• BIST 9632.76
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • İzmir 28 °C

Menemen’de 1. Bardacık Festivali Coşkusu…

Menemen’de 1. Bardacık Festivali Coşkusu…
Menemen’in Bozalan Mahallesi’nde düzenlenen 1. Bardacık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

MENEMEN’DE 1. BARDACIK FESTİVALİ COŞKUSU…

Menemen’in Bozalan Mahallesi’nde düzenlenen 1. Bardacık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. En iyi incir bahçesi ve en kaliteli bardacığın seçildiği festivalde, üreticiler ürünlerini değerlendirirken, davetliler bardacığa doydu. Menemen’de tarımsal kalkınmayı hedeflediklerini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, üreticilere müjdeler verdi.

2014 yerel seçimleriyle birlikte köy tüzel kişiliğini yitirip mahalleye dönüşen Bozalan’da yetişen bardacığın tanıtımı ve bu sayede üreticinin ürünlerini değerlendirebilmesine katkıda bulunmak adına Menemen Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen 1. Bardacık Festivali, eski köy meydanında gerçekleştirildi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir Ziraat Odası Başkan Vekili ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, İlçe Tarım Müdürü Celal Sayılır, Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Nevzat Güven, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşundan bulunularak, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Bozalan 1. Bardacık Festivali, Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği zeybek ekibinin gösterileriyle renklendi. 

BU FESTİVAL GELENEKSELLEŞSİN..!
Bozalan Mahalle Muhtarı Selahattin Acar, bu güzel festivalin gerçekleşmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ederek, bu festivalin gelenekselleştirilerek daha büyük bir coşkuyla yaşanmasını talep etti. 

İzmir Ziraat Odası Başkan Vekili ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, tarım kenti Menemen’de el birliği ile güzel işler başarıldığına çekerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay ise konuşmasında; “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk defa Büyükşehir Belediyeleri içinde, Tarım Daire Başkanlığı’nı kuran bir Belediye. 2007 yılında kuruldu ve o günden bugüne kırsalı, tarımı destekleme yönünde projeler, çalışmalar yürütüyor. Bütün hedefimiz üreticiyi yerinde desteklemek ve kalkınmasını sağlamaktır” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN TARIMA TAM DESTEK…
Menemen’de tarıma destek anlamında güzel bir birliktelik yaşandığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, festivale ev sahipliği yapan Bozalanlı hemşerilerini tebrik ederek konuşmasına başladı. İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu tarımsal kalkınmaya desteklerinden dolayı tebrik eden Başkan Şahin, “Tarım yoksa hiç birimiz yokuz. Biz Menemen ovasının kıymetini bilmeye, bildirmeye çalışıyoruz. Menemen’de muz dışında her şey yetişiyor. Bazı bölgelerimizde muz bile yetişiyor. Bu çok önemli, verimli topraklarda yaşamak ve bu güzel ürünleri üretmek hepimizin boynumuzun borcu olmalı. Eğer yetişen bu güzel ürünlere destek vermezsek, o zaman bizim yaptığımızın görevin de hiçbir anlamı yok” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN “ÜRETİCİ PAZARI” SÖZÜ…
Bu yıl iki gerçekleştirilen Bozalan Bardacık Festivali’nin gelecek yıllarda çok daha güzel gerçekleştirilebilmesi için Bozalan’da festival alanı yaratacaklarını, üreticinin birinci elden satış yapabilmesi için tezgahlar da kuracaklarını  müjdeleyen Başkan Tahir Şahin; “Hangi köyümüzde ne varsa destek vermeye çalışıyoruz” dedi. 

Menemen ilçe merkezinde çok yakında hizmete açılacak 170 dönümlük rekreasyon alanında, haftanın 1 günü ücretsiz köy pazarı kurulacağını da müjdeleyen Başkan Tahir Şahin, “Her köyden en az 10 üretici kadın istiyoruz. Bütün bunlarla köylerimize ekonomik olarak katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini hatırlatıp, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak vurgusu da yapan Başkan Tahir Şahin; “Türk insanı o kadar güçlü ki; birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğu zaman tankın önüne yatıyor. Canını, gözünü kırpman vermeye hazır bir Türk Milleti’nden bahsediyoruz” dedi ve Bozalan’da yaşanan bu güzel birlikteliğin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

EN İYİ İNCİR BAHÇESİ VE BARDACIK ÜRETİCİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bozalan Mahallesindeki farklı tarlalar ziyaret edilerek yapılan değerlendirme sonucunda, en iyi bahçeye sahip üreticiler belirlendi. En iyi bahçeye sahip olan Mustafa Akarsu, ikinci Mustafa Sarıyer ve üçüncü Mehmet Ali Acar olurken, en iyi incir üreticisi Enver Öksüz, ikinci Sami Tosun ve üçüncü Mustafa Gazi Otuz’a ödülleri birlikte takdim edildi. Menemen Belediyesi ve Menemen Ziraat Odası işbirliğinde her iki kategoride dereye giren ilk 6 üreticiye ilaçlamada kullanılan sırt tipi pülverizatör ödül olarak verildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894