• BIST 9524.59
  • Altın 2491.091
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.7097
  • İzmir 20 °C

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tanıtım Günleri başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tanıtım Günleri başladı
Günaydın Aliağa Gazetesi / Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Hedefimiz, Üniversitemizi uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir üniversite haline getirmek.”

Manisa Celal Bayar Üniversitesini Manisa ili ve ilçelerinde öğrenim gören lise öğrencilerine tüm fakülte ve yüksekokulları ile daha yakından tanıtmak ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmak amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "7. MCBÜ Tanıtım Günleri", 12 Nisan 2017 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. 

Törene 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Kd. Alb. Şefik Güvenç, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, dekanlar, yüksekokul, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretim üyeleri ve Manisa'daki liselerin 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

 “Orta öğretimden başlayıp üniversiteye kadar sizleri hayat hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmalıyız da” diyerek konuşmasına başlayan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, “Sevgili gençler¸ bu çalışmamıza öğretmenler olarak sizlerden de karşılık bekliyoruz. Bizler dünyada hangi eğitim varsa, onları size aktarmak için elimizden gelen gayreti ve çabayı sarf ediyoruz. Biz sizleri geleceğe hazırlarken; bir elinde teknolojisi, öbür elinde değerleri olan gençler olarak hazırlamanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bunları başaramazsak dünyanın gerisinde kalırız. Bu yüzden millet olarak, milli eğitim camiası olarak, gençlerimizi dünya ile rekabet edebilecek şekilde yetiştirmek durumundayız. Yaşadığımız coğrafyada, bütün dünyanın gözünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde olduğunu görüyor ve anlıyoruz. Sevgili gençler bu yüzden sizler; çok çalışmak, dünyanın önüne geçmek, lider olmak durumundasınız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi; atılım üstüne atılım, gelişim üstüne gelişim gösteren, Türkiye’deki gözde üniversitelerimizden biridir.”
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş açılışta yaptığı konuşmada, “Bizim yetiştirmiş olduğumuz nitelikli öğrencilerimizi, nitelikli olarak gördüğümüz Manisa Celal Bayar Üniversitesinin geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizin Manisa Celal Bayar Üniversitesini tercih etmelerini gönülden istiyoruz. Çünkü Manisa Celal Bayar Üniversitesi, başta Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi olmak üzere, tüm kadrosuyla lider bir üniversitedir. İşte bu tanıtım günleri vasıtasıyla, sizler üniversitemizi daha yakından tanıyacak ve inşallah Manisa Celal Bayar Üniversitesini tercih ederek şehrimizde, Manisa’mız da okumaya devam edeceksiniz. Tanıtım günlerimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi, intörn (iş başı) eğitim uygulamasını başlatan sayılı üniversitelerden biridir.”
Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, hitabının öğrencilere olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Genç arkadaşlarım; sizler eğitim-öğretim hayatınızın önemli bir dönemecindesiniz. Aslında eğitim-öğretim dediğimiz, bizim kültürümüzde beşikten mezara kadardır. Fakat kurumsal eğitimde son halkayı yükseköğretim oluşturuyor. Zannediyorum bu aşamada yaptığınız tercihler, bütün hayatınızı, geleceğinizi kökten etkilemiş olacak. Üniversitemizde öğrenci arkadaşlarla sohbet ettiğimde, tercihlerini genelde bilinçli olarak yapmadıklarını görüyorum. Bizlerin bu çağlarda kendimizi tam olarak tanıyamama gibi bir sıkıntımız var. Önce birey olarak kendimizi tanımamız, keşfetmemiz ve sonra ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor. Öğrenmek öncelikle dünyayı, kendimizi, varlığı, kâinatı, bu dünya içindeki yerimizi anlamımızı, değerimizi keşfetmemizi sağlayan bir yolculuktur. Yunus’un ifadesiyle “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır.” Bizim eğilimimiz hangi yönde, kabiliyetimiz hangi yönde bunu ortaya koymak durumundayız. Bu noktada bize eğitim sistemi yardımcı olmuyor. Aileler kendi beklentileri ölçüsünde yönlendirmeye çalışabiliyor. Biz doğru bir tercih yapmak için dikkatleri ve ilgiyi kendimize yöneltmeliyiz, iç dünyamıza yönelmeliyiz. Bizi ne mutlu edecek, neyi yaparsak daha mutlu ve başarılı oluruz? Diye düşünmeliyiz. Başarının da anahtarı mutlulukta. Sevmediği bir işi yapan kişi, başarılı ve çevresine faydalı olamaz. Hiç bir meslek bu manada diğerinden kutsal değildir. Bu toplumda iş bölümü içerisinde herkes bir işi yapacak. Her yapılan iş değerlidir. İşin değeri o işi hakkını vererek yapıyorsak ortaya çıkar. Her şey kendinizde başlıyor, kendinizde bitiyor. Hayatta sürüklenen, güdülen, yönlendirilen değil; kararlarını çevresine de danışarak, kendisi veren ve sonuçta da sorumluluğu alan bireyler olun, kendinize güvenin. Doğru kararlar vereceğinize inanıyor, Türk gençliğine güveniyoruz. Atatürk’ün dediği gibi zeki, ahlaklı, çevik bir gençlik olduğunuzu biliyoruz. En büyük gücümüz de bu” dedi


Prof. Çelebi, Türkiye’de 181 üniversite olduğunu dile getirerek, “Üniversitemiz 1992 yılında kuruldu, hızlı bir gelişim gerçekleştirdi. Bu yıl 25. yılımızı kutluyoruz. Üniversite olarak iyi bir eğitim-öğretim altyapısına sahibiz. Bizim hedefimiz uluslararası alanda da tanınan, bilinen ve tercih edilen bir üniversite olmak. MCBÜ olarak iddiamız büyük. Kendimizi geliştirmek için çalışıyoruz, sürekli kendimizi güncelliyoruz. Öğrencilerimizi analitik düşünceye sahip, öz güven sahibi, girişimci, lider bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Türkiye’nin bu tür gençlere ihtiyacı var” dedi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesinin intörn eğitim uygulamasını başlatan sayılı üniversitelerden birisi olduğunu ifade ederek, derslerde görülen kavramsal bilgilerin uygulamasını eğitim döneminde göstererek, öğrencileri mezuniyet sonrası hayata hazırladıklarını belirtti. Rektör Çelebi, “Öğrencilerimiz öğrenim hayatlarının son dönemini bizim anlaşmalı olduğumuz firmalarda çalışarak tamamlama imkanına sahip oluyor” dedi.
Prof. Çelebi, “Biz öncelikle bu şehrin çocukları olan sizleri üniversitemizde görmek isteriz. Ailenizin yanında, belli sıkıntılara katlanmadan, tamamen eğitim-öğretime odaklanarak, iyi bir üniversite olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bu yüksek tahsili yapma imkânınız var. Sizleri aramızda görmek istiyoruz. Sizleri bekliyoruz. Böyle bir tercih yaptığınızda yanılmış olmayacaksınız” diye konuştu

Ardından 7. MCBÜ Tanıtım Günleri'nin açılış kurdelesi kesildi ve tanıtım stantları gezildi. Tanıtım Günleri 13 Nisan akşamına kadar devam edecek.

Aliağa / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem / Yeni Vizyon Gazetesi

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894