• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Menemen Sanayisi Yenilendi

Menemen Sanayisi Yenilendi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ / BAKIRÇAY NET GAZETESİ / Menemen Eski Sanayi Sitesi’nde düzenlenen kahvaltıda esnaf ve sanatkarlara verdiği söz doğrultusunda sanayi sitesini sıfırdan yenileyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ‘cillop gibi’ bir görünüme kavu

Başkan Şahin sözünü tuttu, Sanayi Sitesi ‘CİLLOP GİBİ’ oldu

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ / BAKIRÇAY NET GAZETESİ / Menemen Eski Sanayi Sitesi’nde düzenlenen kahvaltıda esnaf ve sanatkarlara verdiği söz doğrultusunda sanayi sitesini sıfırdan yenileyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ‘cillop gibi’ bir görünüme kavuşan Eski Sanayi Sitesi’nde düzenlenen törende esnaf ve sanatkarların yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılaştı. 

Menemen Eski Sanayi Sitesi’nin yeni görünümüyle hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene; İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve İESOB Yöneticileri, İzmir ve Menemen’den Oda Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Başkan Şahin; “Bu gün gurur günümüz”

Esnaf ve sanatkarlığı yaşamış bir yerel yönetici olarak Eski Sanayi Sitesi sorunlarını iyi bildiğini ve çeşitli müdahalelerle bugüne değin sorunların üstesinden gelmeye çalıştıklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sanayi sitesinin alt yapı sorunlarına köklü çözümler üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bu sanayinin kokusunu almış bir kardeşiniz olarak, 1977’den beri ben bu sanayideyim. Minibüsçülük yaptığım yıllardan buyana ağabeyimin buradaki dükkanına gelirdim. Burası bizim için son derece önemlidir. O günden bugüne değin hiçbir zaman sanayiden, esnaf ve sanatkarın içinden çıkmadım. Bu sanayinin eski halini düşündüğümüz zaman, tamamen alt yapısı, kanalizasyonu, yağmur suyu, içme suyu, betonu çökmüş bir vaziyetteydi. Buraya yakışan yapılmalı diye düşündüm. Ahilik Haftası’nda, buraya yakışan sıfırdan yeni bir sanayi yaratmak dedim. Adına da ‘cillop gibi sanayi sitesi yapacağım’ dedim ve bugün bu onuru hep birlikte yaşıyoruz. Bu gün gurur günümüz” dedi.

İki aylık iş bir haftada gerçekleşti

Kurban Bayramı’nı içine alan bir hafta içerisinde, yaklaşık 100 kişilik bir ekiple sabah 08:00’den akşam 24:00’e kadar çalışarak, sanayi sitesinin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini yenileyerek, 7 bin m2 alanda gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda tüm yolları betonla kapladıklarını açıklayan Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İki ayda yapılacak işi biz bir haftada bitirdik. Buradan özveriyle çalışan personelime, çalışmalarımıza katkı koyan firmalara teşekkür etmeyeceğim de kime teşekkür edeceğim. Allah herkesten razı olsun, mahcup olmadık” dedi.Tüm çalışmaları bizzat takip eden ve bir haftasını Eski Sanayi Sitesinde geçiren Başkan Tahir Şahin, “Ekibin çalışıyorsa sen de burada olacaksın. Başkanlık yok orada, orada artık ırgatlık var. Vatandaşımıza hizmet ırgatlıksa, ırgatlık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Yeni Sanayi Sitesi için neler yapabileceğini de inceleyeceklerini açıklayan Başkan Şahin, “Bu ilçede birlikte yaşıyoruz, önemli işlere birlikte imza atacağız” dedi.

Mutlu: “Eline sağlık Tahir Başkan”

Menemen esnafının rahatsızlık duyduğu pazarın ilçede kurulmasının engellenmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Menemen’e kazandırılması konularında esnaf ve sanatkarın yanında yer alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, şimdi de Eski Sanayi Sitesi’ni yenileyerek esnaf ve sanatkarlara sevgisini, ilgisini gösterdiğini ifade eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, söz verdiği gibi sanayi sitesini cillop gibi bir görünüme kavuşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür için İzmir’den bir çok Oda Başkanı’nın Menemen’e geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “Burası bir açılış töreninden ziyade, İESOB’ne bağlı Menemen’de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların yanı sıra, diğer arkadaşlarımızın Tahir Şahin’e teşekkür platformudur. Bugünkü toplantımızın amacı budur. Bir açılış, tören değildir. Yapılan hizmetin karşılığında bir teşekkür borcudur. O nedenle ben ve arkadaşlarım buradayız. Menemen’deki Sanayi Sitesi’nin betonundan Hamamcılar Odası yada Mermerciler Odası’nın ne alakası var. O arkadaşlarımız da gelmişler buraya ne için? Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e, bize verdiği katkı için teşekkür etmeye gelmişler. Bize bir adım atan, bizim işimizi 5 cm yapana, bizim işimize bir tuğla koyana esnaf teşkilatının minnet borcu vardır. Esnaf teşkilatı vefalı bir toplumdur, yapılanları hiçbir zaman unutmaz. İzmir’de faaliyet gösteren 300 bine yakın esnaf ve sanatkarın temsilcisi, onların Başkanları olarak ben bugün Menemen’e, Tahir Başkanıma teşekkür etmeye, ‘eline sağlık, iyi ki varsın, iyi ki bunları bize yaptın, Allah senden razı olsun’ demeye geldim.”

Eski Sanayi’nin ismi kaldı

Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu ise konuşmasında; “Bizim iki sanayi sitemiz var. Birisini ‘yeni’ diğerini ‘eski’ sanayi sitesi olarak adlandırıyorduk. Bayramdan önce burası eski sanayi sitesiydi. Artık buranın eski sanayiliği sadece isminde kaldı” dedi.  Sanayi Sitesi’ndeki esnaf ve sanatkarlar adına söz alan Mehmet Koç ise konuşmasında, “Başkanım bize 3 ay önce söz verdi, verdiği sözü de gerçekleştirdi. Çalışmaların iki ay sürmesini bekliyorduk. Başkanımız bir haftada bitirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.  

Hizmetler plaketle ödüllendirildi

Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kurban Bayramı’nı da içine alan bir hafta süresince Eski Sanayi Sitesi’nde çalışan firmalar ile Belediye çalışanları temsilcilerine plaket vererek, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İESOB Başkanı Zekeriye Mutlu, Belediye Başkanı Tahir Şahin’e gümüş bir tabak hediye ederken, İESOB Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu çiçek, Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu ise plaket sunarak Başkan Şahin’e teşekkürlerini iletti. Açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından kurban kesildi, esnaf ve sanatkarlar tarafından lokma döktürüldü. Sanayi Sitesi gezisi sırasında esnaf ve sanatkarlar Başkan Şahin’e çiçekler sunarak aldıkları hizmetten duydukları memnuniyeti gösterdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894