• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Kelle Paça Nerede İçilir?

Kelle Paça Nerede İçilir?
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir
KELLE PAÇA NEREDE İÇİLİR? 
 
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi 
 
2 yıl önce 70 kilo olarak geldiğim Aliağa’da, nasıl 90 kiloya çıktığımı merak eden dostlarım var.
 
Merak etmekte haklılar, çünkü ben Aliağa’da 2 yıl daha kalacak olursam;  korkarım 20 kilo daha alarak gelecekte 110 kiloya ulaşmaya adayım!
 
Benim fazla kilolarımı kendine dert eden bazı dostlarım; Aliağa’da Foça’ya kıyasla daha az hareketli olduğumu söylüyorlar.Ama yanılıyorlar, aksine ben burada eskisine göre çok daha hareketliyim.
 
Ancak, Aliağa’da yaşayan ya da günün büyük bir bölümünü burada geçiren insanların Aliağa’da kilo alması kaçınılmaz.
 
Çünkü damak tadına düşkün olanlara hitap eden,  birbirinden fevkalade ve nezih lezzet durakları var. Aliağa’da…
 
Şimdi oturup hepsini tek yek yazmaya kalksam, inanın sayfalar yetmez Aliağa’nın lezzet duraklarını anlatmaya…
 
Muhteşem Meksika Bifteğiyle Everyday Kafe, Meşhur balık çorbasıyla Kayhan Usta,  parmak ısırtan kavurmasıyla ‘Kasap Ahmet’in yeri’ Aliağa’nın lezzet zenginliklerinden sadece bir kaçı…
 
Amma velakin Aliağa’da benim de müdavimi olduğum bir lezzet durağı var ki;  o mekâna gittiğinizde daha önce yazmadığım için bana darılacağınızdan hiç şüphem yok!
 
Bahsettiğim mekân öyle çok lüks bir yer değil, ama son derece temiz ve tertipli…
 
Aliağa'nın Hükümet Caddesi üzerinde Karadenizli bir ailenin işlettiği bu mütevazi mekânın sağda solda reklamını göremezsiniz. Çünkü reklama hiç ihtiyacı yok! Tamamıyla özel ve kaliteli bir müşteri kitlesine hizmet veren bu mekanın adı da: Karadeniz Lezzet Durağı. 
 
Adı üstünde gerçek bir lezzet durağı…
 
Yemeklerini tamamen organik malzemelerden ve özellikle de Karadeniz yaylalarından getirilen nefis tereyağı ile hazırlayan bu mekânın müşterileri gibi menüsü de çok özel…
 
Karadeniz Lezzet Durağı’nın  ‘Trabzon Kuzu Haşlama’ ,  ‘Trabzon Güveç’ , ‘İspir Kuru Fasulye, ‘Akçaabat Köfte’  ,  ‘Kara Lahana Sarma’ , ‘Muhlama’ , ‘Kuymak’,   ve  ‘Kavurmalı Pide’  gibi insana parmaklarını yedirten lezzet seçenekleri var. Ancak mekânın bir numarası, yani spesiyali Kelle Paça çorbası…
 
Ama ne paça…
 
Öyle şimdilerde işkembe’ye de, kelle paçaya da aynı suyu kullanan bazı lokantacıların çakma çorbalarıyla sakın karıştırmayın buranın çorbasını…
 
Karadenizli Yılmaz Ustam paça çorbasına ‘orijinal çorba’ diye niteliyor. Yahu çorbanın da orijinali mi olur? demeyin. Bal gibi de olur, oluyormuş!
 
Hani bazı lokantalarda un ve yumurtayla kestirilerek hazırlanan çorbaları getirip koyuyorlar ya önümüze, işte o çorbaların gerçekte çorba olmadığını, ben Karadeniz Lezzet Durağı’nda paça çorbasının ilk defa tadına bakınca anladım. 
 
Lokantacılık hayatına 8 yaşında Trabzon Çaykara'da babasının işlettiği lokantada çırak olarak başlayan Yılmaz Usta’ya bu eşsiz lezzetin püf noktasını sormadığımı düşünmüyorsunuz herhalde. Elbette sordum,  bana sırrının ne kadarını açıkladı bilemem ama… Kelle paçayı kendi suyu ile servis ettiğini söyledi.
 
Sevgili okurlarım ben çorba yapmaktan filan anlamam. Benim bu noktada anladığım tek bir şey var ki; yıllarca ‘paça çorbası’ diye, bir nevi bulamacı yutturmuşlar bana gittiğim lokantalarda. 
 
Allah razı olsun Gazeteci Şenol Gök’ten ki; keşfettiği bu gizli lezzet durağı ile beni de tanıştırdığı için…
 
 Tüm okurlarıma tavsiye ediyorum. Yolunuz düşerse, hatta düşmese de; Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini Aliağa’ya taşıyan  ‘Karadeniz Lezzet Durağı’yla mutlaka siz de tanışın.
 
Hani, “Beğenmezsen para yok” derler ya…   Eğer mekânı anlattığım gibi tavsiyeye değer bulmazsanız, söz veriyorum gelip hesabınızı ben ödeyeceğim. Bu arada hesap deyince de aklıma geldi.
 
Baştan söyleyeyim; Yılmaz Usta’nın fiyatları emsallerine göre birazcık daha pahalıdır. Ama…  Allah var aldığı parada son kuruşuna kadar helaldir.
 
Mekana gittiğinizde Yılmaz Usta’nın ne kadar bol kepçe olduğunu görünce ve yediğiniz yemeklerin tadı damağınızda kalınca ne demek istediğimi de eminim daha iyi anlayacaksınız.
 
Karadeniz’in bağrından koparak Aliağa’ya gelen Yılmaz usta, şimdilerde lokantasını oğlu Ergün Özer ile birlikte işletiyor. 56 Yaşındaki Yılmaz ustamız (Özer)  23 yıl Trabzon Numune Hastanesi’nde Aşçı olarak çalıştıktan sonra,  2011 yılında buradan emekli olmuş ve baba mesleği olan lokantacılığa kaldığı yerden devam etmeye başlamış. Ancak bu defa Karadeniz’de değil, çocuklarının yaşadığı İzmir’in Aliağa İlçesi’nde…
 
Sözün özü: Yılmaz usta gibi bir değerin Aliağa’ya kazandırılmasına vesile olan çocuklarına ne kadar teşekkür etsek azdır her halde…
 
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894