesi ve aldığı eğitime paralel bir iş’te çalıştırılması gerektiğini savundu.

Kaymakam Yılmaz’ın, “Üniversite mezunu gidip te asgari ücretle çalışmamalı. İlkokul ve lise mezunu da, üniversite mezununun yapması gereken işleri yapmamalı” ifadeleri de alaylı meslek sahiplerini kızdırdı. Sosyal Medya üzerinden tepkisini dile getiren alaylı bir gazeteci, Kaymakam Yılmaz’a, Osmanlı Devlet adamlarından Ziya Paşa’nın; ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ beyiti ile yanıt verdi

Kaymakam Bayram Yılmaz’ın konuşmasının ilk bölümünde yaptığı sıra dışı açıklamalar tepki çekerken, konuşmasının 2.bölümünde ise MHP’li Aliağa Belediyesine adeta aba altından sopa göstererek, yapılan ve yapılacak her projenin halka sorularak ve asgari müştereklerde birleşerek yapılması gerektiği yönünde telkinde bulundu.

YILMAZ’DAN  BELEDİYE BAŞKANINA “STK LARA DANIŞ”  UYARISI

Kaymakam Bayram Yılmaz’ı Devlet’in değil, hükümetin kaymakamı olmakla itham eden bazı davetliler konferans salonunu terk etti. Bazı katılımcıların salonu terk etmesine rağmen, konuşmasını hiçbir şey olmamış gibi sürdürmeye devam eden Bayram Yılmaz, üstü kapalı bir üslupla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı STK’lardan görüş almamakla suçladı.

Yerel yönetimlerin STK’lar ile iş birliği içerisinde olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, şunları söyledi: “Toplumun sorunları sadece bir kurumun veya birilerinin görevi ve sorumluluğun da değil, istihdam da güvenlikte eğitim de Ülke de yaşayan hepimizin katkı yapması gereken alanlar. 90’lı yıllardan itibaren Dünya ‘da eş zamanlı olarak biz de de yönetişim diye bir kavram gelişti. Hizmet verenlerle hizmet alanların karşılıklı fikirlerinden yararlanmaları ve hizmeti daha mükemmel hale getirmek için daha sorunsuz halletmek için sivil toplumla sivil kesimle karşılıklı fikir alış verişi yaparak hizmette en üst doyumu ve vatandaşın en üst seviye de memnuniyetini amaçlayan bir yönetim anlayışı yönetişim. Katılı esas alıyor. Ülke’ de, şehir de ve ilçe de ortaya çıkarılan bir hizmeti, eseri ne kadar çok kişinin görüşü alarak ortaya çıkardıysanız. O kişiler o yapıyı o hizmeti daha çok sahipleniyorlar. Şehir de yaptığınız bir parkı sivil toplumun görüşüne başvurarak şekillendirdiyseniz bizim fikirlerimize göre oluşmuş bir park diyecektir. Ama hiç kimseye sormadan yaparsak, siz dünyanın en iyi parkını da yapsanız, kafalarına göre yaptılar derler”

VATANDAŞ KAYMAKAM YILMAZ’A KIZGIN

Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının her satırından rahatsızlık duyduğunu ifade eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, doğu kökenli bir vatandaş olarak  İzmit’ten Aliağa’ya geldiğini,  Petkim’in  özelleştirilmesinin ardından 4c ile havuza atıldığını belirterek, şunları söyledi: “Şimdi sayın kaymakamımıza sormak gerekir. Ben zor şartlar altında işsiz kaldım. Üniversite mezunu Eşim Aliağa’ya geldikten sonra İzmit’teki işinden ayrılmak zorunda kaldı. İki üniversite mezunu evladımdan birisi asgari ücret ile kargo firmasında hamallık yapıyor. Diğer üniversite mezunu evladım ise mesleğini icra edemediği gibi ulusal bir markaya ait hamburgercide asgari ücretle çalışıyor. Eşim ise evde çocuk bakıyor. Ekonomisi iflas etmiş bir ülkede hayatta kalmaya çalışırken birde sayın kaymakamımız tarafından kalitesiz damgası yedik. Hal bu iken biz şimdi hasbelkader Aliağalı olan ve Aliağalı kalmak isteyen bir vatandaş olarak Aliağa’yı terk mi edelim. Ben şahsım olarak sayın kaymakamımızın her sözünü sövgü kabul ettim. Kendilerini İçişleri Bakanlığı olmak üzere bildiğim tüm kurumlara kalitesiz yakıştırmasını kabul etmeyen bir vatandaş olarak şikâyet edeceğim. Herkes haddini bilsin lafını bilsin”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894