• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

Mehmet Tekelioğlu Foça'da

Mehmet Tekelioğlu Foça'da
HASAN ESER /alfativi/ demokrat foça gazetesi/ AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, "Doğu'da yaşayan vatandaşlarımız artık dağa çıkma ihtiyacı duymuyorlar. Bu noktada PKK bu sıkıntıyı çok derinden hissediyor. Artık daha çıkaracak ad
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ PROF DR. MEHMET TEKELİOĞLU:  "ORADA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ ARTIK DAĞA ÇIKMA İHTİYACI DUYMUYORLAR. BU NOKTADA PKK BU SIKINTIYI ÇOK DERİNDEN HİSSEDİYOR"
  
HASAN ESER  /alfativi/ demokrat foça gazetesi/ 
 AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, "Doğu'da yaşayan vatandaşlarımız artık dağa çıkma ihtiyacı duymuyorlar. Bu noktada PKK bu sıkıntıyı çok derinden hissediyor. Artık daha çıkaracak adam bulmakta zorlanıyorlar. Son zamanlardaki azgınlıklarının en önemli sebeplerinden bir tanesi de budur" dedi.
 
  AK Parti Foça İlçe Teşkilatı’nın İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Ülkemizin problemlerini biliyoruz. Örneğin problemlerimizden bir tanesi, Foça'nın da maruz kaldığı terör sorunudur. Bu, Türkiye'de baş ağrıtan bir sorundur. Fakat bazı işler var ki bıçak ile kesip atılamıyor. Bir anda bitmiyor. Bu anlamda terör sorununu şu şekilde ele almak lazım. Çok basit bir hesap yapmak istiyorum; teröristlerin barındığı Kandil denilen yerde 6 bin terörist barınıyormuş. Bu noktada Türkiye'de ölen terörist sayısı hesaplandığında bugüne kadar 35,40 bin tane terörist öldü deniliyor. Fakat görüyoruz ki terör öldürmekle bitmiyor. Teröristleri öldürmek, terörü bitirmenin tek çaresi değil. Çünkü bu hesaba göre, Kandil 6 defa dolmuş ve boşalmış oluyor. Burada çare, Kandil'e çıkma işini ortadan kaldırmaktır. Doğu'da yaşayanların, 'Ben kendimde Kandil'e çıkma ihtiyacı hissediyorum' demeyeceği bir duruma ve böyle bir atmosfere ihtiyaç vardır. AK Parti'nin yapmaya çalıştığı da budur" diye konuştu.
 
  "Doğu'daki vatandaşlarımız eskiden insan yerine koyulmuyorlardı" diye devam eden Tekelioğlu, "Bir gece vakti  karakola götürülüp faali meçhulle ortadan yok oluyorlardı. Tüm bunlar AK Parti döneminde ortadan kalktı. Ayrıca o bölgeye yapılan önemli yatırımlar ve teşviklerle  orada hayat şartları ve dolayısıyla ekonomi  gelişince, orada yaşayan vatandaşlarımız artık dağa çıkma ihtiyacı duymuyorlar. Bu noktada PKK bu sıkıntıyı çok derinden hissediyor. Artık daha çıkaracak adam bulmakta zorlanıyorlar. Son zamanlardaki azgınlıklarının en önemli sebeplerinden bir tanesi de budur. PKK, son dönemde ardı ardına yaptığı eylemlerle şunu demeye çalışıyor; 'Sorun aynen devam ediyor. Bu karışıklık devam etsin'. Bu şekilde devam eden sorun dolayısıyla da orada yine Kürt gençleri dağa çıkarıp kendi saflarında yer aldırmayı istiyorlar. İşte bizim de ortadan kaldırmaya çalıştığımız en önemli iş budur.
  AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
  "Doğu'da yaşayan vatandaşlarımız, kendilerine ayrımcılık yapılmadığını hissetmeliler. 'Biz artık herhangi bir ayrımcılığa tabii tutulmuyoruz' demeliler. Dağa çıkmayı önlemenin en önemli şartı budur. İkincisi ise onların orada ki ekonomik şartlarını düzeltmektir. Yani orada  baraj, yol gibi önemli hizmetler  yapmaktır. Yeni fabrikaların kurulmasını teşvik edip istihdam sağlamaktır. Oralarda emniyeti temin etmektir. Biz bir tarafta bunları yaparken  diğer taraftan PKK bunların olmadığı intibahını verecek hareketler içersine giriyor. O bakımdan PKK terör örgütünün en büyük düşmanı, AK Parti'dir. Bunlar, AK Parti düşmanlığında bazı mahfillerle el ele veriyorlar. Bizi en çok üzen noktada budur. Terörü yok etmeyi, orada yok edilen terörün gelip Foça'da da bir şey yapmamasını istiyorsak, öncelikle az önce saydığım şartların yerine getirilmesi gerekir."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894