• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C

Kent Konseyleri Birliği’nden Aliağa Turu

Kent Konseyleri Birliği’nden Aliağa Turu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Her ay İzmir’in farklı bir ilçesinde gerçekleştirilen İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin Aralık ayı olağan toplantısı Aliağa Kent Konseyi’nin ev sahipliğind
İZMİR KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NDEN ALİAĞA TURU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Her ay İzmir’in farklı bir ilçesinde gerçekleştirilen İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin Aralık ayı olağan toplantısı Aliağa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Etap Altınel otelde gerçekleştirilen toplantıda Aliağa’nın ve Türkiye’nin çeşitli sorunları ele alındı. Konsey üyeleri toplantı sonrasında Aliağa Belediyesi tarafından yapılmış olan Aliağa’nın prestij projeleri; Ağa Park, Avcı Ramadan, Sanat Sokağı ve İzmir Caddesini gezerek Aliağa turu yaptı. Gezi esnasında yapılan projelere hayranlıklarını gizleyemeyen konsey üyeleri, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.  
 
Aliağa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Bayraklı, Buca, Çeşme, Foça, Karşıyaka, Konak, Menemen ve Gaziemir kent konseyi başkanları ile temsilcilerinden 22 kişi katıldı. 
 
İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri toplantı öncesi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Acar ile Aliağa’nın ve İzmir’in sorunlarına ilişkin sohbet eden konsey üyeleri misafirperverliklerinden dolayı Başkan Acar’a çiçek takdiminde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Acar, konsey üyelerine, Kyme antik kentini simgeleyen cam tabak ve Aliağa’da yetişen zeytinlerden üretilmiş zeytinyağı hediye etti.
 
BAŞKAN ACAR: KENT KONSEYLERİNİN KAYNAŞTIRAN BİR YAPISI VAR
Kent Konseylerinin sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren önemli bir platform olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Kent Konseylerinin sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayan, birbirlerinin sorunlarını dinleyen ve kaynaştıran bir yapısı vardır.  Sivil toplum kuruluşları ekonomik sıkıntıları olan, her ne kadar gönüllülük esasına dayansa da birkaç kişinin fedakârlıkları ile ayakta kalan bir örgütlenme haline geldi. Bu noktada onların sıkıntılarını paylaşan, sıkıntılarını çözen ve onları daha aktif hale getirecek bir yapıya ihtiyaç vardı. Aliağa Belediyesi olarak bununla ilgili bir çalışmamız vardı. Bir binamızı kent konseyi binası haline getirmek istedik. Albem isimli belediyenin eski dershane binası, hükümetin dershaneler ile aldığı karar sonrası pasif duruma geldi. Bu binayı da değerlendirerek kent konseyi haline getirmek istedik. Aliağa’daki sivil toplum kuruluşlarını burada toplayarak onların hiç olmazsa toplantı ve kira giderlerini minimize etmek, orada aktif hale getirme arzumuz vardı. Bunu da kent konseyi bünyesinde yapalım istiyorduk. Ancak burası yetersiz geldi. Çünkü Aliağa örgütlenme açısından aktif bir ilçedir. Örgütleniyor fakat devamlılık açısından sıkıntılar oluyor. Bu devamlılığı sağlamak adına bir gayretimiz vardı. Fakat bu projemiz görev süremiz içerisinde gerçekleştirmek istediğimiz bir projedir” dedi.
 
ÖZTÜRK: ALİAĞA İZMİR’E ÖRNEK OLACAK
Yapılan toplantıda Aliağa’nın ve Türkiye’nin sorunlarını ele aldıklarını belirten Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, “Toplantımızda çevre ve göç sorunlarını tartıştık. Aynı zamanda platformla ilgili bir takım önerilerimiz oldu. Bu ayın 19 ve 20’sinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan platform toplantımızda da İzmir Kent konseyleri Birliği olarak önerilerimiz olacak. Toplantı sonrasında üyelere Aliağa turu yaptırdık. Çok güzel ve çok faydalı bir tur olduğuna inanıyorum. İzmir Kent Konseyleri Birliği başkan ve temsilcileri gittikleri yerlerde yapılan ya da yapılmakta olan projeleri ziyaret ederler. İzmir Kent Konseyleri Ağa Park, Avcı Ramadan mevki, Sanat Sokağı ve İzmir Caddesi’ni gezme fırsatı buldular. Buralara yapılan ziyaretleri, İzmir’in diğer kentlerine örnek olsun diye gerçekleştirdik. Umarım her kent konseyi başkanı burada yapılanları görür ve kendi belediyelerine öneri olarak götürür. Çünkü Aliağa’da yapılan projelerin her biri birbirinden güzel ve İzmir’e örnek olacak nitelikte projelerdir” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894