• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İzmir 25 °C

Menemen’in Kanaat Önderleri Bakırçay Üniversitesi için El Ele…

Menemen’in Kanaat Önderleri Bakırçay Üniversitesi için El Ele…
İZMİR'de, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kapatılan iki üniversiteden biri olan Gediz Üniversitesi yerine TBMM’nin aldığı kararla kurulan Bakırçay Üniversitesi’nin bir türlü faaliyete geçirilememesi Menemenlileri endişelendiriyor.

MENEMEN’İN KANAAT ÖNDERLERİ BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ İÇİN EL ELE…

İZMİR'de, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kapatılan iki üniversiteden biri olan Gediz Üniversitesi yerine TBMM’nin aldığı kararla kurulan Bakırçay Üniversitesi’nin bir türlü faaliyete geçirilememesi Menemenlileri endişelendiriyor. Menemen’in kanat önderleri endişelerini, hizmete açılmasını bekledikleri üniversite kampusu önünde düzenledikleri basın açıklaması ile dile getirdiler.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kapatılan vakıf üniversitelerinden olan Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'nin adları değiştirildi. Meclis Genel Kurulu'ndan geçen kanun teklifiyle Gediz’in adı İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin adı ise İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu. İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne Rektör ataması gerçekleşirken, bugüne kadar Menemen’in Seyrek yerleşim bölgesinde yer alacak Bakırçay Üniversitesi’ne rektör atanmaması Menemenlileri endişelendirdi.

Bölgede işadamlarının yatırımlarını durdurmaları, eğitim kampusu çevresindeki işletmelerin kapanma noktasına gelmesi gibi sorunlara çözüm bulmak adına Menemen’in kanaat önderlerini Belediye Meclis Salonu’nda bir araya getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçenin geleceğini etkileyecek faktörlerden birinin de Bakırçay Üniversitesi olduğunu söyledi.

Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve Muhtarların yer aldığı toplantıda sunulan öneri doğrultusunda, ani bir kararla Bakırçay Üniversitesi eğitim kampusu önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Hazırlanan basın bildirisine imza atan Menemen’in kanaat önderleri adına kamuoyunu bilgilendiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin şunları söyledi;

“Aşağıda imzaları bulunan bizler; Menemen Belediyesi’nin CHP, MHP Meclis Grupları, tüm Muhtarlar, tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları temsilcileri olarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kapatılan Gediz Üniversitesi’nin yerine, TBMM’nin aldığı kararla ‘Bakırçay Üniversitesi’ adıyla bir kamu üniversitesi kurulduğunu biliyoruz.

Bakırçay Üniversitesi’ni kuran mevcut Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bakırçay Üniversitesi kurulduğundan bu yana, büyük bir heyecanla açılmasını ve rektör atanmasını bekledik. Ancak diğer üniversitelerin rektörleri atanırken, Bakırçay Üniversitesi’ne rektör atanmaması bizleri endişeye düşürmektedir. Atama gerçekleşmeyince kamuoyu ister istemez, ‘Bakırçay Üniversitesi yerleşkesi buradan gidiyor mu?’ telaşına kapılmıştır.

Tüm kamuoyu yatırımlarını, Bakırçay Üniversitesi burada olacak diye gerçekleştirmiştir. Bunun aksi bir durumda, telafi edilemez yaralar açılacaktır. İleride telafi edilemez yaraların oluşmaması için, bir an önce Bakırçay Üniversitesi rektörünün atanması, aynı zamanda yerleşkesinin yine burada, bu alanda konuşlanması adına mevcut Hükümetimizden destek bekliyoruz.

Bakırçay Üniversitesi’nin burada, aynı yerde konuşlanacağı umuduyla; Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’a tüm katılımcılar ve Menemenli hemşehrilerim olarak desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımızı arz ediyoruz.”/ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894