• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İzmir 14 °C

Menemen CHP'den Pastalı Kutlama

Menemen CHP'den Pastalı Kutlama
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında öğleden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü tarafından ilçe parti binasında geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Menemen CHP’den Pastalı Kutlama

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında öğleden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü tarafından ilçe parti binasında geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Eşi Nurdan Şahin, İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan ve Üyeleri, partililer ve vatandaşlın katıldığı toplantıya yoğun ilgi olduğu görüldü.

CHP Kadın Kolları Üyesi Berna Eyinç tarafından açılış konuşması yapıldı. Eyinç, 8 Mart Kadınlar Günü’nün tarihi hakkında kısa bir bilgi vererek sözü CHP Kadın Kolları Başkanı Saniye Çaylak’a bıraktı.

“Birbirimizi ne kadar sahipleniyoruz”

“Herkes kadınını olmazsa olmaz bir mihenk taşı gibi hikayeleştirir” diyerek söze başlayan Çaylak, “Bir bayan olarak gerçek anlamda kadınların toplumda ki görev ve sorumluluklarından bihaber rolünü üstlenmiş ve etraflarında da onların bu mağlup duruşunu seyre dalan ve kadına saygı kriterlerinden yoksun olan bir erkek kalabalığından söz etmek mümkündür” dedi ve “Biz kadınlar olarak birbirimizi ne kadar sahiplenip koruyoruz” diye ifade ederek salondaki kadınlara seslendi.

Konuşmasına devam eden Saniye Çaylak, “Adımız kadın bizim dağ görgüsü “ koymuşlar. “Adımızı öküzlerden sonra” anmışlar, cenneti ayaklarımızda cehennemi hayatımız da sınamışlar. Kaşları çatık adamlardan dinlemişiz öykümüzü. Güzel laflar etmişler, ısınmış içimiz kadınmışız. Adımız kadın bizim, çöp yorgunu martılarmışız, ıslanmış gülüşümüz ısırganlar incitmiş bedenimizi. Kadınmışız, evde hizmetçi fabrikada işçiymişiz. Gerisi yokmuş, olmazmış. Sözler geceye düşer, bu defa ısınmamış içimiz. Şahsım ve yönetim kurulum adına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü bu vesileyle hepinizin mücadeleci gününü saygıyla kutluyorum. Mücadelelerine ışık tutacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

“Dünyada işlerin %66’sını kadınlar görüyor, fakat kadınların dünyadaki mal varlığı %1”

Sonrasında söz alan CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kadınların kapitalist sömürüye, bunun birleşik sonucu olan çifte ezilmişliğe ve çifte sömürüye karşı seslerini yükselttiği bir başkaldırı günüdür. Bu mücadeleyi selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı. Akıncı, “Kapitalist sistemin dayattığı kadın ikinci sınıf bir insandır, saçı uzun aklı kısadır. Her an şeytana uyabilir bu nedenle erkek ona karşı uyanık olmalı baştan çıkmamalıdır gibi çağdışı düşünceler ne yazık ki hala revaçtadır. Bu erkek egemen toplumun ve erkek egemen eğitim sisteminin mutlaka ortadan kaldırılması gerekir. Bu nedenle emekçi kadınların mücadelesi bu anlamda da çok önemlidir. Günümüzde bu dayatmanın hala sürdüğünü görmek zorundayız. Fakat şu çarpıcı istatistiği vermek istiyorum. 2001 yılında BM tarafından yapılan bir araştırma sonucu tespit edilenlerin sadece biri şöyle Dünyadaki işlerin %66 sı kadınlar tarafından görülüyor. Dünyadaki mal varlığının sadece %1 i kadınların. Varın gerisini siz düşünün” diyerek, “8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun,  emekçi kadınların mücadelesine selam olsun” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

“Atatürk’e yapılan saldırıları karşılayacak yegane güç kadınlarımız”

Akıncı’nın konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, “Bugün burada Atatürk’ün partisinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Burada ne zaman böyle bir etkinlik olsa tüylerin diken diken oluyor. Bugün burada sizlerin 8 Mart Kadınlar Gününü kutlayabiliyorsam bunu Atatürk’ün partisi yani yuvamıza borçluyuz. Son yıllarda Atatürk’e karşı birçok saldırı yapılmakta. Bu saldırıları çok iyi biliyorum ki karşılayacak yegane güç yine kadınlarımız olacaktır. 1999 senesinde başkanlık seçimleri öncesinde günün 20 saati çalışırken yanımda bulunan partili kadınlarımızı asla unutmayacağım. Bugün Menemen Belediyesi’nde CHP’nin altı ok’u dalgalanıyorsa bu kadınlarımızın sayesindedir” diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

“Bir gün değil 365 gün böyle olsun”

Tahir Şahin’in konuşmasının ardından söz alan eşi Nurdan Şahin ise, “Bayanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Her ne kadar ben kutlama olduğuna inanmasam da. Bana göre kutlanacak bir şeyimiz yok gibi görünüyor. Henüz haklarımızı elde etmiş değiliz. Henüz istediğimiz noktada değiliz bence. Kadının hala bir adı yok, hala ikinci sınıf vatandaş. Sadece kendimizi oyalıyoruz. Keşke geriye kalan 364 gün de böyle olsa. Yarınlarımız için çalışmalıyız. Sözlerimi Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek istiyorum ‘Ey Kahraman Türk Kadını, sen yerlerde değil omuzlar üzerinde yükseklere çıkmak için yaratılmışsın’ dedi

Konuşmaların ardından salondaki en yaşlı katılımcı olan Pörize Balık (78) ile birlikte kutlama pastası kesildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894