• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Meclis Çiçek Açtı

Meclis Çiçek Açtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden 4. sınıf öğrencileri, ‘Başkan Amca’larına sorularıyla Meclis salonuna ayrı bir renk kattı.

MECLİS ÇİÇEK AÇTI

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden 4. sınıf öğrencileri,  ‘Başkan Amca’larına sorularıyla Meclis salonuna ayrı bir renk kattı.

İzmir Türk Koleji (İTK) 4. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler Dersi kapsamında yerel yönetimler hakkında bilgi sahibi olmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Çocuklar ziyaret sırasında, Başkan Aziz Kocaoğlu'na yazdıkları mektuplardan oluşan kitabı da hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen ziyarete yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu'na soru sormak için adeta birbirleri ile yarışan öğrenciler, merak ettiklerini sorma ve kent yönetimine ilişkin önerilerini de aktarma şansı buldu.

SİYASET MESLEK DEĞİL!

Öğrencilerin sanattan sokak hayvanlarına, geri dönüşümden otopark ve tramvaylara kadar merak ettikleri her şeyi sabırla tek tek dinleyen Başkan Kocaoğlu, daha sonra bunları yine tek tek yanıtladı. Zaman zaman verdiği esprili yanıtlarla öğrencileri güldürürken zaman zaman da onlara öğütler veren Başkan Kocaoğlu, 9 yaşındaki Zümrüt Supaçacı'nın “İyi bir belediye başkanı olmak için neler tavsiye edersiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Siyasetçi olmak için iyi bir eğitim almalısınız. Bunun üzerine tarih, felsefe, sosyoloji okumalısınız. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, yaz tatillerinde okursanız, siyaseti izlerseniz, doğruyu - yanlışı ayırırsanız o kadar iyi. Ülkemizde maalesef siyasetçi yetişmiyor. Bugünkü sıkıntıların çoğu bundan kaynaklanıyor. Ne kadar çok eğitimli iyi insan siyasetçi olursa, ülkemiz o kadar iyi yönetilir. Siyaset meslek değil. İşinizi, ailelerinizi aksatmadan yapmalısınız. Herkesin amatörce siyaset yapması ve bizi yönetecek siyasetçilerin sağlıklı insanlar olmasını sağlamamız lazım.”

ÇOCUKLAR SAĞLIKLI BÜYÜSÜN DİYE..

Çocukların “Başbakan olmak ister misiniz?” sorusu üzerine belediye başkanı olmayı sevdiğini ve başbakan olmayı düşünmediğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Benim kişiliğim yerel yöneticiliğe daha yatkın. Sürekli çalışıyorum, seviyorum da. Belediye başkanı olarak insanların, kentimizin mutluluğu için, yaşam standardının yükselmesi, gelirin artması için çalışıyorum. Yaptığım çalışmalar arasında tarıma desteği çok önemsiyorum. Onların sağlıklı üretimi sayesinde siz de sağlıklı bir şekilde büyüyorsunuz” diye yanıt verdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894