• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İzmir 23 °C

MCBÜ, Beyaz TV’de yayınlanan “Kampüs Şov”u konuk etti

MCBÜ, Beyaz TV’de yayınlanan “Kampüs Şov”u konuk etti
Her hafta farklı bir üniversiteyi ekranlara taşıyan motivasyon lideri Doç. Dr. Ali İlseven'in sunuculuğunu yaptığı, eğlendirirken düşündürmeyi ve öğretmeyi amaçlayan Kampüs Show, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne konuk oldu.

MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Prof. Dr. Birol Kovancılar, dekanlar, müdürler, Genel Sekreter Ali Emirosmanoğlu, öğretim elemanları ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı. 

“Mezuniyet Sonrası İşsizlik” temasının işlendiği programda, Ali İlseven’in sorularını cevaplayan Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ülke olarak en büyük zenginliğimizin genç nüfusumuz olmakla birlikte en büyük problemlerimizden bir tanesinin de yine genç, üniversite mezunu işsiz oranının yüksekliği olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Çelebi,  öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Önümüzde artık büyük bir rekabet var. Sizler üniversitede aldığınız eğitim üzerine kendiniz ne koyuyorsunuz. Kendinizi kişisel bakımdan geliştirmek konusunda ne kadar çaba gösteriyorsunuz. Üniversite bunların hepsini size veremez. Biz önünüzü açıyor, bir anahtar veriyoruz. Kendinizi her bakımdan geliştirecek olan sizlersiniz. Artık hangi üniversiteden mezun olduğunuzun kıymeti yok, diplomaya bakılmıyor, kabiliyet, beceri, sizde ne var ona bakılıyor. Sabırla tecrübe kazanarak, mücadele ile rekabet ederek belli yerlere gelmek mümkün” 


“Üniversite olarak özeleştiri yapmamız gereken konular da var” diyen Rektör Prof. Çelebi, “Herkesi üniversiteli yapmak, herkesi üniversiteden mezun etmek gibi bir amacımız var. Fakat mezun olduktan sonra gerçekten biz öğrencilerimizi doğru bilgi ve becerilerle ne ölçüde dünyanın gelişen koşullarına uygun donatabildik, hayata hazır hale getirebildik. Bu konuda talep ne, ciddi bir uyumsuzluk var.  Daha dinamik hareket etmemiz gerekirken daha statükocu hareket ediyoruz. Biz bu yıldan itibaren öğrencilerimiz mezun olduklarında çok rahat iş bulsunlar diye intörn eğitim sistemine geçtik. Öğrencilerimizi sadece teorik ve kavramsal bilgilerle donatmıyoruz, mezun olduklarında hayata hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimizi sadece mesleki bilgilerle donatmayacağız. Onları sorgulayan, analiz edebilen, eleştirebilen, özgürlükçü, sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek olan bireyler olarak yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuz var” diye konuştu. 


Programa konuk olan Gençlik Projeleri Uzmanı Mehmet Sercan Öge ile ses sanatçısı Hakan Kahraman,  öğrencilik hayatlarından kesitler sunarak başarı hikâyelerini öğrencilerle paylaştılar ve öğrencilerden azimli olup, sürekli ve düzenli çalışmalarını istediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894