• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İzmir 23 °C

Küçük İşletmeler İçin 10 E-Ticaret Tüyosu

Küçük İşletmeler İçin 10 E-Ticaret Tüyosu
E-ticaret siteleri, her geçen gün büyüyor, işletmelerin ciroları katlanıyor

E-ticaret siteleri, her geçen gün büyüyor, işletmelerin ciroları katlanıyor. Ancak e-ticarete giren her işletme başarılı olamıyor. Yanlış pazarlama stratejileri nedeniyle birçok e-ticaret sitesi kapanmak zorunda kalıyor. Fakat doğru reklam ve pazarlama yöntemleriyle yüksek cirolar yapan e-ticaret siteleri de var. Üstelik bu siteler sanıldığı gibi ünlü markalara ait siteler değil.

E-ticaret ve e-ihracat sitelerine altyapı hizmeti sağlayan RGS Yazılım E – Ticaret Uzmanı Nilay Güçlüoğlu, yeni kurulmuş e-ticaret siteleri ve e-ticaret yapmak isteyen girişimciler için her zaman işe yarayan şu tüyoları verdi.

İLK İZLENİM İÇİN 50 MİLİSANİYENİZ VAR

Öncelikle kullanıcıların, sitenizi beğenip beğenmediğine karar vermesi 50 milisaniye alıyor ve ilk izlenim için asla ikinci bir şansınız olması düşünülemez. Bu nedenle, ilk izlenim yıllarca etkisini koruduğu için olabildiğince yaratıcı olmalısınız. Bu izlenim size bir ömür boyu müşteri kazandırabilir. Olabilecek en iyi tasarımı geliştirmeli, doğru bir site kurulumu ile siz satış yaparken, kullanıcıların hoş ve görsel olarak rahat edeceği bir tasarım yapmalısınız.

MOBİLDE YOKSANIZ PİYASADAN SİLİNİRSİNİZ

Ortalama bir insan günde en az 100 dakikasını cep telefonu ile geçiriyor. Mobil uygulamalar dünya çapında tüketici davranışlarında artan bir rol oynuyor. Tüketiciler 2014 yılında mobil uygulamalar yardımıyla 204 milyar dolar harcamıştı, 2018 yılında bu rakam 626 milyar dolara çıktı.

Siz de e-ticaret işlemlerinizi mobil cihazlarla uyumlu hale getirmediğiniz sürece üç ile beş yıl içinde piyasadan silinmeniz işten bile olmayacak. Potansiyel müşterilerinize yakın olun. Eğer onlar mobil cihazları ile birlikteyse sizin olmanız gereken yer de orasıdır.

SOSYAL MEDYADA VARLIK GÖSTERİN

Sosyal medyayı ihmal etmek ya da sosyal olarak ortalarda görünmemek online işiniz için alabileceğiniz en kötü karar olacaktır. Aslında sosyal medya, işinizin merkezinde bir rol oynar.

Ürünlerinizi ilgi çekici, profesyonelce tasarlanmış şekilde dikkat çekici hale getirerek Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest ve Tumblr’da paylaşın. Sosyal medyayı ikiye katlayacak bir zaman varsa o da şimdidir ve bu da Instagram’dır.

Sosyal medya üzerinden düzenli içerik gönderin; günde üç fotoğraf, günlük hikaye ve haftada bir canlı yayın. Yüksek takipçi sayısı olan rakipleri beğenin ve yorum yapın.

DAHA ÇOK FOTOĞRAF KULLANIN

Görsel iletiler metinlerden 60 bin kat daha hızlı bir şekilde işleniyor. İnsanların yüzde 65’i görsel olarak öğreniyor. Dolayısıyla mesajınızı müşterilere iletmenin en iyi yolu görsel içerik sağlamaktır. Bunun için web sitenizde daha fazla görsel kullanın.

Görsel bulunan tweetler, görsel kullanılmayanlara göre yüzde 94 oranında daha fazla retweetlenir. Kısacası kullanıcıların zihinlerinde asılı kalacak fotoğraflar kullanın. Bir tek görsel binlerce sözcüğe bedeldir.

ARAMA MOTORUNDA EN ÜSTTE KALIN

E-ticaret ekonomisi hızlı bir büyüme yaşadığından, giderek daha fazla sayıda işin bu artan kalabalık alana girmesi bekleniyor. Google arayıcılarının yüzde 90’ı sadece ilk üç sonuca tıklıyor. Yani, ürününüz sayfanın en sonunda yer alıyorsa sadece kalan yüzde 10 sizin sitenizi bulacaktır. Başlıklarınızı, URL'nizi ve açıklamalarınızı optimize etmeyi, yararlı ve yeni içerik sağlamayı, web sitenizin yüklenme süresini iyileştirmeyi ve web sitenizi Google başta olmak üzere arama motorlarına kaydetmeyi ihmal etmeyin. Arama motoru olmadan bir websitesi kurmak, yön olmadan yol yapmaya benzer.

CANLI SOHBET KULLANIN

Canlı sohbeti kullanmak, potansiyel müşterilerinizin daha hızlı karar vermesine yardımcı olan bir yöntemdir. Kullanıcılar, bir makine ile değil, bir insanla sohbet ettiklerini hissetmelidirler. Canlı sohbet, siteye daha insancıl bir özellik katar. Canlı sohbet stratejisi, kullanıcısına gerçek bir mağazada gibi hissettirir, tüm sorular, bir mağaza asistanı tarafından yanıtlanır. Müşterilerinizle konuşun, bir robotla etkileşimde bulunmalarına izin vermeyin.

İnternetten alışveriş yapanların yüzde 21'i, canlı sohbet sunan bir siteden satın almaya eğilimlidir. Canlı sohbet kullanan alıcıların yüzde 62'sinin aynı web sitesinden tekrar satın alma olasılığı daha yüksek.

BÜROKRASİDEN KAÇININ

Ziyaretçilerin sitenize başarıyla kaydolmadan önce bir ya da birkaç sayfalık kayıt formları oluşturmaktan kaçının. Bir e-ticaret sitesi olarak, adreslerini, telefon numarasını ve ne tür bir iş yaptıklarını bilmeniz gerekmez. Basit bir e-posta adresi ve şifre sadece ihtiyacınız olan her şeydir.

‘VERİLERİNİZ BİZİMLE GÜVENDE’ MESAJI VERİN

Uygun içerik yönetimi ve kişisel ayrıntı güvenliği sağlayana kadar e-ticaret sitenizin tamamlandığını söyleyemezsiniz. İnsan etkileşimi eksik olduğunda, alışveriş yapanların sitenizde ürün satın alma konusunda kendilerine güven duymasını sağlamanız gerekir. Çünkü müşteri artık sipariş vermeden önce çok daha fazla dikkatli davranmaktadır. Bu nedenle, sitenizin, müşterilerinin gizliliği korumak için gerekli özellikleri taşıyan saygın bir site olduğunu garanti etmelisiniz. Güvenli bir platform seçmek, güçlü SSL kimlik doğrulaması kullanmak, tüm siparişleri izlemek, güçlü parolalar sormak ve sızmalara karşı dünya genelinde kullanılan PCI testi yapmak çevrimiçi sahtecilik riskini azaltacak olan tekniklerdir.

MÜŞTERİ ODAKLI OLUN

E-ticaret işindeki en büyük eksiklik, müşterilerin karar vermeden önce ürünü dokunmasına, hissetmesine ve denemesine imkân bulunmamasıdır. Bu konuyu çözebilmek için halihazırda bir çözüm yoksa da işinizin diğer alanlarında bu eksikliği giderebilirsiniz. Basitleştirilmiş alışveriş sepetiyle süreci kolaylaştırmanın yanı sıra uygun fiyat, ücretsiz kargo ve satın alma sürecini olabildiğince kısa tutmak da kullanıcıları çekmek ve sitenize bağlılığını sağlamak bakımından yararlı olacaktır. Bu ilave hizmetler ve yardımlar müşterinizi sitenize sadık olmasını ve alış veriş etmesi için teşvikini sağlayacaktır.

SOSYAL SORUMLULUĞA ÖNEM VERİN

Marka imajını artırmak için çevre dostu sosyal sorumluluk projeleri iyi olabilir. İyi işler yapan firmaları desteklemek insanların hoşuna gider ve müşterileriniz de onlar çevre dostu olma fırsatı vermenizi takdir edecektir. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894