• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İzmir 25 °C

Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’na Başvurular Başladı

Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’na Başvurular Başladı
Kimya sektörüne artı değer katacak inovatif fikirler ve projeler “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı” ile desteklenmeye devam ediyor.

KİMYA AR-GE PROJE PAZARI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI

Kimya sektörüne artı değer katacak inovatif fikirler ve projeler “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı” ile desteklenmeye devam ediyor. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden kimyanın ihracatını sürdürülebilir kılmak amacıyla düzenlenen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği bu yıl altıncı kez gerçekleştirilecek. Alanında uzman isimlerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilen projeler arasından seçilenler 19 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde yapılacak etkinlikte ödüllendirilecek. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinatörlüğünde İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ortaklığında düzenlenen “6. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı”; üniversiteler, araştırma kurumları, sanayiciler, girişimciler ve ilgili kamu kurumlarını bir araya getirecek. 

Kimya sektöründe üniversite-sanayi işbirliğinin başarılı örneklerinden biri haline gelen Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı’na başvurular, 31 Ekim’de sona erecek. İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boyalar ve Yapıştırıcılar, Plastik ve Kauçuk, Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri ve Temel Kimyasallar olmak üzere 5 farklı kategoride projelerin değerlendirileceği “6. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı”nda ürüne dönüştürülebilir projeler yarışacak. 

Başvuru yapan projeler arasından ilk 30’a giren proje sahipleri, 19 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde Ödül Kurulu Üyelerine projelerini detaylı olarak anlatacakları sunumlar yapacak. Sunumların ardından düzenlenecek törende dereceye giren projelere ödülleri takdim edilecek. Yarışmanın 5 farklı kategorisinde birincilere 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL ve üçüncülere 5 bin TL olmak üzere toplamda 150 bin TL ödül verilecek.

Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu; “Kimya ihracatında katma değerin artırılması, inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması ve üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi adına bu yıl altıncı kez Ar-Ge Proje Pazarı’nı gerçekleştiriyoruz.  Kimya sektörünün hammadde ve ara mal ithalatının azaltılmasında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının önemi yadsınamaz. Plastik, kozmetik, boya, ilaç ve eczacılık ürünleri, medikal gibi katma değeri yüksek ürün grupları ile ekonominin lokomotifi konumundaki sektörümüz Ar-Ge ve inovasyon yatırımları ile ihracatını artırmayı hedefliyor. Sektördeki yeni fikirleri ve projeleri destekleyen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı, altıncı yılında da girişimcileri-sanayicilerle buluşturma misyonunu üstleniyor” dedi.

Etkinlikle ilgili daha detaylı bilgi almak için http://www.kimyaargeprojepazari.com/ web sitesi ziyaret edilebilir.  /EGE BASIN GRUBU 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894