• BIST 9733.17
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği

Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Bu yıl Söke Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği Söke Buluşması kapsamında planlanan b
KIYI EGE VE EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ SÖKE BULUŞMASI SONA ERDİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
1. Gün Coşkuyla Başladı
Bu yıl Söke Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği Söke Buluşması kapsamında planlanan bir dizi etkinlik, Ege’nin birçok yerinden gelen tiyatro gruplarının Hotel Grand Belish buluşmasının ardından Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda başladı.
 
İlk atölye çalışması, Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Selin Akın yönetiminde gerçekleştirildi.
 
Söke, Sıdıka İlkokulu 1 / C öğrencileri, sahne heyecanının keyfini yaşarken hem eğlendiler hem de kendilerine olan güvenlerini geliştirdiler. 30 öğrenciden oluşan çalışma grubu ile ritim ve ses, taklit, hisleri yansıtabilme, saygı, duyguları sese yükleme gibi kavramlar üzerinde atölye çalışmaları yapıldı. 
8 Ocak 2016 tarihinde başlayan buluşma programı, bu etkinliğin ardından Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk’un “Oyunculukta Farkındalık” konulu oyunculuk atölyesinin ardından Kuşadası Elifname Tiyatrosu ekibinin “Kel Şarkıcı” isimli oyunu ile devam etti.
 
SÖKE BULUŞMASININ 2. GÜNÜ DE YOĞUN GEÇTİ
Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Söke buluşması; 2. Gününde de çeşitli atölye çalışmaları, oyunlar, kültürel geziler ve akademik toplantılarla devam etti. 
Buluşmanın ikinci günü olan 9 Ocak 2016 sabah oturumunda gerçekleşen konferansın konuşmacıları Prof. Özdemir Nutku ve Prof. Hülya Nutku idi. “2. Dünya Savaşı Sonrası Tiyatroda Farklı Yönelimler” konulu söyleşide Özdemir Nutku “Dünyadaki farklı yönelimler”; Hülya Nutku “Türkiye’deki farklı yönelimler” konulu konferans verdi.
Prof. Özdemir Nutku güzel sanatlarda iki dönemde sadece kabataslak verebildiği bu konuyu burada birkaç saatte nasıl anlatacağını bilemediğini ifade ederek başladığı konuşmasında  “2. Dünya Savaşı’ndan sonra çeşitli ülkelerde oyunlar ve performanslar izledim. Bazıları insanı bir nesne olarak görüyor, bazılarında da yönetmen herkesten önde oluyordu. Oysa tiyatronun iki ana unsuru vardır: Biri oyuncu, diğeri seyirci. 25 kişilik oyun salonları gördüm. Tiyatro varoluşundaki amacı gereği kitleleri, yığınları yönlendiren bir sanattır.” gibi vurgulara yer verdi. 
Konuşmalarının sonunda Hülya ve Özdemir Nutku dakikalarca alkışlandı.
 
ÖZDEMİR NUTKU’YA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
Konferansın sonunda 12 Ocak’ta doğum günü olduğu öğrenilen Özdemir Nutku’ya sürpriz doğum günü gerçekleştirildi. Tiyatro yönetmenleri, usta oyuncular, birlik üyesi tiyatrolardan katılanlarla coşkulu dakikalar yaşandı. Pasta üflendikten sonra katılımcılar bu değerli insanın doğum gününü tek tek kutlayarak kendileriyle fotoğraf çekildiler.
 
SÖKE BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, 7. Buluşmaya başarıyla ev sahipliği yapan Söke Belediyesi’ne teşekkür amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek katılımcılara katılım belgelerini ve anı hediyelerini takdim etti. Birliğin dönem koordinatörü Metin Güler de Söke Belediyesi’nin ev sahipliği için teşekkürlerini sundu. Bir önceki buluşmada Edirne Belediyesi’ne bırakılan Tiyatro Gazetesi’nin birliğe vermiş olduğu “1. Anadolu Tiyatro Ödülleri / Yılın En İyi Tiyatro Hareketi” ödül plaketi bir sonraki buluşmaya kadar Söke Belediyesi’ne emanet edildi. 
 
TARİHİ PRİENE GEZİSİ
Söke Belediyesi, buluşmaya katılan misafirlerin kenti tanıması amacıyla bölgede yer alan Priene Antik Kentine bir gezi düzenleyerek Söke’nin coğrafi ve tarihi yapısı hakkında bilgiler verdi. Söke ovasının eski çağlarda bir deniz olduğu, daha sonra Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlarla bir ova haline geldiği, Latmos dağlarındaki tarih öncesine ait mağara resimleri ve Priene’nin karşısında yer alan Mios Antik kentinin sivrisinek istilasıyla nasıl yok olduğu anlatıldı. Priene hakkında bilgiler verildi.
Zekeriya Hocalar, Priene’nin antik tiyatrosunda sergilediği performansla dakikalarca alkışlandı. Ardından toplu fotoğraflar çekildi. Günümüz tiyatrocuları antik tiyatronun keyfini yaşadı ve bir an önce restore edilmesini, gelip burada oyunlar oynamayı yüksek sesle dilediler.
 
“ÖLDÜRSENE CANİKOM”
Akşam etkinliği olarak da Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Salonunda yine Söke Belediyesi Tiyatro Ekibi’nin Hüseyin Akkaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Öldürsene Canikom” adlı oyun sergilendi. Oyundan sonra oyunculara ve yönetmen Hüseyin Akkaya’ya teşekkür edildi. Oyuncular bu kadar tecrübeli tiyatro otoritesinin karşısında oynamanın ne kadar zor olduğunu ifade ettiler. 
 
3. GÜNDE TOPLANTI YAPAN BİRLİK DERNEKLEŞME YOLUNDA ADIM ATTI
 
Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği Dernek Olma Yolunda
Bu yıl Söke buluşması ile 7.’sini gerçekleştiren Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri aldıkları kararla dernek olmak yolunda ilerliyor.
Söke Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam eden 3 günlük Söke Buluşmasında bir dizi programın ardından Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri, 7. Toplantılarını gerçekleştirdi. 
 
Açılış konuşmalarını Söke Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hüseyin Akkaya ve Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Metin Güler yaptı.
Metin Güler yönetiminde başlayan oturumda, 2 yıldan bu yana güçlenerek devam eden platformun artık daha ciddi adımlar atmak adına dernek statüsüne kavuşması ve gerekli birimlerin oluşturulması kararlaştırıldı.
 
Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği kurucusu Metin Güler’in ise oturumda bulunanlar tarafından oy birliğiyle başkan olması kararına varıldı. Güler, şunları kaydetti: “Hayatın içinde yer alacak öğreti ve birliktelik kokan projelere imza atmak için daha da bir aradayız. Birliğimizin iki yılını geride bırakmış olmak yeni dönemde tiyatro sanatına karşı daha da sorumlu kılıyor bizi.”
 
Toplantı sonunda misafirperverliği bakımından takdir toplayan Söke Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akkaya teşekkür plaketi ile onurlandırıldı.
Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin yapılan genel kurulunda Metin Güler bir dönem daha Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği başkanı seçildi. 
 
Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin bir sonraki buluşması yaz aylarında yapılacak bir festivalle devam edecek. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894