• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İzmir 22 °C

MHP İzsu'yu Şikayet Etti

MHP İzsu'yu Şikayet Etti
HASAN ESER /ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, su faturaları ile birlikte tahsil edilen evsel katı atık toplama ve bertaraf ücretlerini meclis gündemine taşıdı. MHP’li Tanrıkulu, İçişleri
 
MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET KENAN TANRIKULU İZSU'YU TBMM'YE ŞİKAYET ETTİ  
 
TANRIKULU, İZSU'NUN YÜKSEK FATURALARI HAKKINDA TBMM'YE SORU ÖNERGESİ VERDİ
 
 HASAN ESER  /ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/
 
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, su faturaları ile birlikte tahsil edilen evsel katı atık toplama ve bertaraf ücretlerini meclis gündemine taşıdı. MHP’li Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu ve  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. .
  Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nün  (İZSU) abonelerine gönderdiği su faturalarına yansıyan  ‘katı atık toplama’ ve ‘katı atık bertaraf etme’ gibi bedellerin neden alındığını ve  hangi orana göre hesaplandığını sordu.
 Tanrıkulu, İzmir Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye verdiği önergeye ilişkin yaptığı yazılı  açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "İzmir’de gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde İZSU faturalarının çok yüksek geldiğini, öyle ki; artık kullanılan su bedelinden fazla ‘katı atık toplama’ ve ‘katı atık bertaraf etme’ gibi kalemlere daha fazla ödeme yaptıklarını dile getirmişler ve bu konunun açıklığa kavuşmasını istemişlerdir.Özellikle ticarethanelerin kullanmış olduğu su ve atık su tüketim bedelinden, daha fazla tutan bu kalemler, vatandaşlarımızda ‘acaba iki kez mi ödeme yapıyorum, ya da tıpkı elektrik faturalarında olduğu gibi kayıp-kaçak bedeli mi ödüyorum?’ sorularını akla getirmektedir.Hepimizin bildiği gibi İZSU; bugüne kadar su ücretlerine yapmış olduğu birçok yüksek zam oranını, yargı kararları ile geri almak zorunda kalmıştır. Vatandaşımıza geri iade edeceği yüksek meblağ nedeniyle geçtiğimiz günlerde yüzde 21 gibi çok yüksek oranda tekrar su ücretlerine zam yapan İZSU, gelen tepkiler ve çalışmalarımız neticesinde bu zammı da geri almak zorunda kalmıştır. Diğer yandan; yargı, Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmirlilerimize kullandıran İZSU’yu bugüne kadar İzmirli vatandaşlarımızdan topladığı zamlı su ücretlerini geri iade etmesini istemiş, ancak İZSU bu kararı dahi tam olarak yerine getirmemiştir. Vatandaşımıza çağdaş hizmet götürme anlayışından çok uzak olan bu tip uygulamalar İzmirlilerimizin adeta canını bezdirmiştir.TBMM’de üç bakana vermiş olduğum yazılı önergelerimle durum tam olarak aydınlığa kavuşmuş olacaktır."
  İzmir halkına çağrıda bulunan Tanrıkulu, "Yüksek su faturalarına Tüketici Hakem Heyetleri vasıtasıyla itiraz edin” diye seslendi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894