• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Marble’da doğal taşa uzman eli...

Marble’da doğal taşa uzman eli...
Dünyanın 3 büyük doğal taş fuarından biri olan ve her yıl büyüyerek gücüne güç katan Marble-Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl Uluslararası Taş Kongresi’ne ilk kez ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen 23. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de düzenlenecek. Dünyanın en büyük üç doğal taş fuarından biri olan Marble bünyesinde ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası Taş Kongresi ise sektörün uzmanlarını bir araya getirecek.  Fuar süresince yer alacak panel ve etkinliklerde, mermer ve doğal taş konusunda uluslararası çalışmalar yapmış uzman ve akademisyenler, katılımcı ve ziyaretçilerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ, Uluslararası Taş Kongresi kapsamında gençlerin desteklenmesi ve uygulanabilir yaratıcı fikirlerin ortaya çıkabilmesi için özel bir platform oluşturacak. İlk kez gerçekleştirilecek “Genç Yaratıcı Fikirler Platformu”nda endüstriyel tasarım, peyzaj ve mimarlık fakültesi öğrencileri sektörün önde gelen firmaları ile bir araya gelecek. Proje; üretilebilir, ticarileşebilir ve özgün tasarım olması şartıyla doğal taş ve mermer kullanımını artırıcı ve özendirici yeni tasarım ve ürünlerin ortaya çıkmasını amaçlıyor.

Tasarım, peyzaj ve mimari alanlarında üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya halen okuyan, 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını geçmemiş, profesyonel olmayan tasarımcılar projeye katılabilecek. Sektörle ilgili bir kurumda çalışmayan veya sektörle ilgili bir kuruluşta eğitimci olmayan proje katılımcıları; en fazla 1 ton ağırlığında ve en fazla 1 metre yüksekliğindeki tasarımlarıyla başvurabilecek. Tasarımlar, teknik çözümleri yapılmış, profesyonel anlamda üretilmemiş, pazara sunulmamış ve uygulamaya hazır olacak.

Proje Kabul Başlangıcı 15 Aralık

İZFAŞ, doğal taşın teknik özellikleri ile üretilebilir özellik taşıyan ve Türk taşlarıyla oluşturulan özgün formlu ürünleri, katalog halinde fuar katılımcılarının beğenisine sunacak.  Fuar katılımcı firmaları inceledikleri projelerin hayata geçirilmeleri için destek olacak. Genç tasarımcılar, yaratıcı fikirleri ile doğal taş ve mermere yönelik projelerini sektörle iş birliği yaparak Fuar İzmir fuaye alanında sergileme fırsatı yakalayacak.

Platform için; proje kabul başlangıç tarihi 15 Aralık 2016, proje kabul bitiş tarihi 13 Ocak 2017 ve firmaların desteklediği projeleri bildirme tarihi 10 Şubat 2017 olarak belirlendi. Üretilen tasarımların İZFAŞ’a teslim tarihi ise 17 Mart 2017 olacak.

Platform hakkında http://marble.izfas.com.tr/genc-yaratici-fikirler-platformu adresinden bilgi alınabilinir.

q6b8601.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894