• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Kredi Kartlarında Dolandırıcılık Oranı Yüzde 82

Kredi Kartlarında Dolandırıcılık Oranı Yüzde 82
Bağımsız araştırmalar yapan Information Security Media Group tarafından yayımlanan “Sahtekârlıkla Mücadele: Tehdit Değerlendirmesi” raporuna göre, finans kuruluşları gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybediyor.
KREDİ KARTLARINDA DOLANDIRICILIK ORANI YÜZDE 82

Bağımsız araştırmalar yapan Information Security Media Group tarafından yayımlanan “Sahtekârlıkla Mücadele: Tehdit Değerlendirmesi” raporuna göre, finans kuruluşları gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybediyor. En çok karşılaşılan sahtekârlık olayları; kredi ve maaş kartlarında, çeklerde, hesap ele geçirmede, ATM ve POS kartı kopyalamada yaşanıyor. Bu sahtekârlık konularını çağrı merkezi, bilgi hırsızlığı, fatura ve ödeme sahtekârlığı izliyor.

Son dönemde finans kuruluşları en çok, kredi ve maaş kartı dolandırıcılıkları, çek dolandırıcılıkları, hesap ele geçirme, ATM kart kopyalama, POS kartı kopyalama, çağrı merkezi dolandırıcılıkları, bilgi hırsızlıkları, fatura ve ödeme sahtekârlıklarıyla karşı karşıya kaldılar. İstatistikler incelendiğinde, en yüksek oranın yüzde 82 ile kredi ve maaş kart dolandırıcılıklarında olduğu görülüyor. Asseco SEE’nin Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen InACT® çözümü, hızla değişkenlik gösteren dolandırıcılık tehditlerine karşı kurumların gerekli önlemleri almasını sağlıyor. Çözüm, merkezî ve mevcut sistemlerle kolayca uyum sağlayabilen esnek bir yapı sunarak, maddi kayıpların ve telafisi olmayan itibar kayıplarının önüne geçilmesini mümkün kılıyor. ATM’lerde ve POS’larda gerçekleştirilen tüm kartlı ödeme işlemlerinin yanında, internet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığı ve hatta şube işlemlerindeki sahtekârlığın tespitini ve izlenmesini sağlayan uygulama, müşterilerin işlem yaptığı her noktadaki sahtekârlık aktivitelerini tespit edebiliyor. Gerçek zamanlı çalışan InACT®, müşteri adına yapılan tüm işlemleri izleyerek kayıpların anında engellenmesini sağlıyor. /Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894