• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Köpekler Menemende Yarıştı

Köpekler Menemende Yarıştı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ K-9 olarak bilinen Alman Çoban Köpekleri’nin Irk Standartları Yarışması İzmir Şampiyonası, bir kez daha Menemen’de yapıldı. Yarışmaya katılan 70 kadar K-9 köpeği; duruş, yürüyüş, kurallara uyuş, dayanıklılık, konsantrasyon gibi kr

K-9 köpekleri Menemen’de yarıştı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ K-9 olarak bilinen Alman Çoban Köpekleri’nin Irk Standartları Yarışması İzmir Şampiyonası, bir kez daha Menemen’de yapıldı. Yarışmaya katılan 70 kadar K-9 köpeği;  duruş, yürüyüş, kurallara uyuş, dayanıklılık, konsantrasyon gibi kriterlere göre değerlendirildi. Köpeklerin fiziksel durumu, savunma ve saldırı gibi özellikleri de test edildi.

Menemen Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl da destek verdiği, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenen şampiyona bu yıl 23-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Şampiyonanın birinci günü Seyrek-Villakent Mahallesi’nde düzenlenen, ırk standartlarının öneminin anlatıldığı eğitim semineri ile geçti. Pazar günü Ulukent Spor Kompleksinde Türkiye’nin dört bir yanından 70 kadar K-9 köpeğinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada ise dişi ve erkek köpekler ayrı olarak; 4-6 ay, 6-9 ay, 9-12 ay, 12-18 ay, 18-24 ay, 24 ay üstü Kral Sınıfı kategorilerinde yarıştılar.

Yarışmaya katılan Alman Çoban Köpekleri, eğitimcilerinin talimatıyla ırkının genel standartlarını en iyi şekilde sergileyerek, Alman ve Türk hakemlerden oluşan jüriyi etkilemeye çalıştı.  Alman Çoban Köpekleri; duruş, yürüyüş, kurallara uyuş, dayanıklılık, konsantrasyon gibi kriterlere göre değerlendirildi. Yarışma sırasında köpekler ring içinde eğiticisinin komutlarını yerine getirirken, ring dışında da silah sesi çıkarılarak köpeklerin dikkati çekilmeye çalışıldı. Köpeklerin savunma ve saldırı gibi özellikleri de test edildi.  Kıyasıya yarışan köpeklerden dereceye girenlere mama, eğitmenlerine ise kupa ödülleri yarışma sonunda düzenlenen törende takdim edildi.

Menemen Belediyesi ile bu yıl da başarılı bir organizasyona ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş, organizasyona katkılarından dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür plaketi sundu. Karataş, izleyicilere keyifli bir gün yaşatan bu yarışmalar ile Alman çoban köpekleri üretiminde ırk standartları konusunda en iyi köpeklerin seçilip, damızlık olarak kullanılmalarının sağlandığını söyledi. 

Alman Çoban Köpeği Irk Standartları Yarışması İzmir Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, sosyal belediyecilik anlayışları gereği bu gibi organizasyonlara desteklerinin devam edeceğini açıklayarak, “Bu gibi organizasyonlar sadece ilçemizin tanıtımını sağlamakla kalmıyor, Türkiye’nin dört bir yanından ve Almanya’dan bu yarışma için ilçemize gelen konuklarımız ile Menemenli hemşerilerimizi buluşturmamıza da vesile oluyor. Menemen’i modern bir kent görünümüne kavuşturmak için bir taraftan alt yapı yatırımlarımızı hızla sürdürürken, sosyal faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Bu anlayış doğrultusunda 6-7 Nisan tarihlerinde Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu (EYHAF) ile işbirliği içerisinde Seyrek’te düzenleyeceğimiz 9. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması ve Av Turizmi Şenliği’ne tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894