• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 26 °C

Menemen - Aliağa Yolu Ücretli Olacak

Menemen - Aliağa Yolu Ücretli Olacak
Aliağalıların uzun süredir beklediği Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesinin ihalesi gerçekleşti. Kapalı teklif usulü yapılan ihaleyi İçtaş-Kalyon-Astaldi ortak girişimi kazandı.

MENEMEN - ALİAĞA YOLU ÜCRETLİ OLACAK

Aliağalıların uzun süredir beklediği Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesinin ihalesi gerçekleşti. Kapalı teklif usulü yapılan ihaleyi İçtaş-Kalyon-Astaldi ortak girişimi kazandı. Müjdeyi kişisel sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Aliağa AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, projenin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle gerçekleşecek olduğunu açıkladı. Bu açıklama otoyolun kullanımından ücret alınacağı şeklinde yorumlandı.  

ÇED dahil tüm süreçleri tamamlanan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol projesinin ihalesinde 6 firma teklif verdi. İhaleyi en düşük teklifi veren İçtaş-Kalyon-Astaldi ortak girişimi kazandı. Yapım çalışmalarının yer tesliminin ardından kısa süre içinde başlayacağı belirtildi.

MÜJDE ‘MÜJDECİ BAŞKAN’DAN GELDİ

Kamuoyunda ‘Müjdeci Başkan’ olarak bilinen Aliağa AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, bu müjdeyi de yine kişisel sosyal medya hesabından Aliağalılara duyurdu. ‘Ne dediysek O’ başlığıyla bir ileti gönderen Akbulut, iletisinde şu ifadelere yer verdi: “Tek tek bütün projeleri gerçekleştiriyoruz, Aliağa her şeyin en iyisine layık. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Yap - İşlet - Devret modeli kapsamında tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulü ile yapılan ihale sonuçlandı. Alan Firmalar İçtaş-Kalyon-Astaldi ortak girişimidir. Alan firmalara ve bölgemize hayırlı olsun...”

OTOYOL ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

AK Parti İlçe Başkanı Albulut’un bu müjdesi Aliağalıları sevince boğarken, kullandığı ‘Yap - İşlet – Devret’ ifadesi kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Yap - İşlet – Devret modeli ile gerçekleştirilen projelerin belirli bir süre, üstlenici grup tarafından, kar amacıyla işletildiğini hatırlatan vatandaşlar, “Bu durumda ya trafik keşmekeşliğini çekmeye devam edeceğiz ya da para vererek bu yolu kullanacağız. Biz de Çiğli – Menemen arasında olduğu gibi otoyol standardında ücretsiz bir yol kullanmak istiyoruz” dedi.

BAKAN ARSLAN OTOYOL İÇİN NE DEMİŞTİ?

3 yıl içerisinde projenin bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, otoyolun 76 kilometrelik bir proje olduğunu ifade ederek, "İzmir - Çandarlı otoyolu özelikle Nemrut, Menemen, Aliağa, Çandarlı arasındaki çok yoğun trafiğin yaşandığı yaklaşık günde 60 bin trafiğin olduğu adeta trafiğin keşmekeşinin olduğu bölgeye yapılacak. İzmir'den Menemen'e kadar olan yaklaşık 16 kilometrelik kısmını otoyol standardında bitirmiştik. Menemen'den sonra Nemrut Körfezi Aliağa'yı da içerisine alacak ve Çandarlı Limanı'na kadar gidecek 76 kilometrelik projeyi de 3 yıl içerisinde tamamlayacağız ” diyerek Projede 14 adet köprülü, 4 adet hemzemin kavşak, 6 adet ücret toplama alanı, 3 adet otoyol hizmet alanı ve 7 adet viyadük bulunacağını ifade etti.

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894