• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Üç Yeni Araştırma Merkezi Kuruldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Üç Yeni Araştırma Merkezi Kuruldu
Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜ-OÇAM), Bağımlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi (MCBÜ-BAUMER) ve Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.

MCBÜ Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması ile birlikte, 58 yıllık mazisi ile Türkiye’nin öncü okullarının başında gelen MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesinde var olan Spor Yöneticiliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve tüm lisans programlarında verilen  “Olimpik Eğitim ve Spor Kültürü” dersinin merkez ile koordineli olması planlanıyor. Merkezde yapılacak araştırma çalışmalarında; MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesinde bulunan spor salonları, açık olimpik yüzme havuzu, Uzak Doğu sporları salonu, halk oyunları salonu, fitness merkezi, açık basketbol ve voleybol sahaları,  tenis kortları, plaj voleybolu sahası, atletizm sahası, çim futbol sahası, derslikler, bilgisayar laboratuvarları, performans laboratuvarı ve kütüphane ile MCBÜ Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesindeki kapalı yüzme havuzu, açık spor tesisleri ve spor salonu ile MCBÜ Tıp Fakültesinin laboratuvarından faydalanılacak. Manisa’da sosyal sorumluluk projeleri üretilerek, halkın her yaşta sportif faaliyetlere bilinçli ve düzenli olarak katılımlarına imkan sağlanacak. Manisa’daki sporla ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde proje ve araştırma faaliyetlerinde bulunulacak. 

MCBÜ Bağımlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi; madde kullanımı ve bağımlılık son yıllarda küçük yaşlarda da gözlenmeye başladığı için, müdahalenin bilimsel boyutu olması gerektiği düşünülerek bağımlılık ile mücadelede “eğitim, uygulama ve araştırma” boyutlarını ele alacak. Merkezin kurulması ile MCBÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında bağımlılığa yönelik olarak yapılan çalışmaların yanında, diğer tıp branşları ve sosyal hizmet alanının da katkısı ile değişik disiplinlerden oluşan bir kurum bütünlüğü sağlanacak. 

MCBÜ Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi ise üniversitenin toplumla bağlarını güçlendirmek, yakın gelecekte toplumda söz sahibi olacak çocukların sosyal, kültürel ve bilimsel gelişmelerini sağlamak için kuruldu. Bu kapsamda Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde bir Çocuk Üniversitesi kurulacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki derslik, konferans salonu, laboratuvar gibi çeşitli mekânlar kullanılarak; bilimsel bilgiye ulaşmakta zorluk yaşayan toplumun her kesiminden çocukların bilim, sanat, spor ve kültür alanlarında eğitim alma şansına sahip olmaları sağlanacak.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin kaliteli eğitim-öğretim, nitelikli bilimsel araştırma ve başta kendi çevresi olmak üzere tüm insanlığa hizmet sunmak olmak üzere üç temel misyonu vardır. Göreve geldiğimden beri Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlıklı Yaşlanma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezini hayata geçirmiştik. Şimdi de Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bağımlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezini kurduk. Sözünü ettiğim üç hedef doğrultusundaki çalışmalarımızı heyecanla, aşkla, gayretle sürdürüyoruz” diye konuştu. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.trA

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894