• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İzmir 21 °C

Konut Sektörü Darbe Girişimi Sonrası Canlandı

Konut Sektörü Darbe Girişimi Sonrası Canlandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından beklenenin aksine konut piyasasında gözle görülür bir canlanma yaşanıyor.

KONUT SEKTÖRÜ DARBE GİRİŞİMİ SONRASI CANLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından beklenenin aksine konut piyasasında gözle görülür bir canlanma yaşanıyor.

Eskidji Ankara Merkez Bölge Ortağı Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, yılın ilk yarısında geçen yıla göre daha kötü bir performans sergileyen konut sektöründe, durgun yaz mevsimi olması ve S&P’nin not indirimine rağmen 15 Temmuz sonrasında kayda değer bir canlanma başladığını bildirdi. Bu gelişmenin, darbe girişimi sonrası ülkenin ekonomik dengelerinin artık geri dönülemez şekilde bozulduğunu savunanları haksız çıkardığını ifade eden Ünal, gayrimenkul piyasasında canlılığın önümüzdeki dönemde de devam edeceği görüşünü dile getirdi. Ünal, “Darbe ile meşru hükümeti devirmeye kalktılar başaramadılar. Yetmedi, peşinden S&P notumuzu indirdi, yabancılar ülkeden 10 milyar sermaye çıkardı. Ama vatandaş 8 milyar dolar bozdurarak ekonomiye destek verdi. Emlak piyasası durur dediler, tersine canlandı. Milli iradeyi gaspa yönelik girişime karşı göğsünü tanklara siper eden vatandaş demokrasiye sahip çıktığı gibi, ülke ekonomisine de sahip çıkıyor” dedi.  

-TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE GÜVEN…

Türkiye ekonomisinin son derece sağlam temeller üzerinde bulunduğunu ifade eden Ünal, bu tür saldırılarla onu çökertmek isteyenlerin başarılı olamayacağını ifade etti. Ünal, gayrimenkul sektörü ve genel olarak ekonominin durgunluğa sürükleneceği yönündeki görüşlerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, devletiyle milletiyle Türkiye’nin darbecilere karşı verdiği demokrasi sınavının, ülkenin geleceğine güveni daha da artırdığını ifade etti. Sıkıntıların geçici olduğunu vurgulayan Ünal, Türkiye’nin demokrasisini ve hukuk devletini daha da güçlendireceği bu süreçte, ekonomide de çok daha iyi konuma geleceğini bildirdi.

Ünal, “Türkiye, darbecilere karşı duruşu ile demokrasiye bağlılığını çok net biçimde ortaya koymuş, demokrasimiz rüştünü ispat etmiştir. Bu, ülke ekonomisi için, tüm sektörler için, uluslararası yatırımcılar için bu en büyük güvencedir. Türkiye ekonomisinin geleceğine güven teyit edilmiştir. Yerli yabancı herkes korkmadan yatırımını yapabilir. Nitekim 15 Temmuz sonrası sektörümüzde yaşanan canlanma da bunu göstermektedir” dedi.

-FAİZ İNDİRİMLERİ KONUTTA CANLANMAYI HIZLANDIRIR

Ünal, Merkez Bankası’nın bir süredir devam eden faiz indirimlerinin hem reel sektörde hem de finans sektöründe olumlu bir sürecin önünü açacağını ifade etti. İndirimlerin devam etmesi gerektiğini belirten Ünal, bunun konut kredilerine yansıması paralelinde, ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü ve gayrimenkul piyasasının güçlenerek büyümeye devam edeceğini anlattı.

Gayrimenkul sektöründe özellikle Eylül ayından itibaren ciddi bir canlanma sürecine girileceğini kaydeden Ünal, “Bankacılık sektörü faiz indirimlerini konut kredilerine yansıtma konusunda daha duyarlı olmalı. Faiz indirimleri sektörde canlanmayı hızlandıracaktır” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894