• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Kırtasiye Fuarına Büyük İlgi

Kırtasiye Fuarına Büyük İlgi
Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteği ile 20-24 Şubat’ta 3’üncü kez TÜYAP’ta düzenlenecek

Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteği ile 20-24 Şubat’ta 3’üncü kez TÜYAP’ta düzenlenecek ‘İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’ 25’inci kez sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Sektörde en değerli organizasyonlardan biri olan fuara Sudan’dan Çin’e kadar gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, “11 bin metrekarelik alan kiralandı bile. Yurt içi ve yurt dışından 20 bin profesyonel katılımcıyı ağırlamayı hedefliyoruz. Sadece yurt içi pazarda 200 milyon liralık ticaret hacmi oluşturabileceğiz. İlham verici aktivitelerimiz de olacak” dedi

Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin (TÜKİD) desteğiyle düzenlenen 'İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı' bu yıl 20-24 Şubat günleri arasında 25'inci kez kapılarını açacak. Çeyrek asrı geride bırakan fuarda birçok yenilik yapılacak. 25 yıllık süreçte önceliklerinin değişimi bir sürüklenme şeklinde yaşamamak olduğunu belirten TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, "Yani kontrolümüz altında, gelişim gösteren bir değişim amaçladık. Yurt dışı fuarlarında gözlemlediğimiz başarılı uygulamaları not ederek kendimize uyarladık. Nihayetinde fuarımız uluslararası bir nitelik kazandı ve bugün kırtasiye sektöründe en değerli fuar organizasyonlarından biri oldu" dedi.

İLHAM VERİCİ AKTİVİTELERİMİZ OLACAK

Bu yılki önceliklerinin kendine özgülük olduğunu anlatan Şendil, ortak satış kampanyasından eğitim sunumlarına, sanatsal etkinliklerden söyleşilere kadar bir dizi etkinlik planladıklarını söyledi. Trend alanını her geçen yıl daha da güçlendirdiklerini de ifade eden Şendil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl hem yeni ürün hem de trend ürünleri sunacağımız bir alan düzenlemesinin planlamasını yaptık. Başlıca amacımız, katılımcı firmalarımızın trendleri daha uygun maliyetlerle yakalama ve yeni ürün ortaya koyma becerilerini hakkıyla teşhir etmek. Küçük ölçekli perakendecilerimize ilham vermesini umut ettiğimiz 'Perakende Eğitim Programı'mız fuar boyunca misafirlerimizin katılımlarına açık olacak. Bir de yarışma projemiz var. Çalışmalarımızı ilham verici aktiviteler üzerinde yoğunlaştırdık." 

11 BİN METREKARELİK ALAN KİRALANDI

TÜKİD'in fuarın danışmanlığını üstlenirken asıl yüklenicinin 3'üncü kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi olduğunun da altını çizen Şendil, böylesi durumlarda tarafların iş birliğine ve iletişime açık olmasının hayati önem taşıdığını söyledi. "Biz TÜYAP'la bu uyumu yakaladığımıza inanıyoruz. Birbirimizin istek ve kaygılarını umursuyoruz, iş birliğimizden ve verimliliğinden memnunuz" dedi. Alan rezervasyonlarının başladığını anlatan Şendil, şimdiden 11 bin metrekarelik alanın kiralandığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıkçası mevcut ekonomik koşullarda biz de bu denli yoğun bir ilgi beklemiyorduk. Hem satılan alan hem de satış süresi bakımından oldukça yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız. Sudan’dan Çin’e kadar geniş bir katılım talebi söz konusu. Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarıyla ilişkilerimizin belirgin bir gelişim gösterdiği gelen taleplerden anlaşılıyor. 2019 fuarı için beklentimiz, yurt içi ve yurt dışından 20 bin civarında profesyonel katılımcıyı ağırlamak.”

2018 yılında Anadolu’dan fuara katılan yaklaşık 1.500 perakendeciye 3 geceye kadar ücretsiz konaklama imkanı sağladıklarını belirten Şendil, bu yıl hem konaklayan kişi sayısını hem de konaklamaların çeşitliliğini artıracaklarını söyledi.                 

DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Fuarın sadece yurt içi pazarda 200 milyon liralık bir ticaret hacmi doğurduğunu anlatan Şendil, “Fuarımız sektörün profesyonellerine hitap ettiği için perakende kanalı yıllık siparişlerinin önemli bir bölümüne bu dönemde karar veriliyor” dedi. Geçen yıl sektörün sadece defter, kalem, silgi gibi geleneksel kırtasiye ürünleri için toplam ihracat hedefinin 500 milyon dolar olduğunu belirten Şendil, “Bakanlığımızın paylaştığı bilgilere göre elektronik ofis malzeme ve ekipmanlarıyla birlikte 3.2 milyar doları bulan bir sektör ihracatı söz konusu. Toplam ithalat ise 3.6 milyar dolar civarında. Sektörün geçmiş yıllardaki rakamlarıyla karşılaştırıldığında dışa bağımlılığın her geçen yıl azaldığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

KIRTASİYEDE MODA AKIMLARI BAŞLIYOR

Kırtasiye ürünlerindeki değişim hakkında da bilgi veren Şendil, şunları kaydetti: “Kırtasiye ürünlerinde ana akım moda ve alt kültür moda akımları başlıyor. Bu ne demek? Artık ofisinizdeki masaüstü ekipmanlarınızdan yanınızdan ayırmadığınız kalem ve ajandalara kadar her şey çok daha renkli çeşitli ve alışılagelmiş estetik biçimlerin ötesine geçmiş durumda. Tüketici de bu çeşitliliği kendi bireysel tercihleri doğrultusunda yorumluyor. Hal böyle olunca da kırtasiye ürünlerinde ana akım moda ve alt kültür moda akımları başlıyor.” /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894