• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İzmir 16 °C

Menemen’de Darbeye Karşı Örnek Birliktelik…

Menemen’de Darbeye Karşı Örnek Birliktelik…
Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti ilkesi üzerine oturan anayasal düzenini bozmaya yönelik, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı Menemenliler örnek bir duruş sergiledi.

MENEMEN’DE DARBEYE KARŞI ÖRNEK BİRLİKTELİK…

Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti ilkesi üzerine oturan anayasal düzenini bozmaya yönelik, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı Menemenliler örnek bir duruş sergiledi. 
Menemen Belediye Meclisi’ni Olağanüstü Toplantıya çağırarak, Mecliste grubu bulunan CHP, AKP ve MHP’li Meclis Üyeleri’nin oy birliği ile ortak basın bildirisine imza atmasının önünü açan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ‘Demokrasi ve Cumhuriyet için Menemenlileri Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturma önerisi’, Menemen’de darbeye karşı örnek bir birliktelik yaşanmasını sağladı. 

Menemen Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Siyasi Partilerin İlçe Başkanlıkları, Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarların destek verdiği Cumhuriyet ve Demokrasi buluşmasına katılan binlerce Menemenli,  Cumhuriyet Meydanı’nda ellerindeki Türk Bayraklarını büyük bir coşkuyla dalgalandırarak, Cumhuriyetimize ve demokrasiye bağlılıklarını ortaya koydular.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan Cumhuriyet ve Demokrasi buluşmasında, aziz şehitlerimiz için İlçe Müftüsü İsa Solmaz tarafından dua okundu. Darbe girişiminin nefretle kınandığı, Aziz Şehitlerimizin rahmet ve minnetle anıldığı gecede Menemen’in kanat önderleri şu açıklamalarda bulunuldu; Menemen’in 65 Mahalle Muhtarı adına konuşan Zafer Mahalle Muhtarı Ergun Özer, 15 Temmuz darbe girişiminin kara bir leke olarak tarih sayfasındaki yerini aldığını söyleyerek, “Bugün en kötü sivil yönetim, en iyi askeri yönetimden iyidir” dedi.  

Menemen’deki Sivil Toplum Örgütleri adına söz alan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ise konuşmasında; “Bizler gücünü sandıktan, yetkisini milleten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek görmüyoruz” dedi. 

15 Temmuz gecesinin ‘Kara Gece’ olarak hatırlanacağını söyleyen MHP İlçe Başkanı Ahmet Emekli ise konuşmasında; “Milletin kalbine bombayı fırlatanlar, 79 milyonun korku dolu saatler geçirmesine sebep olmuşlardır. Türkiye’nin kurum ve kuruluşlarına saldırıp polisleri şehit edenlerin PKK ve İŞİD’den hiçbir farkı yoktur” dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nujn 24 Temmuz’da Taksim Meydanı’nda açıkladığı manifestoyu hemşerileriyle paylaşan CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak konuşmasında şöyle dedi; “Her türlü darbe ve kalkışmaya karşı halkın demokratik direnme hakkı kutsaldır. Önümüzdeki görev; darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesidir. Darbeciler, tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir.” 

AKP Menemen İlçe Başkanı Mithat Çetin ise konuşmasında; “Siyonist güçler, dış mihraklar, FETÖ terör örgütünü kullanarak, yüzyıllardır gerçekleştirmek istedikleri emellerini tekrar uygulamak istemişlerdir. Fakat aziz milletimizin onları tükürüğüyle nasıl bulduğunu siz de gördünüz” dedi. 

Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Anadolu’dan birçok medeniyet ve topluluk geçmiştir. Ama 1071’den itibaren Türkler Anadolu’yu vatan olarak kabul etmişlerdir. Dünyanın sonuna kadar da bu böyle devam edecektir. Biz bu topraklarda bağımsız, hür ve demokratik bir ortamda yaşamaya devam edeceğiz. Onun için vatanımıza ve milletimize sahip çıkmalıyız.” 

BAŞKAN ŞAHİN; “MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI”
Türk Milletinin 15 Temmuz’da olağanüstü bir fedakarlık göstererek demokrasiye sahip çıktığını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “15 Temmuz’da güzel ülkemize FETÖ denilen hainlerce darbe yapılmak istendi. Canını bir saniye bile düşünmeden vermeye hazır olan insanlarımız, F-16’lara, tank toplarına göğüs geren güzel insanlarımız demokrasiye sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyoruz. Her şeyden önce Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun” dedi.  

Menemen’de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet ve Demokrasi buluşması gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik eden Başkan Tahir Şahin; “Bizler Menemenliler olarak zaten ezelden beri Cumhuriyetimize, demokrasimize, laikliğimize hep sahip çıktık. Sahip çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet ve demokrasinin ekmek ve su gibi önemli olduğunu ifade eden Başkan Şahin, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkarken aslında vatanın birliğine ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, bu milletin tek millet olduğuna,  tek vatanımızın olduğuna sahip çıktıklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; “Ne emperyalist güçler, ne o PKK bozuntusu gönderde dalgalanan, kanla irfanla sulanmış ay yıldızlı bayrağımızın yanına sarı-kırmızı-yeşil bir bez parçası asabilecekler, ne de bir emperyalist bayrak asamadılar, asamayacaklardır da. Bu bayraklar her zaman dalgalanacaktır. Minarelerimizden yükselen ezan sesini de hiç kimse dindiremedi, dindiremeyecektir de.”

Darbeye ‘Hayır’, Demokrasiye ‘Evet’ sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Başkan Tahir Şahin konuşmasını, “Menemen Cumhuriyeti de seviyor, Menemen demokrasiyi de seviyor. Hiçbir zaman Atatürk’ün ilkelerinden, hiçbir zaman Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Demokrasi” sözleriyle sona erdirdi. 

Konuşmaların ardından, Karadeniz müziğinin güçlü sesi Selçuk Balcı sahne aldı. Ortak kültürümüzü yansıtan türkülerin hep birlikte söylenmesi, Menemendeki örnek birlik ve beraberliği daha da güçlendirildi. 10. Yıl Marşımızın hep birlikte söylenmesiyle Cumhuriyet ve Demokrasi buluşması sona erdi.

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ             www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ                 www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                  www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com                                             

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER                 www.aliagahaber.com

ARASTA HABER               www.arastahaber.com

YENİ SAZAN                      www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET                   www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON                     www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ                www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR                   www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                       www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                        www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET               www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR                www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                           www.azizizmir.com

EGE RAPOR                        www.egerapor.com

EGE İLAN                             www.egeilan.net

EGE İHALE                         www.egeihale.com

ALFA TİVİ                            www.alfativi.com

EGE VİDEO                         www.egevideo.com

EGEPLAY                            www.egeplay.com

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894